Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Coronatestsysteem loopt vast zodra het mooie weer voorbij is'

'Coronatestsysteem loopt vast zodra het mooie weer voorbij is'

DEN HAAG (ANP) - Het systeem om mensen te testen op corona loopt binnenkort compleet vast. Dat zegt directeur Bram Diederen van Microvida, een van de grootste testlaboratoria van het land, in een interview met de Volkskrant.

"Iedereen testen, testen, testen is natuurlijk een mooie politieke belofte, in praktijk blijkt het systeem aan alle kanten te kieren en te kraken. En dan moet het snotneuzenseizoen nog beginnen", zegt de arts-microbioloog.

Diederen wijst erop dat er nu al tegen de grenzen wordt aangelopen van wat mogelijk is en dat mensen soms vijf dagen moeten wachten op een testuitslag. "Dat is gewoon te lang, je wilt het binnen een dag weten. En dan zitten we nu nog in september. Het is hartstikke mooi weer, in de ziekenhuizen is niks aan de hand. Ik garandeer: als we straks in oktober zitten, loopt het systeem compleet vast. Dit wordt gewoon een ramp", aldus Diederen tegen de krant.

Hij stelt dat de zwaarste, meest complexe middelen worden ingezet om alle Nederlanders met een snotneus te testen. Middelen die eigenlijk zijn bedoeld voor ziekenhuispatiënten. "We zien mensen die zich meerdere keren per week komen laten screenen, die kennen ze bij de teststraat al bij voornaam."

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

V.v.C. 7 maanden geleden
https://www.youtube.com/watch?v=lpZdGNA-oWA
V.v.C. 7 maanden geleden
vermeulenk, omdat we misschien besodemieterd worden? Dat het allemaal wel meevalt , ik weet het niet maar er zit een luchtje aan, en dat luchtje stinkt.
vermeulenk 7 maanden geleden
hoe is dit mogelijk als je contact opneemt met de ggd krijg je is elke keer te horen bel over een half uur nog eens terug, en als je dan contact hebt is er in zeeland geen plaats ,hoe krijgen dat soort mensen dat voorelkaar dan ,snap ik even niet .
zeeuwsmeisje! 7 maanden geleden
mensen die zich meerdere keren per week komen testen???

Meer uit Gezond

5910 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt flink

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 5910 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een maandag is dat het laagste aantal sinds 5 april. Ook het gemiddelde duikt omlaag.

12 uur geleden
Aantal coronapatiënten op ic's daalt voor vijfde dag op rij

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de Nederlandse intensive cares is opnieuw gedaald, met 10 patiënten. Op dit moment liggen er 757 patiënten met corona op de ic's, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag. Het is de vijfde dag op rij dat het aantal coronapatiënten op de ic's afneemt.

13 uur geleden
Grapperhaus: de piek in ziekenhuisopnames lijkt achter de rug

DEN HAAG (ANP) - De cijfers van het aantal coronapatiënten dat opgenomen wordt in de ziekenhuizen "lijken toch wel een goede kant op te gaan", maar of dat betekent dat er versoepelingen van de maatregelen mogelijk zijn is nog niet te zeggen. Dat zei demissionair minister van Justitie Ferd Grapperhaus maandag na overleg op het ministerie van Algemene Zaken. Het besluit wordt dinsdag pas definitief, aldus de bewindsman.

14 uur geleden
RIVM krijgt nieuwe directeur coronavaccinaties

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een nieuwe programmadirecteur aangesteld die binnenkort de leiding krijgt over de coronavaccinaties. Marcel van Raaij, die van het ministerie van Volksgezondheid komt, neemt het op 15 juni over van Jaap van Delden, meldt het instituut.

16 uur geleden
Noorwegen stopt waarschijnlijk met Janssen en met AstraZeneca

OSLO (ANP/RTR) - Het Noorse instituut voor volksgezondheid en een speciale commissie die de regering tijdens de pandemie heeft benoemd, hebben beide het advies gegeven de coronavaccins van Johnson&Johnson/Janssen en die van AstraZeneca niet te gebruiken in het vaccinatieprogramma. In het advies van de commissie staat wel dat het geen probleem zou zijn de vaccins toe te dienen aan mensen die dat graag willen.

17 uur geleden
Alle Duitsers krijgen toegang tot Janssen-vaccin

BERLIJN (ANP/DPA) - Alle volwassen Duitsers krijgen toegang tot het coronavaccin van het Leidse Janssen. Dat betekent dat ook jongvolwassenen straks niet hoeven te wachten tot hun leeftijdsgroep aan de beurt is. Zij kunnen zich op vrijwillige basis laten inenten na overleg met een arts over de mogelijke risico's.

18 uur geleden
RIVM doet onderzoek naar langetermijneffectiviteit coronavaccins

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM begint maandag met een groot onderzoek naar de effectiviteit op de lange termijn van de verschillende coronavaccins in Nederland. Het doel ervan is om in alle leeftijdsgroepen inzicht te krijgen in de mate waarin de vaccins bescherming bieden en hoe lang deze bescherming standhoudt.

19 uur geleden