Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronabetogers verzamelen zich bij de Bondsdag in Berlijn

Coronabetogers verzamelen zich bij de Bondsdag in Berlijn

BERLIJN (ANP/DPA) - Enkele honderden tegenstanders van de coronamaatregelen in Duitsland hebben zich woensdag verzameld bij het parlementsgebouw in Berlijn voor een demonstratie. Het parlement vergadert woensdag over verdere aanpassingen van de wet ter bescherming tegen infecties.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft diverse aangekondigde demonstraties voor de deur van de Bondsdag verboden. Bij een eerdere gelegenheid werd het parlementsgebouw door actievoerders bestormd en dat leidde tot veel kritiek. Het parlementsgebouw is in een wijde omtrek afgezet.

Via internet zijn talrijke oproepen gedaan om naar de Duitse hoofdstad te komen om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. De Duitse politie, die met 2000 mensen paraat is, rekent op enkele duizenden en mogelijk meer dan 10.000 deelnemers. Die moeten zich dan wel aan de regels houden en mondkapjes dragen en afstand houden.

Net als veel andere landen kampt Duitsland met een tweede coronagolf. Het land verkeert in een gedeeltelijke lockdown. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldde woensdag 17.561 nieuwe besmettingen. Dinsdag waren dat er nog 14.419.

Meer uit Buitenland

Amerikaanse wetenschappers zien begin van El Niño

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het weerverschijnsel El Niño lijkt te zijn begonnen, meldt het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Dat betekent dat de Stille Oceaan zal opwarmen. De wetenschappers houden rekening met nieuwe temperatuurrecords, mede omdat klimaatverandering het effect van El Niño kan versterken.

22 minuten geleden
EU-landen bereiken doorbraak over asielbeleid

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen zijn het na een jarenlange patstelling eens geworden over het opvangen, terugsturen en verdelen van asielzoekers. Ze moeten nu nog wel overeenstemming bereiken met het Europees Parlement.

44 minuten geleden
VS en VK: nauwer samenwerken als tegenwicht voor China en Rusland

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gaan nauwer economisch samenwerken om tegenwicht te kunnen bieden aan Rusland en China. Dat heeft de Britse premier Rishi Sunak bekendgemaakt na een overleg met president Joe Biden in het Witte Huis. Ze zijn het eens geworden over een "Atlantische Verklaring".

45 minuten geleden
EU-landen touwtrekken over laatste twistpunten asielakkoord

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen hebben nog geen doorbraak bereikt in de jarenlange patstelling over het opvangen, terugsturen en verdelen van asielzoekers. Ze worden het vooral nog niet eens over welke landen in aanmerking komen om onwelkome asielzoekers naar terug te sturen.

2 uur geleden
Kerncentrale schakelt over op reservekoelwater na damdoorbraak

ENERHODAR (ANP/AFP) - Het waterpeil in het stuwmeer van de Oekraïense Dnipro-rivier is na de damdoorbraak zover gedaald dat het water niet meer gebruikt kan worden om de kerncentrale Zaporizja te koelen. Daarom moet nu worden overgeschakeld op de reserves. Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) zei eerder dat er geen acuut gevaar is omdat er genoeg koelwater is voor een aantal maanden.

2 uur geleden
Amerikaanse media: Oekraïens offensief begonnen in het zuiden

ZAPORIZJA (ANP/RTR) - Het langverwachte Oekraïense offensief is volgens Amerikaanse media nu echt van start gegaan. Onder meer The Washington Post, NBC News en ABC News zeggen op basis van bronnen bij de Oekraïense strijdkrachten dat ze in het zuiden in de aanval zijn gegaan. Officieel is het nieuws niet bevestigd.

2 uur geleden
Laatste foto koningin Elizabeth levert fotograaf prijs op

GLASGOW (ANP) - Jane Barlow is de eerste fotograaf die is uitgeroepen tot journalist van het jaar tijdens de Scottish Press Awards. Ze kreeg de prijs voor haar "ontroerende" laatste openbare beelden van koningin Elizabeth, enkele dagen voor haar dood.

3 uur geleden