Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronabesmettingen stijgen weer in Spanje na versoepelingen

Coronabesmettingen stijgen weer in Spanje na versoepelingen

MADRID (ANP) - Spanje meldt de grootste dagelijkse stijging van het aantal coronabesmettingen sinds de versoepeling van de coronamaatregelen op 21 juni. Maar de regering weerspreekt dat er sprake is van een tweede golf van het virus. De speciale gezondheidscoördinator Fernando Simón zei in Spaanse media dat er vrijwel nergens in Europa sprake is van een grote tweede golf en ook in Spanje niet.

Bij het einde van de noodtoestand waren er 527 besmettingshaarden, nu nog 412. De regering heeft herhaaldelijk beklemtoond dat ze het virus beheerst, ook om het toerisme naar Spanje weer op gang te helpen. Het land hoopt dat de miljarden die de coronamaatregelen al hebben gekost, een beetje kunnen worden goedgemaakt in de rest van de zomer.

Het recente besluit van de Britse regering dat reizigers uit Spanje in quarantaine moeten, was een doodsteek voor die hoop. Volgens Spaanse media wordt er in Madrid en Londen nog druk overlegd over uitzonderingen voor de Spaanse vakantie-eilanden en een kortere quarantaineperiode. Een vijfde van de toeristen die vorig jaar Spanje bezochten, waren Britten (18 miljoen).

Het laatste etmaal zijn in Spanje 1229 gevallen geregistreerd, en dat is de tweede dag op rij meer dan 1000 infecties. In totaal steeg het aantal besmettingen naar ruim 285.000.

Meer uit Buitenland

Doden door bosbranden in zuidoosten van Turkije

MARDIN (ANP/AFP) - In het zuidoosten van Turkije zijn vijf mensen omgekomen en meer dan veertig anderen gewond geraakt door bosbranden, meldt de minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca op X. De vlammen bereikten een aantal dorpen in de nacht van donderdag op vrijdag.

15 minuten geleden
VS en China informeel weer in gesprek over kernwapens

SHANGHAI (ANP/RTR) - Vertegenwoordigers van China hebben aan een Amerikaanse delegatie tijdens een tweedaagse reeks informele gesprekken verteld dat China niet zal terugvallen op nucleaire bedreigingen richting Taiwan, in het geval van een Chinese nederlaag in het conflict over het eiland.

1 uur geleden
Zuid-Korea lost waarschuwingsschoten na grensoversteek

SEOUL (ANP/RTR) - Het Zuid-Koreaanse leger heeft waarschuwingsschoten gelost nadat Noord-Koreaanse soldaten donderdag de grens waren overgestoken. Het incident vond plaats bij de gedemilitariseerde zone (DMZ), de grens tussen de twee landen. Na de waarschuwingsschoten keerden de Noord-Koreaanse soldaten weer terug, aldus de Zuid-Koreaanse legerleiding.

2 uur geleden
Opnieuw demonstraties in Israël tegen regering Netanyahu

JERUZALEM (ANP/DPA) - Duizenden Israëliërs hebben donderdag gedemonstreerd tegen de regering van premier Benjamin Netanyahu. Ze beschuldigen Netanyahu ervan een deal te belemmeren waardoor de Israëlische gijzelaars vrijgelaten worden die door Hamas gevangen worden gehouden.

5 uur geleden
Mogelijke wapenleveringen van en naar Korea's na bezoek Poetin

PYONGYANG (ANP/RTR) - Het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Noord-Korea heeft geleid tot speculaties over de rol van beide Korea's in de oorlog in Oekraïne. Poetin sloot donderdag niet uit dat Rusland wapens naar Noord-Korea zal sturen. Tegelijkertijd waarschuwt hij Zuid-Korea dat het een "grote fout" maakt als het besluit wapens te leveren aan Oekraïne.

12 uur geleden
Acteur Donald Sutherland (88) overleden

MIAMI (ANP) - De Canadese acteur Donald Sutherland is overleden. Zijn zoon, acteur Kiefer Sutherland, meldt dat donderdag op X. Sutherland was bekend van rollen in films als Klute, M*A*S*H, Ordinary People en de filmreeks The Hunger Games. Sutherland is 88 jaar geworden.

13 uur geleden
Poetin ziet NAVO ook in Azië als bedreiging

HANOI (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin beschouwt de NAVO ook in Azië als een "veiligheidsdreiging" voor zijn land. Poetin is op bezoek in Vietnam en beschuldigt de westerse alliantie ervan daar op te rukken.

13 uur geleden