Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronacrisis pakt 'dramatisch' uit voor pensioenfondsen

Coronacrisis pakt 'dramatisch' uit voor pensioenfondsen

ROTTERDAM (ANP) - De financiële positie van Nederlandse pensioenfondsen is door de coronacrisis flink verder verslechterd. De maand pakte dramatisch uit voor de fondsen, constateert advies- en onderzoeksbureau Aon. Met een gemiddelde dekkingsgraad van 85 procent zullen de meeste fondsen afgelopen maand onder de kritische dekkingsgraad gezakt zijn. Dit betekent opnieuw dat miljoenen mensen afstevenen op een korting op hun pensioen per het einde van dit jaar.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

jgth 9 maanden geleden
Straks gaan we in Nederland een ander land helpen ,en hier mogen we gewoon dood gaan Italie en Spanje zijn al op hen pik getrapt dat we niet direct klaar staan
shara 9 maanden geleden
We gaan Italië redden maar daar gaan ze 10 jaar eerder met pensioen hoe eerlijk is dat ?
renschip 9 maanden geleden
Dan kan de regering ook de gepensioneerden wel eens helpen , zoals nu ook anderen geholpen worden

Meer uit Financieel

PostNL wint op beurs na recordbezorging door coronacrisis

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel PostNL was donderdag in trek bij beleggers op de Amsterdamse beurs. De post- en pakketvervoerder bezorgde in coronajaar 2020 een recordaantal pakketten. De Europese beurzen gingen verder omhoog in navolging van de nieuwe recordstanden op Wall Street. De hoop dat de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden snel met zijn omvangrijke steunpakket van 1,9 biljoen dollar zal komen, bleef de stemming op de markten ondersteunen.

8 minuten geleden
Coronacrisis blijft uitgavenpatroon huishoudens beïnvloeden

DEN HAAG (ANP) - Huishoudens hebben in november vorig jaar 6,5 procent minder besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Vooral aan diensten, zoals een bezoek aan de kapper, een museum, een restaurant en de bioscoop, werd net als de maanden daarvoor minder uitgegeven. De uitgaven aan duurzame goederen vielen echter hoger uit, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

37 minuten geleden
Nederland en Duitsland ondertekenen innovatiepact

DEN HAAG (ANP) - De samenwerking tussen Nederland en Duitsland op het terrein van de energietransitie, slimme toepassingen, mobiliteit, zorg en sleuteltechnologieën moet beter. Om die reden zetten de landen en het bedrijfsleven hun handtekening onder een innovatiepact.

40 minuten geleden
Air France-baas rekent op herstel in lente

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse luchtvaartmaatschappij Air France rekent nog altijd op een herstel van de crisis in de lente. Topvrouw Anne Rigail laat aan de Franse krant La Tribune weten nog geen noodzaak te zien om aanpassingen te doen aan de vluchtschema's. De strengere maatregelen die Frankrijk onlangs instelde, hebben volgens haar ook nog geen impact gehad op het aantal boekingen.

1 uur geleden
'PostNL en rentebesluit ECB in focus op Damrak'

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal donderdag waarschijnlijk met winst beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken hoger te openen in navolging van de nieuwe recordstanden op Wall Street. Beleggers kijken onder meer uit naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB), die later op de dag bekend worden gemaakt. Op het Damrak kwam post- en pakketbezorger PostNL met een handelsbericht.

1 uur geleden
Consumentenvertrouwen blijft zwak door coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Het vertrouwen van Nederlandse consumenten in de economie staat ook deze maand onder druk door de coronacrisis, al nam het pessimisme wel licht af. Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten.

2 uur geleden
'Internetbank Bunq moet meer doen tegen oplichting'

DEN HAAG (ANP) - Internetbank Bunq moet meer doen om oplichting tegen te gaan. Dat zegt de Consumentenbond. Bij de organisatie komen naar eigen zeggen "opvallend veel" klachten binnen van consumenten die zijn opgelicht via een bankrekening van Bunq.

2 uur geleden