Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronapandemie heeft duidelijk vat op techbeurs CES

Coronapandemie heeft duidelijk vat op techbeurs CES

LAS VEGAS (ANP) - Ook 's werelds grootste techbeurs Consumer Electronics Show (CES) staat komende week in het teken van de coronapandemie. Niet alleen wordt het jaarlijkse evenement vanwege het virus, de lockdowns en reisrestricties virtueel gehouden, ook op de beurs zelf zullen vele praktische coronatoepassingen worden gepresenteerd.

Organisator Consumer Technology Association, plant onder meer een 'Covid-19 State of the Union' om aanwezigen te informeren over vaccins en behandelingen. Verder staat ook een panel gepland over hoe de toekomst van het onderwijs eruit moet komen te zien. Tijdens de CES zullen ook tal van voorbeelden worden geshowd over hoe technologie de gezondheidszorg kan ondersteunen met virtuele zorgmodellen om zorg op afstand te kunnen verlenen.

Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de verdere omarming van het 5G-netwerk. Die techniek gaat ervoor zorgen dat allemaal nieuwe taken op afstand uitgevoerd kunnen worden. Ook op het gebied van mobiliteit en in het winkellandschap zal 5G een duidelijkere rol gaan spelen. Verder zullen touchless- of voice-based-technologieën naar verwachting een grote rol spelen op het vierdaagse evenement.

Kosten nog moeite bespaard

Doorgaans bezoeken 200.000 mensen de CES in Las Vegas om de technologische snufjes met eigen ogen te bewonderen. Zo laten bedrijven het niet na bezoekers met grote shows en presentaties om hun technologische doorbraken aan het licht te brengen. Daarbij worden kosten nog moeite gespaard. Dit jaar zullen de presentaties vooral meer praktisch van aard zijn, zo is de verwachting.

Meer dan negentig Nederlandse bedrijven laten zich de komende week zien. Daarmee is het de grootste Nederlandse delegatie ooit op de CES. Het Nederlandse virtuele hoekje wordt op 11 januari geopend door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) en prins Constantijn, voorman van koepelorganisatie TechLeap, die vroeger StartupDelta heette.

De vorige editie van de CES was net voor de internationale uitbraak van het coronavirus. Dat congres stond onder meer in het teken van de stad van de toekomst, met 5G-internet, vliegende auto's en kunstmatige intelligentie. Nederland heeft ook al jaren een eigen hoekje op het congresterrein, het Netherlands Tech Square.

Meer uit Financieel

KLM: werkonderbreking piloten afgewend na hoofdlijnenakkoord

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben gesloten met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daardoor zou een geplande werkonderbreking van vliegers niet meer doorgaan, stelt het bedrijf.

2 uur geleden
Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

4 uur geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

11 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

14 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

16 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden