Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronapatiënt bezocht topconferentie bij Brits parlement

Coronapatiënt bezocht topconferentie bij Brits parlement

LONDEN (ANP) - Een patiënt met het nieuwe coronavirus bezocht vorige week een topconferentie in de buurt van het Britse parlement. Een van de aanwezigen, parlementariër Alex Sobel, heeft volgens Sky News besloten zichzelf te isoleren.

De conferentie over busvervoer, de UK Bus Summit, is op 6 februari gehouden in congrescentrum Queen Elizabeth II. Er waren "belangrijke beleidsmakers" uit de regering bij aanwezig en vertegenwoordigers van de vervoersbranche. Het ging in totaal om zo'n 250 mensen.

De aanwezigen worden nu per mail gewaarschuwd dat ook iemand met COVID-19 op de conferentie was. Het is onduidelijk om wie het gaat.

Afspraken afgezegd

Parlementariër Sobel van de linkse Labourpartij heeft bevestigd dat hij de conferentie ook heeft bijgewoond. "We hebben uit voorzorg alle afspraken afgezegd tot volgende week donderdag. Dan is de incubatieperiode van veertien dagen achter de rug", zegt hij volgens Sky News.

Een partijgenoot van Sobel, Lilian Greenwood, neemt vergelijkbare maatregelen. "Ik voel me prima. Maar om extra voorzichtig te zijn, zeg ik al mijn openbare optredens af tot 20 februari", schrijft ze op Twitter.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Trump nomineert Ratcliffe als nieuwe inlichtingenchef

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag het Republikeinse Congreslid John Ratcliffe genomineerd voor de functie van inlichtingenchef. Het is de tweede keer dat Ratcliffe door Trump naar voren is geschoven voor de post van Director of National Intelligence.

18 minuten geleden
Aantal besmettingen in Duits grensgebied met Nederland gestegen

GANGELT (ANP/DPA) - De autoriteiten in de Duitse regio Heinsberg, bij de grens met Nederland, hebben het aantal coronabesmettingen vrijdag naar boven bijgesteld. Bij zeker 35 mensen is vastgesteld dat ze zijn besmet met het virus. Dat waren er donderdag nog twintig.

3 uur geleden
Griekenland houdt vluchtelingen tegen bij grens

ATHENE (ANP/AFP) - De Griekse autoriteiten hebben honderden migranten tegengehouden die het land wilden binnengaan. Dat gebeurde nadat een Turkse functionaris had gezegd dat vluchtelingen die naar Europa willen niet meer worden tegengehouden.

6 uur geleden
Trump roept Afghanen op 'kans op vrede' te grijpen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) gaat naar Qatar voor de ondertekening van een vredesdeal met de Taliban. Dat zei president Donald Trump, die de Afghanen opriep "de kans op vrede te grijpen".

7 uur geleden
Brit die aan boord was van cruiseschip overleden aan coronavirus

TOKIO (ANP/RTR) - Een Britse man die aan boord was van het cruiseschip Diamond Princess is overleden aan het coronavirus, meldde het Japanse persagentschap Kyodo vrijdag. Hij is de eerste Brit die is overleden aan het virus.

9 uur geleden
Stoltenberg: NAVO-landen solidair met Turkije

BRUSSEL (ANP) - De NAVO-landen zijn solidair met Turkije en roepen Syrië en Rusland op hun offensief in Syrië te staken. Dat zei topman Jens Stoltenberg na afloop van overleg op het hoofdkwartier in Brussel. Turkije had om het beraad gevraagd op grond van een artikel in het NAVO-verdrag dat kan worden ingeroepen als een lidstaat vindt dat zijn veiligheid wordt bedreigd.

11 uur geleden
Bulgarije scherpt grenscontroles Turkije ook aan

SOFIA (ANP/RTR) - Bulgarije heeft aangekondigd om de controles aan de grens met Turkije flink aan te scherpen. Dat doet het land nadat Turkije heeft bekendgemaakt dat het Syrische vluchtelingen die naar de Europese Unie willen, niet meer gaat tegenhouden.

12 uur geleden