Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronabesmettingen in Moskou nemen weer toe

Coronabesmettingen in Moskou nemen weer toe

MOSKOU (ANP) - Moskou kampt weer met een stijgende lijn van de coronacijfers. In 24 uur tijd registreerden de gezondheidsautoriteiten in de Russische hoofdstad 3719 nieuwe besmettingsgevallen. Het waren er voor de vierde dag op rij meer dan 3000.

Burgemeester Sergej Sobjanin sprak zondag op tv zijn verontrusting uit. Hij weet de toename onder meer aan de week vakantie in mei. Tijdens die vrije dagen gingen de Moskovieten aanzienlijk minder naar een dokter, waardoor virusinfecties pas later aan het licht kwamen. Daarnaast gelden er in Moskou al maanden amper beperkingen.

Sobjanin is bovendien niet te spreken over het vaccinatietempo in zijn stad met 12 miljoen inwoners. Het gaat veel te langzaam. In Moskou zijn in vergelijking met andere Europese metropolen tot dusver veel minder inwoners ingeënt. Dat veel mensen een prik weigeren is volgens de burgemeester "een schande".

In heel Rusland is pas ongeveer 11 procent van de bevolking gevaccineerd. In totaal kwamen er zondag 9694 nieuwe besmettingsgevallen bij. Het dagelijks aantal ligt sinds half maart onder de 10.000, maar nadert die grens nu weer, onder meer door de dreigende escalatie in Moskou. Het afgelopen etmaal overleden 355 Russische patiënten aan Covid-19. Het totale sterftecijfer is officieel de 120.000 gepasseerd.

Meer uit Buitenland

Leger Israël zegt niet op menigte in Gaza te hebben geschoten

JERUZALEM (ANP) - Het Israëlische leger zegt dat er niet op de grote menigte is geschoten die op een konvooi met hulpgoederen in Gaza was afgekomen. In een verklaring zegt het leger dat er wel waarschuwingsschoten zijn gelost en volgens The Times of Israel meldt het leger ook dat op een aantal mensen is geschoten die op militairen en een tank afliepen.

1 uur geleden
Israëlische demonstranten weten met geweld Gaza in te trekken

TEL AVIV (ANP/DPA) - Israëlische demonstranten zijn donderdag door een militair checkpoint bij de noordelijke grensovergang met Gaza gebroken en een paar honderd meter het Palestijnse gebied ingegaan. Het Israëlische leger heeft dat bevestigd. Het gaat volgens mediaberichten waarschijnlijk om radicale Israëlische kolonisten.

2 uur geleden
VN-Veiligheidsraad bijeen om dodelijk incident Gaza

NEW YORK (ANP/AFP) - De VN-Veiligheidsraad zal donderdag in New York achter gesloten deuren bijeenkomen om het dodelijke incident te bespreken eerder op de dag in Gaza tijdens een levering van hulpgoederen. De zitting begint om 22:15 uur Nederlandse tijd en is volgens een diplomatieke bron aangevraagd door Algerije.

4 uur geleden
Trump in beroep tegen uitspraak rechter in Illinois

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump heeft volgens het Amerikaanse CBS News meteen beroep aangetekend tegen het besluit van een rechter in Illinois hem uit te sluiten van deelname aan de Republikeinse voorverkiezing in die Amerikaanse staat. De oud-president, die in een nieuwe termijn in het Witte Huis ambieert, werd woensdag van het stembiljet gehaald om zijn rol in de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021.

4 uur geleden
Biden: VS onderzoeken tegenstrijdige versies schietincident Gaza

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - President Joe Biden heeft gezegd dat de Verenigde Staten onderzoek hebben ingesteld naar de "tegenstrijdige versies" van het schietincident in Gaza. Dat zal de onderhandelingen over een wapenstilstand waarschijnlijk bemoeilijken, voegde hij eraan toe.

5 uur geleden
VS: sinds oktober zijn 25.000 vrouwen en kinderen in Gaza gedood

WASHINGTON (ANP) - Sinds de aanval door Hamas op Israël op 7 oktober zijn in de Gazastrook meer dan 25.000 vrouwen en kinderen omgekomen door de Israëlische tegenaanval. Dat heeft de Amerikaanse defensieminister Lloyd Austin donderdag gezegd.

5 uur geleden
Bondgenoten Navalny op zoek naar lijkwagen voor begrafenis

MOSKOU (ANP/RTR) - Een dag voor de begrafenis van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny in Moskou is nog steeds geen lijkwagen gevonden, meldt een woordvoerder van bondgenoten van de activist die in gevangenschap stierf. Onbekenden zouden pogingen dwarsbomen een voertuig te huren.

8 uur geleden