Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronacijfers België dalen, maar sterftecijfer blijft stijgen

Coronacijfers België dalen, maar sterftecijfer blijft stijgen

BRUSSEL (ANP) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en ic-patiënten met Covid-19 in België blijft dalen. Maar het aantal mensen dat door het virus overlijdt, blijft in het land omhooggaan.

Tussen 2 en 9 november bezweken dagelijks gemiddeld 199 patiënten, ofwel 32 procent meer dan in de week ervoor, tonen de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Tijdens de piek half april overleden dagelijks gemiddeld 250 zieken door Covid-19. Het totaal aantal overlijdens als gevolg van het virus in België is nu opgelopen tot 13.758.

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is volgens de laatste cijfers onder de 7000 gezakt. Gemiddeld werden de afgelopen zeven dagen elke dag 520 mensen met corona opgenomen, 24 procent minder dan de week ervoor. Er liggen nu 6876 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis, van wie 1463 op de intensivecareafdelingen.

In de week van 2 tot 9 november werden gemiddeld 7665 nieuwe besmettingen gemeld, bijna de helft van het aantal in de zeven dagen daarvoor. Sinds het begin van de uitbraak zijn er 515.391 bevestigde gevallen geregistreerd.

Meer uit Buitenland

Noodweer in Japan: veel regen en grootschalige evacuaties

TOKIO (ANP/RTR) - Japan heeft te maken met zware regenval. Volgens omroep NHK hebben inwoners van de prefecturen Kochi, Wakayama en Nara het advies gekregen om een veilige plek te zoeken vanwege het risico op aardverschuivingen en overstromingen. Bijna 1,3 miljoen mensen hebben het advies gekregen om het gebied te verlaten en vlieg-, veer- en treindiensten zijn uitgevallen. Vooralsnog is er geen nieuws over slachtoffers of grote schade.

36 minuten geleden
Kyiv: 30 door Rusland afgevuurde raketten en drones onderschept

KYIV (ANP/RTR) - In het grootste deel van Oekraïne zijn op vrijdagochtend de luchtalarmen opgeheven die tijdens de nacht ervoor in praktisch heel het land hadden geklonken. De autoriteiten in hoofdstad Kyiv stellen dat in de nacht van donderdag op vrijdag meer dan dertig door Rusland afgevuurde raketten en drones zijn neergehaald. Die zouden tegelijkertijd richting Oekraïne zijn gelanceerd.

5 uur geleden
Ook Amerikaanse Senaat gaat akkoord met schuldendeal

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Een meerderheid van de Amerikaanse senatoren heeft donderdag voor een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid gestemd. Daardoor is voorkomen dat er een situatie ontstaat waarin de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis zonder geld zouden komen te zitten. Dat zou waarschijnlijk grote chaos op financiële markten hebben veroorzaakt.

5 uur geleden
Amnesty: Iran executeert drie keer zoveel mensen om drugsmisdaad

TEHERAN (ANP/AFP/DPA) - Iran heeft dit jaar al drie keer zoveel mensen geëxecuteerd vanwege drugsmisdaden als rond dezelfde tijd van het jaar in 2022, meldt Amnesty International vrijdag. Volgens de mensenrechtenorganisatie zijn in 2023 ten minste 173 mensen opgehangen nadat zij in "systematisch oneerlijke processen" werden veroordeeld voor drugsgerelateerde misdrijven.

7 uur geleden
Bill Cosby weer aangeklaagd vanwege seksueel misbruik

LOS ANGELES (ANP) - Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Een voormalig playmate beweert dat ze in 1969 door de komiek is gedrogeerd en verkracht, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankdocumenten.

12 uur geleden
Senaat stemt tegen Bidens plan voor kwijtschelden studieschuld

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft zich donderdag uitgesproken tegen een plan van president Joe Biden om een deel van de studieschuld van Amerikanen kwijt te schelden. Een paar Democraten stemden met de Republikeinen mee, waardoor een resolutie tegen het plan kon worden aangenomen.

13 uur geleden
Kosovo bereid tot nieuwe verkiezingen in onrustige noorden

BULBOACA (ANP/RTR) - Kosovo is bereid nieuwe lokale verkiezingen te houden in het noorden van het land, waar de Servische gemeenschap protesteert tegen de aanstelling van burgemeesters van Albanese afkomst. President Vjosa Osmani zei dat na een overleg met onder anderen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in Moldavië. Die twee drongen aan op een nieuwe stembusgang.

15 uur geleden