Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronatoegangsbewijs verplicht voor horeca en evenementen

Coronatoegangsbewijs verplicht voor horeca en evenementen

DEN HAAG (ANP) - Iedereen vanaf 13 jaar moet vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs bij zich hebben om toegang te krijgen tot een horecazaak, (sport)evenementen of een kunst- en cultuurinstelling. Dat betekent dat bezoekers moeten kunnen aantonen dat ze maximaal 24 uur geleden negatief getest zijn op het coronavirus, van Covid-19 hersteld zijn of hiertegen volledig zijn gevaccineerd.

Dat kunnen zij laten zien in de CoronaCheck-app. Bezoekers vanaf 14 jaar moeten daarnaast een geldig ID-bewijs meenemen. Medewerkers moeten de QR-code van bezoekers scannen en de gegevens vergelijken met het ID-bewijs. Het coronatoegangsbewijs geldt op locaties waar het volgens de overheid door het loslaten van de 1,5 metermaatregel drukker wordt.

Deze is vereist in horecagelegenheden, casino's, bioscopen, theaters en concertzalen en voor (zakelijke) evenementen. Verder is de QR-code nodig voor publiek bij professionele sportwedstrijden. Voor bijvoorbeeld terrassen, campings en musea zijn geen coronatoegangsbewijzen nodig.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verwacht dat veel mensen die nog geen QR-code hebben deze gaan aanmaken in de app. Volgens het ministerie wordt de app al langer door veel mensen gebruikt en zijn er al enige tijd geen grote problemen bij het ophalen van de codes. Ook wordt drukte in de teststraten verwacht, maar volgens het ministerie kunnen testlocaties de komende weekenden meer dan 400.000 mensen per dag testen.

Mensen zonder smartphone kunnen hun coronatoegangsbewijzen printen via de website www.coronacheck.nl/print.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 3 weken geleden
Loop toch niet zo te zeiken, het is met dank aan alle die zich niet lieten of laten vaccineren dat dit noodzakelijk is om de pandemie er echt onder te krijgen. Met het ontkennen van het virus en aan blijven schoppen tegen vaccineren en regels verdwijnt het echt niet. Gewoon een simpel prikje in je bovenarm volstaat
homebase123 3 weken geleden
Compleet gestoord daar in Den haag, kut smoezen verzinnen en nog dommere logica. Nou steek maar in je reet die pas nu niet, dan niet nooit niet net als die prik !!!

Meer uit Binnenland

Broekers-Knol: deze week 500 plaatsen voor asielzoekers erbij

DEN HAAG (ANP) - De komende dagen komen er in totaal 500 opvangplekken voor asielzoekers bij, zegt demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol na een bezoek aan een opvangcentrum in Ter Apel. Woensdag en donderdag komen er 200 plaatsen bij in Almere, en vrijdag 300 in Gorinchem.

48 minuten geleden
BuZa tegen reizigers uit en naar Marokko: zoek snel andere route

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers vanuit en naar Marokko aan om snel te zoeken naar een alternatieve route. Vanaf middernacht gaat er een vliegverbod in tussen Marokko en Nederland. Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn er "alternatieven om te reizen via andere nabij Nederland gelegen landen". Het verbod geldt ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

2 uur geleden
Slachtoffer aanrijding tram in Den Haag is Poolse man

DEN HAAG (ANP) - De man die maandagavond in Den Haag overleed nadat hij door een tram was aangereden, is een 39-jarige man met de Poolse nationaliteit. De politie meldde eerder al dat het slachtoffer geen vaste woon- of verblijfplaats had.

5 uur geleden
Ook OM in hoger beroep in moordzaak advocaat Wiersum

AMSTERDAM (ANP) - Ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de strafzaak van de moord op advocaat Derk Wiersum. De rechtbank Amsterdam veroordeelde de twee verdachten vorige week tot dertig jaar cel. Het OM had levenslang geëist. De advocaten van Giërmo B. en Moreno B. hadden al laten weten beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.

5 uur geleden
Snelrecht voor relschoppers na voetbalwedstrijd in Nijmegen

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie past snelrecht toe op zeven mannen uit Arnhem en Nijmegen die afgelopen zondag werden opgepakt bij de rellen die uitbraken in het Goffertpark in Nijmegen, na de wedstrijd NEC - Vitesse. De zeven verdachten worden woensdag en donderdag op verdenking van openlijk geweld voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het OM wil dat ze vast blijven zitten tot aan de rechtszitting.

6 uur geleden
Marokko verbiedt vliegverkeer van en naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De Marokkaanse overheid legt vanaf middernacht een vliegverbod op voor vluchten van en naar Nederland. Dat bevestigt luchtvaartmaatschappij Transavia na berichtgeving hierover in Marokkaanse media. Het vliegverbod geldt behalve voor Nederland ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

6 uur geleden
Bedreiger Rutte ook verdacht van oplichting

DEN HAAG (ANP) - De 22-jarige Amsterdammer die wordt verdacht van het bedreigen van demissionair premier Mark Rutte heeft mogelijk ook fraude via WhatsApp gepleegd. Dat zei de officier van justitie woensdag tijdens de eerste openbare zitting in de rechtbank in Den Haag. Yavuz O. wordt binnenkort over deze mogelijke oplichting nader gehoord, zei de officier.

7 uur geleden