Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Coronasituatie nu kritieker dan tijdens eerste golf'

'Coronasituatie nu kritieker dan tijdens eerste golf'

TILBURG (ANP) - De situatie rond het coronavirus is nu zorgwekkender dan tijdens de eerste golf van besmettingen van afgelopen voorjaar, vindt bestuursvoorzitter Bart Berden van het Elisabeth-Twee Stedenziekenhuis (ETZ) in Tilburg. "In het voorjaar beperkte het zich tot een aantal regio's, nu doet het hele land mee", zei hij in het radioprogramma 1 op 1.

Berden is tevens voorzitter van Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) in Noord-Brabant. Hij signaleert dat "het gedrag niet lijkt te veranderen". Het lijkt er volgens Berden dan ook niet op dat de laatste aanscherpingen van de coronamaatregelen effect hebben. De ROAZ-voorzitter vindt dat meer inzet nodig is om mensen te houden aan basisregels, zoals afstand houden en drukke plekken mijden. Dat grote carnavalsvieringen niet doorgaan, vindt hij verstandig.

In het ETZ werd eind februari de eerste geïdentificeerde coronapatiënt van het land opgenomen. Berden vertelde in het radioprogramma dat zijn personeel nu "minder weerbaar" is dan tijdens de eerste golf. Ook zijn medewerkers angstiger geworden, vooral omdat ze zich goed realiseren dat besmetting met het virus kan leiden tot langdurige klachten. Berden vreest dat "we niet meer zo hoog kunnen reiken als in het voorjaar."

Voor ziekenhuizen is het nu weer een moeilijke opgave om te kiezen welke reguliere zorg ze laten doorgaan en welke zorg ze uitstellen om coronapatiënten te kunnen helpen. "Alle ballen op corona is nu niet meer vanzelfsprekend", aldus Berden.

Meer uit Binnenland

Tip binnengekomen na Opsporing Verzocht over dood Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Na de uitzending van Opsporing Verzocht over de schietpartij in Amsterdam waarbij de 26-jarige Danzel Silos omkwam, is er een tip binnengekomen bij de politie. Silos, ook wel bekend als Bigidagoe van rapformatie Zone6, werd zondagochtend neergeschoten bij een partycentrum aan de Rhoneweg in Amsterdam en overleed later die dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

23 minuten geleden
OM eist in hoger beroep tot 20 cel jaar voor Marumse zwembadmoord

LEEUWARDEN (ANP) - In de Marumse zwembadmoord zijn in hoger beroep wederom celstraffen van twintig jaar geëist voor de toenmalige vriendin en zwager van het slachtoffer voor het plannen van zijn moord. Voor de schoonmoeder van het slachtoffer werd zeventien jaar geëist. Tegen Johan L., die zou hebben bemiddeld tussen de familie en de uitvoerders van de moord en ook het wapen zou hebben geleverd, is twaalf jaar geëist.

29 minuten geleden
Rode Kruis biedt hulp aan bij opvang Oekraïners in Jaarbeurs

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis heeft hulp aangeboden bij de opvang voor Oekraïners in de Jaarbeurs in Utrecht. De veiligheidsregio meldde dinsdag dat de locatie overvol is en daardoor tijdelijk is gesloten. Een woordvoerster van het Rode Kruis zegt dat de organisatie in overleg is met de veiligheidsregio voor mogelijke ondersteuning.

31 minuten geleden
Voor vijfde nacht op rij minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel verbleven in de nacht van dinsdag op woensdag 1962 asielzoekers. Het is de vijfde nacht op rij dat het aantal onder de 2000 blijft, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De organisatie hoeft daarom geen dwangsom te betalen.

40 minuten geleden
Advocaten van Inez Weski reageren niet op vervolging door OM

ROTTERDAM (ANP) - De advocaten van Inez Weski reageren niet op de beslissing van het Openbaar Ministerie om hun cliënt te vervolgen voor deelname aan een criminele organisatie. "Geen commentaar", zegt haar raadsman Rob Baumgardt, die met Fébe Schoolderman de verdediging voert.

48 minuten geleden
Politie: explosies Amsterdam mogelijk om doodschieten Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - De recherche houdt er rekening mee dat drie explosies in de nacht van dinsdag op woensdag in Amsterdam te maken hebben met de schietpartij afgelopen weekend in de hoofdstad, waardoor rapper Bigidagoe omkwam. De ontploffingen houden vermoedelijk verband met elkaar, aldus de politie woensdag.

49 minuten geleden
Provincies mogen sommige PAS-melders ontzien van Raad van State

DEN HAAG (ANP) - Provincies zijn niet altijd verplicht om op te treden tegen zogeheten PAS-melders, bedrijven die zonder natuurvergunning zitten en daardoor formeel in overtreding zijn. Tot medio 2025 krijgen ze de ruimte om in sommige gevallen af te zien van handhaving, zo heeft de Raad van State bepaald. Ze moeten dan wel "motiveren dat er een redelijk evenwicht is tussen de belangen van PAS-melders aan de ene kant en het natuurbelang aan de andere kant".

1 uur geleden