Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronadoden België boven 15.000, geen versoepeling maatregelen

Coronadoden België boven 15.000, geen versoepeling maatregelen

BRUSSEL (ANP) - Het aantal mensen in België dat is overleden als gevolg van Covid-19 is boven de 15.000 gestegen. Sinds het begin van de uitbraak zijn 15.025 patiënten bezweken aan het longvirus, blijkt uit de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddeld aantal overlijdens per dag blijft sinds ruim een week wel dalen en ook met de ziekenhuisopnames en nieuwe besmettingen gaat het de goede kant op. Maar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke waarschuwt dat, anders dan in Nederland, "we de inspanningen zullen moeten voortzetten, al doen ze pijn", zei hij op de radio.

Volgens de bewindsman bewijzen de dalende cijfers dat de maatregelen in het land werken en "de inspanningen van de bevolking een positieve impact hebben". Maar hij voorspelt dat het waarschijnlijk moeilijk zal zijn de maatregelen "snel te verlichten". België zit in een zwaardere lockdown dan Nederland, met bijvoorbeeld niet alleen een slot op sport, cultuur en horeca maar ook op niet-essentiële winkels. Een mondkapje is in het hele land verplicht, ook buiten op straat.

Meer uit Buitenland

Medewerker Duits kerkkoor filmt zangertjes stiekem op toilet

AUGSBURG (ANP) - Een voormalige medewerker van een Duits jongenskoor heeft stiekem zangertjes gefilmd in toiletten en douches. Inmiddels zijn 34 slachtoffers geïdentificeerd. In een geval wordt hij verdacht van seksueel misbruik.

4 uur geleden
Gevangen Turkse oppositieleider Demirtas verlaat politieke toneel

ANKARA (ANP) - De Turkse oppositieleider Selahattin Demirtas, die eind 2016 gevangen is gezet, heeft aangekondigd het politieke toneel helemaal te verlaten. "Ik zet de strijd met het verzet voort zoals al mijn kameraden uit de gevangenis, maar ik vertrek uit de actieve politiek in dit stadium."

5 uur geleden
Wagnerbaas eist onderzoek naar 'misdaden' topfiguren defensie

MOSKOU (ANP/RTR) - De baas van het huurlingenleger Wagner heeft aanklagers gevraagd een onderzoek in te stellen naar topfiguren bij het Russische ministerie van Defensie. Jevgeni Prigozjin wil dat wordt uitgezocht of zij zich voor en tijdens de oorlog in Oekraïne schuldig hebben gemaakt aan "misdaden".

6 uur geleden
Duitsland laat vier van de vijf Russische consulaten sluiten

BERLIJN (ANP/AFP/RTR) - De Duitse regering laat vier van de vijf Russische consulaten in het land sluiten. De sluiting is onderdeel van een reeks maatregelen en uitwijzingen waarmee de twee landen elkaar tegenwerken. Rusland bepaalde eerder dit jaar dat er in heel het land maximaal 350 Duitse ambtenaren mogen werken. Dat was volgens het Kremlin een reactie op Duitse maatregelen.

7 uur geleden
Letse buitenlandminister Rinkevics wordt nieuwe president

RIGA (ANP/RTR/DPA/BLOOMBERG) - Het Letse parlement heeft de huidige minister van Buitenlandse Zaken Edgars Rinkevics gekozen als nieuwe president. Hij wordt daardoor het eerste openlijk homoseksuele staatshoofd binnen de Europese Unie.

7 uur geleden
Moldavië zet beveiliging op scherp voor grootste Europese top

CHISINAU (ANP) - Moldavië, het armste land van Europa en kandidaat voor het EU-lidmaatschap, maakt zich op voor het grootste politieke evenement uit zijn geschiedenis. Donderdag komen bijna vijftig Europese regeringsleiders en staatshoofden in het buurlandje van Oekraïne bijeen. Het betekent een ongeziene logistieke en veiligheidsoperatie voor het onervaren voormalige Sovjetland met een oppervlakte van ongeveer driekwart dat van Nederland.

8 uur geleden
Rusland: laatste grote oorlogsschip van Oekraïne vernietigd

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland stelt het laatste grote oorlogsschip van Oekraïne maandag te hebben vernietigd. De Russische luchtmacht zou het schip genaamd Joeri Olefirenko met een precisieaanval hebben verwoest, zeggen de Russische autoriteiten woensdag.

8 uur geleden