Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronatrends in België gedaald

Coronatrends in België gedaald

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De afgelopen week zijn alle coronatrends in België gedaald, melden de Belgische gezondheidsautoriteiten. Het aantal bevestigde Covid-19-besmettingen nam met 2 tot 5 procent per dag af en het aantal nieuwe opnames in het ziekenhuis met 1 tot 3 procent per dag. Het aantal coronapatiënten op de intensivecareafdelingen daalde de afgelopen zeven dagen gemiddeld met 5 procent per dag.

Het reproductiegetal, of R-waarde, is nu 0,87 in België. Het reproductiegetal staat voor het aantal mensen dat besmet wordt door elk nieuw coronageval. Een waarde van 0,87 betekent dat een besmette persoon het coronavirus gemiddeld aan minder dan één andere persoon (0,87) doorgeeft. Als het cijfer weer boven de 1 zou uitkomen, zou dat een teken zijn dat het virus weer in kracht toeneemt.

In de afgelopen 24 uur werden er bij tests 128 nieuwe coronabesmettingen gevonden, melden de autoriteiten. In het land zijn inmiddels 1.087.369 mensen getest.

De ziekenhuizen en woonzorgcentra rapporteerden het afgelopen etmaal twaalf overlijdens als gevolg van het longvirus. In totaal zijn sinds de uitbraak 9695 inwoners van België overleden aan Covid-19.

Meer uit Buitenland

VN sturen dit weekend een missie naar Nagorno-Karabach

NEW YORK (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Verenigde Naties sturen dit weekend een missie naar Nagorno-Karabach. Het voornaamste doel is uitzoeken waar behoefte aan is in het gebied, zegt het kantoor van secretaris-generaal António Guterres. "De regering van Azerbeidzjan en de VN hebben overeenstemming bereikt over een missie naar de regio", aldus zijn woordvoerder Stéphane Dujarric.

30 minuten geleden
Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

LAS VEGAS (ANP) - De politie van Las Vegas heeft een man gearresteerd in verband met de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur in 1996. Dat melden Amerikaanse media na eerste berichtgeving van persbureau AP.

53 minuten geleden
Duitsland bespreekt sancties met Centraal-Aziatische leiders

BERLIJN (ANP/DPA/AFP) - De Duitse Bondskanselier Olaf Scholz heeft afspraken gemaakt met de vijf voormalige Sovjetlanden in Centraal-Azië. Er zijn afspraken gemaakt over onder meer economie en energie. Ook de handhaving van sancties maken er deel van uit, waarbij Rusland nadrukkelijk niet bij naam wordt genoemd.

1 uur geleden
New York getroffen door noodweer, noodtoestand uitgeroepen

NEW YORK (ANP/DPA/RTR) - Zware regenval heeft geleid tot overstromingen in New York. De autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen in en rond de stad. Snelwegen, wegen en luchthaventerminals zijn gesloten. Het stadsbestuur heeft mensen opgeroepen thuis te blijven.

1 uur geleden
Warmste september ooit in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland

OFFENBACH (ANP/DPA) - September 2023 was de warmste septembermaand ooit in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland sinds de metingen begonnen, melden de weerdiensten van deze landen. Het was in alle drie de landen ruim 3 graden warmer.

1 uur geleden
NAVO stuurt versterking naar Kosovo na aanval Serviërs op politie

BRUSSEL (ANP) - De NAVO stuurt opnieuw extra troepen naar Kosovo. De NAVO-landen zijn "erg bezorgd" over de toenemende spanningen in het noorden van het Balkanstaatje, aldus de westerse militaire alliantie. Daar vielen zwaarbewapende Serviërs zondag de Kosovaarse politie aan, waarbij een agent het leven liet.

2 uur geleden
Servische politicus zegt achter dodelijke aanval Kosovo te zitten

BELGRADO/PRISTINA (ANP/DPA) - Een vooraanstaande etnisch Servische politicus en zakenman zegt verantwoordelijk te zijn voor de dodelijke aanval in Kosovo, afgelopen zondag. Milan Radoicic heeft het dertig man sterke commando op pad gestuurd, zegt hij in een schriftelijke verklaring die hij via zijn advocaat naar buiten heeft gebracht. Er vielen zeker vier doden.

2 uur geleden