Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronabesmettingen in Duitsland harder gestegen

Coronabesmettingen in Duitsland harder gestegen

BERLIJN (ANP) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat is vastgesteld in Duitsland viel woensdag hoger uit dan een dag eerder. Het Duitse Robert Koch Instituut maakte melding van nog eens 7556 coronagevallen, tegenover 3856 op dinsdag. Ook overleden volgens officiële cijfers 560 coronapatiënten.

Het aantal vastgestelde coronagevallen in Duitsland stijgt veel minder snel dan eind vorig jaar. Toen maakte het instituut, het Duitse RIVM, soms melding van tienduizenden nieuwe besmettingen per dag. Hoewel sommige coronamaatregelen inmiddels weer worden versoepeld, bestaat ook grote bezorgdheid over nieuwe virusvarianten. Die worden gezien als besmettelijker.

De Duitse autoriteiten besloten dinsdag het inreisverbod te verlengen uit landen waar veel besmettingen met coronavarianten zijn. De maatregel, die deze week zou aflopen, geldt nu tot 3 maart. In principe mogen alleen personen die in Duitsland wonen, het land nog binnen, maar daarnaast bijvoorbeeld ook vrachtwagenchauffeurs.

Minister van Volksgezondheid Jens Spahn maakte dinsdag ook bekend dat zijn landgenoten vanaf komende maand gratis sneltesten kunnen ondergaan. Die kunnen worden afgenomen bij bijvoorbeeld apotheken, dokterspraktijken en testlocaties. De uitslag van zo'n antigeentest kan binnen een half uur bekend zijn. Die testen worden gezien als minder nauwkeurig dan PCR-testen, die geanalyseerd worden in laboratoria.

Meer uit Buitenland

Zeker twintig doden bij explosie brandstofopslag Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP/AFP/RTR) - De explosie op maandag in een brandstofopslag in Nagorno-Karabach heeft aan zeker twintig mensen het leven gekost. Nog eens 290 mensen zijn gewond geraakt, van wie een deel in levensgevaar is, zeggen de Armeense autoriteiten in het gebied. In Nagorno-Karabach zijn ruim 13.000 mensen op de vlucht geslagen en naar Armenië getrokken.

4 minuten geleden
Oekraïne: 26 van 38 Russische drones neergehaald

KYIV (ANP/AFP) - Rusland heeft in de nacht van maandag op dinsdag 38 drones ingezet voor aanvallen op Oekraïne. De meeste zouden zijn neergehaald, maar toch werd de voor de graanexport belangrijke havenstad aan de Donau Izmajil opnieuw getroffen, meldt de Oekraïense luchtmacht.

49 minuten geleden
Rusland en VS beschuldigen elkaar van onrust Nagorno-Karabach

WASHINGTON/MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland en de VS hebben elkaar beschuldigd van het veroorzaken van instabiliteit rond Nagorno-Karabach. Maandag zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Rusland een onbetrouwbare bondgenoot was voor Armenië. De Russische ambassadeur in de VS noemt die uitspraken "schandelijk" en zegt dat de VS alleen maar Rusland willen beschadigen.

51 minuten geleden
Thaise protestleider krijgt vier jaar cel om majesteitsschennis

BANGKOK (ANP/AFP) - Een Thaise rechtbank heeft dinsdag een van de leidende figuren in de door jongeren geleide pro-democratische protestbeweging in het land tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij de koning zou hebben beledigd.

1 uur geleden
600 vluchtelingen in opvang Berlijn in quarantaine om mazelen

BERLIJN (ANP/DPA) - Een aankomstcentrum voor vluchtelingen in Berlijn is maandag in quarantaine geplaatst na een uitbraak van de mazelen. De ongeveer 600 bewoners van het centrum mogen het gebouw voorlopig niet verlaten, meldt het Duitse staatsbureau voor Vluchtelingenzaken.

2 uur geleden
Krant: moord sikh-leider in Canada was grotere operatie dan gemeld

SURREY (ANP) - Bij de moord op de separatistische sikh-leider Hardeep Singh Nijjar in juni in Canada waren minstens zes mannen en twee voertuigen betrokken. Dat concludeert The Washington Post op basis van beveiligingsvideobeelden en getuigenverklaringen. Volgens de krant duiden die bevindingen op een grotere en meer georganiseerde operatie dan Canadese autoriteiten eerder rapporteerden. Die repten slechts van twee gemaskerde mannen die Nijjar hadden neergeschoten.

4 uur geleden
Britse NCIS-acteur David McCallum op 90-jarige leeftijd overleden

NEW YORK (ANP) - De acteur David McCallum, bekend van zijn rollen in de Amerikaanse tv-series NCIS en The Man From U.N.C.L.E, is overleden. De in 1933 in Schotland geboren McCallum was 90. Hij stierf een natuurlijke dood, omringd door zijn familie in een ziekenhuis in New York.

5 uur geleden