Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronapatiënt in Duitsland besmet nog maar één ander

Coronapatiënt in Duitsland besmet nog maar één ander

BERLIJN/DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De maatregelen in Duitsland tegen de verspreiding van het coronavirus hebben resultaat. Een patiënt steekt gemiddeld nu nog maar één ander aan volgens de Duitse RIVM, het Robert Koch Instituut (RKI). Het RKI waarschuwt echter dat de tijd nog niet gekomen is om de maatregelen die vooral de bewegingsvrijheid beperken, te versoepelen.

Volgens cijfers van het Duitse persbureau dpa zijn in het land nu 80.500 besmettingen geregistreerd en zijn meer dan duizend patiënten aan de gevolgen van het virus overleden. Vooral het aan Nederland grenzende Noordrijn-Westfalen en Beieren zijn zwaar getroffen. De premier van Beieren, Markus Söder, zei vrijdag dat de stijging van het aantal gevallen "afvlakt". Het duurt inmiddels zeker zes dagen voor het aantal patiënten in de deelstaat is verdubbeld. Aan het begin van de pandemie besmette elke patiënt meerdere anderen en verdubbelde het aantal patiënten zich elke 2,5 dagen.

De minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen, Herbert Reul, heeft de mensen in de dichtbevolkte deelstaat op het hart gedrukt het komende zonnige weekend "geliefde plekken" te mijden. Normaal worden bijvoorbeeld parken langs de Rijn in Düsseldorf of Keulen op mooie lentedagen heel druk bezocht, maar Reul beveelt aan vooral niet ver van huis te gaan. Aan de beperkingen van de bewegingsvrijheid houden de meeste mensen zich. In Noordrijn-Westfalen, waar 18 miljoen mensen wonen, zijn nog maar 7300 overtredingen vastgesteld.

In de deelstaat mogen maximaal twee mensen met elkaar de deur uit, tenzij het om gezinsleden gaat. Het is niet verboden voor recreatie naar een andere plaats te gaan. Premier Rutte heeft onder meer de Duitsers donderdag nog opgeroepen niet naar Nederland te komen in de komende tijd van paas- of voorjaarsvakanties. Duitsland grenst aan negen landen en vrijwel alleen de de grens met Nederland is nog open na alle reisbeperkingen die zijn ingevoerd als gevolg van het coronavirus.

Meer uit Buitenland

Vier gewonden na schietpartij in Brussel

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In de Brusselse gemeente Elsene zijn bij een schietpartij vier mensen gewond geraakt, van wie een levensgevaarlijk, meldt de lokale politie. Volgens de Elsense burgemeester Christos Doulkeridis zijn er geen aanwijzingen dat het om terrorisme zou gaan.

11 minuten geleden
VS zullen niet akkoord gaan met bufferzone in Gazastrook

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten zullen zich verzetten tegen de invoering van een bufferzone in de Gazastrook die de oppervlakte van het gebied zou verkleinen, meldt Matthew Miller, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

34 minuten geleden
Britse migratieminister weg na ruzie over deportatie migranten

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse minister van Migratie, Robert Jenrick, is opgestapt. Hij vindt dat een nieuw plan van premier Rishi Sunak om migranten uit te zetten naar Rwanda niet ver genoeg gaat en geen oplossing biedt voor de migratiecrisis waar het Verenigd Koninkrijk volgens hem mee kampt.

1 uur geleden
G7-landen komen met invoerbeperkingen voor Russische diamanten

WASHINGTON (ANP) - De landen die samenwerken in de G7 gaan het moeilijker maken om vanuit Rusland diamanten in te voeren. De maatregel gaat vanaf het nieuwe jaar gelden voor alle "niet-industriële diamanten die gewonnen, verwerkt of geproduceerd" zijn in Rusland. Later vallen ook Russische diamanten die verwerkt zijn in andere landen onder de regel, staat in een verklaring van de G7.

1 uur geleden
Voortgang op de klimaattop: onderhandelaars zitten in loopgraven

DUBAI (ANP) - Landen liggen na een week op de klimaattop in Dubai nog ver van elkaar af, zeker als het gaat om het uitfaseren van fossiele brandstoffen. Dat signaleren onderzoeker Sylvia Karlsson-Vinkhuyzen van Wageningen University (WUR) en beleidsadviseur Hilde Stroot van Oxfam Novib woensdag. "Na een goed begin van de top is het nu heel ingewikkeld", zegt Karlsson-Vinkhuyzen. "De partijen lijken in loopgraven te zitten en komen nog niet dichter bij elkaar."

2 uur geleden
Organisatie: nederzettingen Oost-Jeruzalem uitgebreid

JERUZALEM (ANP/AFP) - De Israëlische autoriteiten hebben volgens de organisatie Peace Now de bouw van honderden woningen in het bezette Oost-Jeruzalem goedgekeurd. Dat zou een uitbreiding van de omstreden nederzettingen betekenen. "Als er geen oorlog had gewoed, zou dit een hoop reuring opgeleverd hebben", zegt Hagit Ofran van de Israëlische organisatie.

2 uur geleden
Biden: als Poetin Oekraïne inneemt, stopt hij daar niet

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd dat "als Poetin Oekraïne inneemt, hij daar niet zal stoppen". Volgens Biden zal Rusland na winst in Oekraïne mogelijk een NAVO-lid aanvallen "en zullen Amerikaanse soldaten met Russische soldaten moeten vechten".

2 uur geleden