Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronapatiënt met milde klachten lijkt minder immuun te worden

Coronapatiënt met milde klachten lijkt minder immuun te worden

DEN HAAG (ANP) - Mensen die besmet zijn met het coronavirus en slechts milde klachten hebben, zijn misschien niet immuun als ze het virus daarna nog een keer tegenkomen. Dat blijkt uit eerste onderzoeken, meldt RIVM-expert Jaap van Dissel woensdag aan de Tweede Kamer.

Er lopen allerlei onderzoeken en tests naar de mate waarin mensen bestand worden tegen het virus als ze een keer besmet zijn geweest. Uit de eerste onderzoeken blijkt "dat we het idee hebben dat personen die slechts milde klachten hebben gehad, minder antistoffen opbouwen", zegt Van Dissel. Die antistoffen zorgen er juist voor dat iemand geen last krijgt van ziekte als diegene besmet raakt.

Het is dan maar de vraag of iemand die milde klachten heeft gehad wel genoeg antistoffen heeft om immuun en niet besmettelijk te zijn. Nu wordt onderzocht hoeveel antistoffen daarvoor nodig zijn, maar nieuwe antwoorden op onderzoeksvragen roepen ook alleen maar meer vragen op, stelt Van Dissel.

Als mensen wel immuun zijn, is het overigens nog maar de vraag voor hoelang. Immuniteit voor luchtweginfecties, houdt meestal "jaren" stand, terwijl we levenslang immuun zijn voor bijvoorbeeld mazelen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

GGD en labs staan klaar: maandag test voor iedereen met klachten

DEN HAAG (ANP) - Iedereen die klachten heeft die lijken op symptomen van het coronavirus, kan zich vanaf maandag laten testen. De GGD'en en de testlaboratoria zijn er klaar voor, meldt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Hij noemde het eerder "spannend" of dat ging lukken, maar de "enorme klus" is geklaard.

9 uur geleden
RIVM meldt 15 nieuwe sterfgevallen en 7 ziekenhuisopnames

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus, is gestegen met 15. Het virus heeft nu in totaal 5871 Nederlanders het leven gekost, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

10 uur geleden
Frankrijk verbiedt gebruik hydroxychloroquine bij coronapatiënt

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse regering verbiedt het gebruik van hydroxychloroquine bij de behandeling van patiënten met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Onderzoekers hebben gewaarschuwd dat het gebruik van het middel mogelijk gevaarlijk kan zijn.

12 uur geleden
Onderzoekers uit Utrecht waken over veiligheid coronavaccins

UTRECHT (ANP) - Nederlandse onderzoekers gaan een belangrijke rol spelen in het bewaken van de veiligheid en werkzaamheid van coronavaccins die Europeanen tegen besmetting met het virus moeten gaan beschermen. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) heeft opdracht gegeven voor een project waarin de effectiviteit en veiligheid van de vaccins continu wordt gevolgd. Onderzoekers van het UMC Utrecht en de universiteit in de Domstad hebben de leiding over het project.

12 uur geleden
Bedrijfsartsen vrezen besmettingsrisico's bij nieuw testbeleid

AMSTERDAM (ANP) - Bedrijfsartsen en arbodiensten vrezen dat ze bij het nieuwe beleid rond tests op het nieuwe coronavirus buitenspel worden gezet. Daarmee neemt volgens hen het risico toe dat op de werkvloer nieuwe besmettingshaarden ontstaan. In een brief aan minister Hugo de Jonge uiten ze hun zorgen.

17 uur geleden
RIVM meldt 26 nieuwe sterfgevallen door coronavirus

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus, is gestegen met 26. Daarmee komt het totale dodental in Nederland nu op 5856, zo blijkt uit de laatste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag publiceerde.

1 dag geleden
WHO stopt proeven van malariamedicijn tegen coronavirus

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft tests om te kijken of het middel hydroxycholoroquine helpt tegen het coronavirus voorlopig stilgelegd. In een aantal landen waren tests gestart om te kijken of het malariamedicijn helpt om te voorkomen dat iemand het virus krijgt.

2 dagen geleden