Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronapandemie eist wereldwijd meer dan 1,1 miljoen levens

Coronapandemie eist wereldwijd meer dan 1,1 miljoen levens

BALTIMORE (ANP/RTR) - Het aantal mensen dat wereldwijd is overleden door Covid-19 heeft de 1,1 miljoen overschreden. Een telling van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore wijst dat uit.

Het coronavirus dook eind vorig jaar op in China en verspreidde zich daarna over de wereld. Eind juni waren een half miljoen mensen gestorven door Covid-19 en medio augustus driekwart miljoen. Op 29 september werd de miljoen gepasseerd.

In de Verenigde Staten zijn de meeste slachtoffers (bijna 218.000) gevallen, gevolgd door Brazilië (ruim 152.000), India (112.000) en Mexico (ruim 85.000).

Op de vijfde en zesde plek staan het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 43.000 sterfgevallen en Italië (ruim 36.000). In Nederland zijn volgens de cijfers van de universiteit 6765 mensen aan het virus bezweken.

Deskundigen zeggen dat het werkelijke dodental hoger ligt vanwege een gebrek aan testen en de mogelijkheid dat sommige landen de daadwerkelijke cijfers verborgen houden.

In de VS zijn ook de meeste besmettingen vastgesteld: bijna 8 miljoen. Daarna volgen India, Brazilië en Rusland.

