Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronapandemie heeft duidelijk vat op techbeurs CES

Coronapandemie heeft duidelijk vat op techbeurs CES

LAS VEGAS (ANP) - Ook 's werelds grootste techbeurs Consumer Electronics Show (CES) staat komende week in het teken van de coronapandemie. Niet alleen wordt het jaarlijkse evenement vanwege het virus, de lockdowns en reisrestricties virtueel gehouden, ook op de beurs zelf zullen vele praktische coronatoepassingen worden gepresenteerd.

Organisator Consumer Technology Association, plant onder meer een 'Covid-19 State of the Union' om aanwezigen te informeren over vaccins en behandelingen. Verder staat ook een panel gepland over hoe de toekomst van het onderwijs eruit moet komen te zien. Tijdens de CES zullen ook tal van voorbeelden worden geshowd over hoe technologie de gezondheidszorg kan ondersteunen met virtuele zorgmodellen om zorg op afstand te kunnen verlenen.

Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de verdere omarming van het 5G-netwerk. Die techniek gaat ervoor zorgen dat allemaal nieuwe taken op afstand uitgevoerd kunnen worden. Ook op het gebied van mobiliteit en in het winkellandschap zal 5G een duidelijkere rol gaan spelen. Verder zullen touchless- of voice-based-technologieën naar verwachting een grote rol spelen op het vierdaagse evenement.

Kosten nog moeite bespaard

Doorgaans bezoeken 200.000 mensen de CES in Las Vegas om de technologische snufjes met eigen ogen te bewonderen. Zo laten bedrijven het niet na bezoekers met grote shows en presentaties om hun technologische doorbraken aan het licht te brengen. Daarbij worden kosten nog moeite gespaard. Dit jaar zullen de presentaties vooral meer praktisch van aard zijn, zo is de verwachting.

Meer dan negentig Nederlandse bedrijven laten zich de komende week zien. Daarmee is het de grootste Nederlandse delegatie ooit op de CES. Het Nederlandse virtuele hoekje wordt op 11 januari geopend door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) en prins Constantijn, voorman van koepelorganisatie TechLeap, die vroeger StartupDelta heette.

De vorige editie van de CES was net voor de internationale uitbraak van het coronavirus. Dat congres stond onder meer in het teken van de stad van de toekomst, met 5G-internet, vliegende auto's en kunstmatige intelligentie. Nederland heeft ook al jaren een eigen hoekje op het congresterrein, het Netherlands Tech Square.

Meer uit Financieel

Brussel wil dat VS belastingvoordeel bij aankoop e-auto schrappen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil dat de Verenigde Staten een passage over belastingvoordelen voor kopers van elektrische auto's uit een wetsvoorstel verwijderen. De voordelen gelden alleen als een bepaald deel van de batterijonderdelen uit de VS komt. Het dagelijks EU-bestuur meent dat hierdoor producten van buiten de VS worden benadeeld en dringt erop aan de wet in overeenstemming te brengen met de regels van de Wereldhandelsorganisatie.

18 minuten geleden
OPEC denkt minder olie op te hoeven pompen

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC verwacht dit kwartaal minder olie op te hoeven pompen. Niet-OPEC-landen als de Verenigde Staten produceren meer olie, waardoor de landen van het kartel het rustiger aan kunnen doen. Ook is de vraag naar olie lager dan de OPEC eerder verwachtte. Dat laatste is opvallend, omdat het Internationaal Energieagentschap de vraag naar olie juist ziet toenemen.

43 minuten geleden
Disney schiet omhoog op Wall Street na sterke resultaten

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Disney is donderdag ruim 8 procent omhooggeschoten na de opening van de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de sterke resultaten van het Amerikaanse entertainmentconcern. Vooral de sterke aanwas van nieuwe kijkers voor streamingdienst Disney+ viel goed na eerdere tegenvallende cijfers van concurrent Netflix. Disney boekte verder meer omzet en winst dan verwacht en kondigde aan de prijzen voor Disney+ te verhogen.

44 minuten geleden
McDonald's wil weer vestigingen openen in Oekraïne

CHICAGO (ANP/RTR) - McDonald's wil de komende maanden weer restaurants openen in Oekraïne. Die beslissing volgt op verzoeken van personeel in het door Rusland binnengevallen land om weer aan het werk te kunnen, zegt internationaal directer Paul Pomroy.

1 uur geleden
IAO: werkgelegenheid jongeren nog niet op niveau van voor corona

GENÈVE (ANP/BELGA) - De wereldwijde werkgelegenheid voor jongeren zit nog niet op het niveau van voor corona. Dat blijkt uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), die is verbonden aan de Verenigde Naties. Zo blijken jongeren meer dan andere leeftijdsgroepen de dupe van de coronapandemie.

1 uur geleden
Verkoop stekkerauto's sterk gestegen, veel verkopen in China

READING (ANP) - De verkoop van elektrische auto's en plug-inhybrides lag in de eerste zes maanden van dit jaar twee derde hoger dan vorig jaar. Dat meldt onderzoeksbureau Canalys, dat stelt dat er wereldwijd 4,2 miljoen stekkerauto's de showroom verlieten. Meer dan de helft daarvan werd in China verkocht.

1 uur geleden
ING: flinke daling huizenprijzen vooralsnog minder waarschijnlijk

AMSTERDAM (ANP) - Het is op dit moment waarschijnlijker dat de huizenprijzen stabiliseren dan dat de prijzen komende tijd flink omlaag gaan. Dat schrijven economen van ING in een nieuw rapport over de woningmarkt.

2 uur geleden