Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronatestbedrijf gevraagd uitslag op andere manier te leveren

Coronatestbedrijf gevraagd uitslag op andere manier te leveren

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Volksgezondheid heeft het bedrijf Testcoronanu gevraagd om mensen die al een test hadden gedaan de uitslag daarvan op een alternatieve manier te verstrekken.

Het bedrijf mag geen testen meer uitvoeren voor de overheid vanwege een groot gat in hun digitale beveiliging, waardoor mensen via hun browser zelf een negatief testbewijs konden aanmaken. Ook lekten de gegevens van tienduizenden mensen uit die zich bij het bedrijf hadden laten testen. RTL Nieuws bracht de kwestie aan het licht.

Minister Hugo de Jonge vindt de situatie "in het bijzonder vervelend voor reizigers die op het punt staan om met vakantie te gaan" en zich bij het bedrijf hebben laten testen. "Testcoronanu BV is daarom verzocht om mensen die al wel getest waren en op korte termijn reizen hun testuitslag op een veilige andere wijze (bijvoorbeeld op papier) te verstrekken", schrijft De Jonge aan de Tweede Kamer.

Of en hoe het bedrijf aan dit verzoek wil voldoen, is onduidelijk. Bij een telefoonnummer dat op de website van het bedrijf staat worden bellers geconfronteerd met lange wachttijden. Ook voor een reactie was het bedrijf zondag niet bereikbaar.

"Daarnaast is Testcoronanu BV verzocht om alle personen die nog een testafspraak hebben staan persoonlijk te informeren", vervolgt De Jonge in zijn brief. "De testaanbieder zal ons informeren hoeveel reizigers in totaal getroffen zijn."

Meer uit Binnenland

Anadolu: Erdogan opnieuw populairste kandidaat in Nederland

ANKARA (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die zondag is herkozen, is ook tijdens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen de populairste kandidaat onder kiezers in Nederland gebleken. Hij kreeg 70,5 procent van de stemmen en rivaal Kemal Kilicdaroglu 29,6 procent, meldt het Turkse persbureau Anadolu.

9 minuten geleden
Kastelen en kerken in heel Nederland openen deuren met Pinksteren

DEN HAAG (ANP) - Meer dan honderd kastelen en zo'n driehonderd kerken in Nederland openen op tweede pinksterdag hun deuren voor bezoekers. Dit jaar is de eerste landelijke Open Kerkendag na twee regionale edities in Noord-Brabant en Zeeland. Volgens coördinator Liam Borger van organisator Stichting Open Kerken zijn kerken "het grootste cultuurbezit van Nederland" en is het evenement vooral bedoeld om de cultuurhistorische waarde te laten zien.

2 uur geleden
Dode en twee gewonden na steekpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Drie mannen zijn zondagavond zodanig gewond geraakt door een steekpartij in Amsterdam dat ze naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Iets voor 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag maakte de politie bekend dat een van de drie slachtoffers, ondanks de medische behandeling die hij kreeg, aan zijn verwondingen is overleden.

6 uur geleden
Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

10 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

10 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

11 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

13 uur geleden