33 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

V.v.C. 6 dagen geleden
Het is ook het plezier van waarheidsvinding. Ik geloof dat mensen in staat zijn de waarheid te achterhalen, dat ze met feiten kunnen komen. Ik geloof dat je de werkelijkheid in lijn kunt brengen met hoe je denkt dat het zit.
V.v.C. 1 week geleden
https://youtu.be/IpMlgO0Kt5s
V.v.C. 1 week geleden
pwverhelst U lijkt wel een klein kind, een dreinerige kleuter die zich belachelijk maakt over de rug van een kritisch mens. Waar zijn uw bewijzen? Ik ga een eerlijke discussie niet uit weg en wed nooit op een paard dat door een ander is geplaatst als “winnaar”.
pwverhelst 1 week geleden
U mag het laatste woord hebben. Het is blijkbaar niet mogelijk met covidiots een op feiten gebaseerde discussie te voeren. Goedenavond
V.v.C. 1 week geleden
pwverhelst: Playing the crazy is different from being crazy, and you are among the latter
pwverhelst 1 week geleden
Ieder zijn "eigen waarheid". U de uwe ik de mijne. Never the twain shall meet !
V.v.C. 1 week geleden
Beste pwverhelst Ik heb u ruim 500 films .verslagen en andere info bezorgd, u heeft in 10 minuten alles gezien en uw oordeel geveld? U wilt het niet zien en mij alleen maar in een kwaad daglicht zetten of u heeft niet de intelligentie om e.e.a. in u op te nemen. De ballen als u ze nog vinden kan.
V.v.C. 1 week geleden
https://www.nature.com/articles/s41586-020-2521-4
pwverhelst 1 week geleden
Tot slot: Allemaal hear say, geen bewijzen
V.v.C. 1 week geleden
https://gezondverstand.eu/
V.v.C. 1 week geleden
https://www.youtube.com/watch?v=xMtnE8moEKw&feature=youtu.be
V.v.C. 1 week geleden
pwverhelst: Voorlopig heeft u nu genoeg e bekijken!
V.v.C. 1 week geleden
https://www.youtube.com/channel/UCh9dkmMSTldAfVPxgT5THfg
V.v.C. 1 week geleden
https://www.youtube.com/channel/UCuwWXfh9Dk5OD6sdzSOcYiQ
V.v.C. 1 week geleden
https://eenoorlogreedsverloren.nl/
V.v.C. 1 week geleden
https://www.cafeweltschmerz.nl/
V.v.C. 1 week geleden
pwverhelst: Al eens opgezocht wie de eigenaren zijn van onze kranten? https://jeroensprenger.eu/Politieke-thema-s/Waar-zijn-de-geloofsbrieven-van-buitenlandse-eigenaren/
pwverhelst 1 week geleden
Waar blijven uw antwoorden?
V.v.C. 1 week geleden
https://www.zeelandnet.nl/nieuws/ggz-ziet-meer-depressies-en-stress-bij-jongeren
pwverhelst 1 week geleden
Zelf maar even opzoeken dan. Voor wat betreft uw reactie: dat verhaal ken ik, maar waar het mij om gaat dat u geen antwoord geeft op mijn vragen, zoals uw stelling dat wij belazerd worden, uw stelling betreffende het nepnieuws, over het doel van een aangeprate angstpsychose
V.v.C. 1 week geleden
pwverhelst: Uw link werkt niet!
V.v.C. 1 week geleden
14 oktober publiceerde een van de grootste epidemiologen van onze eeuw zijn berekeningen van de dodelijkheid van Covid-19. Hij publiceerde bij de WHO zelf. John P A Ioannidis was al sinds het begin van de ‘crisis’ zeer scherp en tegen de lockdowns, maar werd direct genegeerd door de media. Dat terwijl hij zeker tot de grootste epedemiologen aller tijden behoort. Hij wordt ook wel de ‘scourge of sloppy science’ genoemd. Deze publicatie is niet weg te zetten. Het berekent de wereldwijde IFR. Zijn conclusie over de dodelijkheid van het virus is als volgt: de IFR (infection fatality rate) van Covid-19 is 0,23% voor alle leeftijden, en de veel meer zeggende IFR voor onder de 70 is 0,05%. Geen enkele reden dus om nog paniek te zaaien. Zeker niet omdat de IFR nog daalt, omdat we meer weten over het virus, en omdat er bij veel van de studies die hij meenam niet helemaal correct geteld is of men echt aan corona overleed. De laatste zin, die voor een wetenschappelijke publicatie vrij hard is, somt eigenlijk alles op: ‘The inferred infection fatality rates tended to be much lower than estimates made earlier in the pandemic.’
pwverhelst 1 week geleden
Lees b.v. eens het artikel van 7 okt. Op bbc.com/news/world-africa over het coronavirus in Afrika
pwverhelst 1 week geleden
V.v.C. hoe weet u dat (hoe)veel doden aan andere oorzaken dan aan Covid-19 zijn overleden, maar toch volgens u in genoemde cijfers zijn meegeteld, welk bewijs heeft u daarvoor ? En door wie worden wij dan belazerd ? De media zouden ons dus gecontroleerd en gedicteerd nepnieuws meedelen. Door wie gecontroleerd en gedicteerd ? Door de overheid ? Alle internationale RIVM's ? Alle epidemiologen in de wereld en alle andere terzake deskundigen ? Wie heeft of hebben er belang bij ons een angstpsychose aan te praten, met welk doel ? Tot slot: De gemelde aantallen doden door het Johns Hopkins Institute zijn de doden die zijn wereldwijd zijn gemeld als zijnde door Covid-19 gestorven. Niemand weet of, en zo ja, er niet meer doden zijn te betreuren aan deze pandemie door allerlei oorzaken, zoals het mogelijk achterhouden van hogere aantallen doden door sommige (dictatoriale) overheden, overlijdens die, zoals in die kleinere dorpen in Afrika en elders in de wereld, nu eenmaal niet (kunnen) worden getest door b.v. gebrek aan testcapaciteit, etc. etc. maar mogelijk wel degelijk aan Corona zijn overleden.
V.v.C. 1 week geleden
@pwverhelst: Als doden niet geteld worden hoe kun je dan aan die aantallen komen? Lees zelf eens wat u schrijft!
V.v.C. 1 week geleden
pwverhelst: Ik lees het heel goed, want veel doden die zg aan COVID-19 overlijden overlijden in werkelijkheid aan een onderliggende ziekte zoals hartkwalen en diabetes of obesitas, de cijfers worden bewust omhooggekrikt om zo de angstpsychose groter te maken. Het is een groot verschil of je met of aan COVID-19 overlijdt. Er wordt als je jezelf verdiept in het hoe en wat er aan de hand is met de ware bedoelingen die achter dit virus steken een hoop duidelijk dat dit niet pluis is. We worden ronduit belazerd. De E mainstreammedia vertellen alleen nog gecontroleerd nepnieuws , gedicteerde halve waarheden . We belanden met grote vaart in een communistische dictatuur en daar zit ik niet op te wachten.
pwverhelst 1 week geleden
LEZEN!!!! V.v.C.... In de reactie van Kees 1965 kun je lezen dat veel coviddoden niet geteld zijn en ook niet worden
V.v.C. 1 week geleden
Kees 1965: Dus er zijn nog veel meer doden, waar hebben ze die verstopt Kees? Bij vermiste personen misschien?
kees1965 1 week geleden
Het werkelijke aantal ligt vele malen hoger , aangezien de meeste mensen met corona nu eenmaal niet getest worden. Je ziet het in Nederland al hoe meer er getest word hoe meer de aantallen op gaan lopen. De meeste overleden mensen in bejaardentehuizen zijn niet getest. En in Amerika is het aantal besmettingen vele malen hoger. In Afrika kan bijna niet getest worden. Zeker niet in de kleine dorpjes ver buiten de gemeenschap.
V.v.C. 1 week geleden
In de VS zijn ook de meeste besmettingen vastgesteld: bijna 8 miljoen. Daarna volgen India, Brazilië en Rusland. En voor de chaotische angstpsychose nog groter te maken stelt men een besmet persoon maar gelijk aan een patient, dat bekt beter.
V.v.C. 1 week geleden
Gecontroleerde media K.Nuks dit is gewoon gedicteerd nieuws door onze overheid.
K. Nuks 1 week geleden
Waarom zouden landen het verborgen houden. Politici hebben belang bij opgeklopte cijfers om hun regiem te kunnen verdedigen. Inderdaad, totaal verlies van rede en gezond verstand.
K. Nuks 1 week geleden
Nou, da's prachtig zou ik zo zeggen. 1.000.000 slachtoffers tegenover 7.700.000.000 aardbewoners (bron VN) . Dat is 1 slachtoffer op 7.700 aardbewoners. De kans dat je sterft aan corona is dus werkelijk marginaal. Waarom kopt die die achterlijke redacteur daar niet mee? Antwoord: politiek correct tot op het bot en/of totaal verlies van rede of gezond verstand.

