Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Coronatestsysteem loopt vast zodra het mooie weer voorbij is'

'Coronatestsysteem loopt vast zodra het mooie weer voorbij is'

DEN HAAG (ANP) - Het systeem om mensen te testen op corona loopt binnenkort compleet vast. Dat zegt directeur Bram Diederen van Microvida, een van de grootste testlaboratoria van het land, in een interview met de Volkskrant.

"Iedereen testen, testen, testen is natuurlijk een mooie politieke belofte, in praktijk blijkt het systeem aan alle kanten te kieren en te kraken. En dan moet het snotneuzenseizoen nog beginnen", zegt de arts-microbioloog.

Diederen wijst erop dat er nu al tegen de grenzen wordt aangelopen van wat mogelijk is en dat mensen soms vijf dagen moeten wachten op een testuitslag. "Dat is gewoon te lang, je wilt het binnen een dag weten. En dan zitten we nu nog in september. Het is hartstikke mooi weer, in de ziekenhuizen is niks aan de hand. Ik garandeer: als we straks in oktober zitten, loopt het systeem compleet vast. Dit wordt gewoon een ramp", aldus Diederen tegen de krant.

Hij stelt dat de zwaarste, meest complexe middelen worden ingezet om alle Nederlanders met een snotneus te testen. Middelen die eigenlijk zijn bedoeld voor ziekenhuispatiënten. "We zien mensen die zich meerdere keren per week komen laten screenen, die kennen ze bij de teststraat al bij voornaam."

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

V.v.C. 2 dagen geleden
https://www.youtube.com/watch?v=lpZdGNA-oWA
V.v.C. 3 dagen geleden
vermeulenk, omdat we misschien besodemieterd worden? Dat het allemaal wel meevalt , ik weet het niet maar er zit een luchtje aan, en dat luchtje stinkt.
vermeulenk 3 dagen geleden
hoe is dit mogelijk als je contact opneemt met de ggd krijg je is elke keer te horen bel over een half uur nog eens terug, en als je dan contact hebt is er in zeeland geen plaats ,hoe krijgen dat soort mensen dat voorelkaar dan ,snap ik even niet .
zeeuwsmeisje! 3 dagen geleden
mensen die zich meerdere keren per week komen testen???

Meer uit Gezond

In ziekenhuizen liggen zaterdag 327 coronapatiënten

ROTTERDAM (ANP) - Het afgelopen etmaal zijn 30 patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege besmetting met het coronavirus. In totaal liggen nu 327 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis, waarvan 67 op de afdeling intensive care, negen meer dan vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

9 uur geleden
'Driekwart verpleegkundigen tegen verplichting vaccins'

NIEUWEGEIN (ANP) - Verpleegkundigen en verzorgenden willen geen verplichting van het griep- en coronavaccin voor hun beroepsgroep. Onderzoek van vakbond NU'91 toont aan dat ruim driekwart hierop tegen is. Zo'n 35 procent van de zorgmedewerkers overweegt dit najaar een griepvaccin te halen.

11 uur geleden
De Jonge: ja, dit is de tweede golf

DEN HAAG (ANP) - Als je kijkt naar het groeiende aantal coronabesmettingen in Nederland, is de tweede golf begonnen. Dat zei minister Hugo de Jonge vrijdag op een ingelaste persconferentie.

1 dag geleden
Kinderen tot 12 jaar niet meer getest bij milde klachten

DEN HAAG (ANP) - Kinderen tot en met 12 jaar met milde klachten hoeven niet meer getest te worden op het coronavirus. Dat heeft het kabinet besloten na advies van het OMT, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag.

1 dag geleden
Rutte: corona ver-van-mijn-bedshow geworden

DEN HAAG (ANP) - Voor veel mensen is het coronavirus sinds het begin van de zomer een ver-van-mijn-bedshow geworden. Toch is het niet goed en verstandig om de regels los te laten, waarschuwde premier Mark Rutte vrijdag op een ingelaste persconferentie.

1 dag geleden
ANBO: het coronabeleid is inconsistent en inconsequent

WOERDEN (ANP) - Ouderenbond ANBO noemt het huidige coronabeleid van het kabinet "inconsistent en inconsequent". De organisatie wijst erop dat het aantal besmettingen toeneemt en ook de ziekenhuisopnames. "Dat baart ons zorgen. Zorgen omdat de regie en landelijke kaders lijken te verdwijnen."

1 dag geleden
Aantal coronagevallen blijft stijgen, 1977 in afgelopen etmaal

DEN HAAG (ANP) - Het aantal bevestigde coronabesmettingen in Nederland is het afgelopen etmaal met 1977 toegenomen, het hoogste aantal tot dusver. Premier Mark Rutte meldde tijdens zijn persconferentie na afloop van de ministerraad al dat vrijdag "net geen 2000" nieuwe gevallen waren gemeld.

1 dag geleden