Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronapil voor risicogroepen vergoed uit basispakket

Coronapil voor risicogroepen vergoed uit basispakket

DEN HAAG (ANP) - Risicogroepen krijgen de coronapil Paxlovid vergoed, ongeacht hun aanvullende zorgverzekering. Vanaf dinsdag zit het coronamedicijn in het basispakket, meldt zorgminister Ernst Kuipers na een positief advies van het Zorginstituut.

Het medicijn wordt vergoed voor "mensen zonder antistoffen tegen corona die tegelijkertijd een verhoogd risico hebben door andere aspecten van hun gezondheid", zoals ouderen, of mensen met ernstige hart- of longaandoeningen. Daarnaast gaat het om mensen met "een ernstig verminderde afweer", die worden behandeld door een medisch specialist.

Volgens Kuipers kunnen patiënten die het nodig hebben, Paxlovid snel krijgen via een recept van de behandelend arts. Zij moeten de kuur van dertig pillen snel na coronabesmetting starten.

Meer uit Gezond

Aantal kinkhoestgevallen flink gedaald

UTRECHT (ANP) - Het aantal gevallen van kinkhoest is gedaald naar het laagste niveau sinds half januari, zestien weken geleden. Vorige week gingen 27 op elke 100.000 kinderen van 5 tot 14 jaar naar de huisarts met een virusziekte waar ze huiduitslag van hadden gekregen. Ruim een maand geleden was dat bijna twee keer zo hoog.

2 uur geleden
Nog maar enkele nieuwe besmettingen met mazelen gemeld

BILTHOVEN (ANP) - Gezondheidsinstanties krijgen de laatste weken amper nog nieuwe meldingen over mazelenbesmettingen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde de afgelopen twee weken vijf gevallen. Daarmee staat de teller voor dit jaar op 79 besmettingen met de ziekte.

4 uur geleden
Vooruitzicht na hartinfarct beter te voorspellen door meetmethode

EINDHOVEN (ANP) - Onderzoekers van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hebben een nieuwe meetmethode ontwikkeld, waardoor ze veel beter de vooruitzichten kunnen voorspellen voor patiënten die zijn behandeld voor een hartinfarct. Met de techniek kan worden gekeken hoe de kleine bloedvaten functioneren. Volgens onderzoeker Rob Eerdekens is de meting die hij en zijn collega's ontwikkelden "een essentiële stap om gevaarlijke complicaties voor te blijven".

11 uur geleden
PVV en NSC lijnrecht tegenover elkaar over verbod nicotinezakjes

DEN HAAG (ANP) - PVV en NSC staan lijnrecht tegenover elkaar over een verbod op nicotinezakjes, ook wel bekend als snus zonder tabak. NSC wil naast een totaalverbod op die zakjes, zoals het kabinet wil, ook een verbod op bijvoorbeeld nicotinesticks en wegwerp-vapes. Dit gaat de PVV veel te ver. "Waar is de keuzevrijheid van NSC", vroeg PVV-Kamerlid Patrick Crijns in een Kamerdebat over de wijziging van de tabakswet.

18 uur geleden
Meeste patiënten tevreden over toegankelijkheid zorg

UTRECHT (ANP) - Vier op de vijf zorggebruikers vinden dat ze de zorg kunnen krijgen die ze nodig denken te hebben. Dat zegt het onderzoeksinstituut voor de zorg Nivel na onderzoek onder het eigen, 11.000 leden tellende Consumentenpanel Gezondheidszorg.

1 dag geleden
Consumentenbond raadt drie zonnebrandcrèmes af om te lage factor

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond raadt mensen drie geteste zonnebrandcrèmes af te gebruiken. De middelen bieden niet de beschermingsfactor die op de verpakking wordt beloofd, meldt de Consumentenbond.

1 dag geleden
25 hardlopers in Leiden naar ziekenhuis, situatie was 'handelbaar'

LEIDEN (ANP) - Bij het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis zijn zondag zeker 25 deelnemers aan de Leiden Marathon op de spoedeisende hulp terechtgekomen met hitteklachten. Het gaat om zeker vijftien mensen bij het LUMC en tien à twaalf mensen bij de locatie van Alrijne in Leiderdorp, waar de spoedeisende hulp zit.

2 dagen geleden