Meer uit Gezond

32 meer coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het afgelopen etmaal is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen toegenomen met 32. Daarmee is het totaal aantal besmette mensen dat nu in een ziekenhuis wordt behandeld opgelopen tot 2147, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

6 uur geleden
Rutte overlegt op Catshuis over snelle stijging besmettingen

DEN HAAG (ANP) - Op het Catshuis overlegt een deel van het kabinet onder leiding van premier Mark Rutte weer informeel met deskundigen onder wie Jaap van Dissel van het RIVM over de aanpak van de coronacrisis. Het is dinsdag twee weken geleden dat het kabinet een gedeeltelijke lockdown afkondigde.

6 uur geleden
RIVM meldt 10.211 nieuwe besmettingen, cijfer wel vertekend

DEN HAAG (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 10.211 positieve coronatesten geregistreerd. Dit dagcijfer geeft waarschijnlijk wel een vertekend beeld, omdat zaterdag een gedeelte van de cijfers ontbrak. Die data zijn alsnog toegevoegd aan de rapportage van zondag, legde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) eerder uit.

6 uur geleden
In recordtempo komen er weer 100.000 coronagevallen bij

DEN HAAG (ANP) - Het duurde bijna zeven maanden voordat de 100.000e Nederlander positief testte op het coronavirus. Het duurde iets meer dan drie weken om dat te verdubbelen. Minder dan twee weken later wordt de volgende mijlpaal al bereikt. Op maandag of dinsdag wordt voor de 300.000e keer een coronabesmetting vastgesteld. De teller stond zaterdag op meer dan 280.000 positieve tests.

12 uur geleden
'Grote twijfels over betrouwbaarheid infraroodthermometers'

HILVERSUM (ANP) - De betrouwbaarheid van infraroodthermometers die bedrijven, winkels en horeca momenteel veel gebruiken vanwege het coronavirus wordt in twijfel getrokken. Deskundigen zeggen dat de apparaten schijnveiligheid bieden, omdat ze mensen met een verhoogde lichaamstemperatuur van 38 graden niet tegenhouden. Dat meldt consumentenprogramma Kassa (BNNVARA), dat samen met de Vrije Universiteit een steekproef heeft gedaan.

1 dag geleden
Meer dan 10.000 positieve tests gemeld in een etmaal

BILTHOVEN (ANP) - Voor het eerst is het aantal nieuwe coronagevallen in een etmaal boven de 10.000 uitgekomen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 10.007 positieve tests geregistreerd. Op donderdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9281 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 9283, maar dat aantal is bijgesteld.

2 dagen geleden
Bijna 2100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gestegen tot 2073. Dat is zeventig meer dan op donderdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

2 dagen geleden