Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Coronacrisis zorgt voor topjaar supermarkten en webshops'

'Coronacrisis zorgt voor topjaar supermarkten en webshops'

AMSTERDAM (ANP) - Webshops en supermarkten beleven door de coronacrisis een topjaar. Volgens het economisch bureau van ING zijn webwinkels dit jaar goed voor 3 miljard euro omzetgroei, terwijl supermarkten het met 2,5 miljard euro extra opbrengsten doen. Modewinkels zijn daartegenover de grootste verliezers van de crisis. De totale omzet van de detailhandel stijgt dit jaar volgens ING met circa 4 procent. Dat komt neer op een plus van 4,5 miljard euro.

Belangrijke verklaringen van het succes van de supers en de webshops zijn volgens ING het hamstergedrag van consumenten, de verschuiving van omzet uit de horeca en Nederlanders die relatief meer thuis waren. Ook speciaalzaken hebben daardoor de wind mee dit jaar.

Verder valt op dat consumenten minder vaak boodschappen doen. Per bezoek aan de winkel wordt wel meer gekocht. Zo ligt het gemiddelde pinbedrag ruim 20 procent hoger sinds de invoering van de coronamaatregelen in maart.

E-commerce

In de zogeheten non-foodsector wordt een krimp van 1 miljard euro voorzien. Klusketens, tuincentra en elektronica- en speelgoedwinkels zullen binnen dit segment goed hebben gepresteerd. Naast modewinkels hebben ook sport- en boekwinkels en parfumerieën het zwaar. Door de crisis komt na vijf jaar een einde aan aanhoudende groei bij de non-foodzaken.

Dat de omzetkrimp bij deze groep dit jaar naar verwachting beperkt blijft tot 2 procent, komt volgens ING vooral door de enorme impuls vanuit e-commerce. Diverse winkelketens noteerden in het tweede kwartaal een omzetgroei van 35 tot 75 procent in hun webshops. Daarmee is volgens ING het belang van een goede onlinestrategie aangetoond, ook omdat steeds meer ouderen online winkelen.

Volgens ING zal de omzetgroei in de detailhandel volgend jaar lager uitpakken. Vanwege dalende consumentenuitgaven zal deze in 2021 circa 1 procent bedragen.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

5 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

5 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

6 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

7 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

9 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

9 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

9 uur geleden