Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronabeperkingen in Frankrijk verder versoepeld

Coronabeperkingen in Frankrijk verder versoepeld

PARIJS (ANP/DPA) - Frankrijk heeft de coronabeperkende maatregelen verder versoepeld. Na ruim drie maanden sluiting mochten de bioscopen maandag weer open.

In de ongeveer 2000 bioscopen moeten werknemers en bezoekers wel beschermende mondkapjes dragen en afstand tot elkaar houden, verklaarde de vereniging van Franse bioscopen in haar gezondheidsrichtlijnen.

In de loop van de week zullen meer culturele locaties volgen. Het kunstmuseum Musée d'Orsay zal dinsdag heropenen en de Eiffeltoren zal vanaf donderdag weer open zijn voor bezoekers.

Disneyland weer open en schoollessen verplicht

Disneyland Parijs maakte bekend dat het op 15 juli weer opengaat. Het aantal toegestane bezoekers ligt in het begin nog een stuk lager dan voor de sluiting. Bezoekers ouder dan elf jaar moeten een mondkapje op.

Vanaf maandag waren er ook veranderingen voor Franse scholieren. Voor basisschoolleerlingen en middelbare scholieren is het bijwonen van de lessen nu weer verplicht. De beperkingen op het aantal leerlingen per klas en de afstandsregels zijn versoepeld. De lessen zijn in eerste instantie gepland voor twee weken, daarna begint de zomervakantie in Frankrijk.

Zwaar getroffen

Frankrijk had vorige week de controles aan de grenzen met Duitsland en andere buurlanden al beëindigd. Sindsdien mogen toeristen weer naar binnen.

Frankrijk is zwaar getroffen door de coronacrisis. Bijna 30.000 mensen stierven aan de gevolgen van besmetting met het virus. De regering had van half maart tot 11 mei een strikte lockdown ingesteld.

Meer uit Buitenland

Burgemeester Kyiv: explosies in centrum, inwoners moeten schuilen

KYIV (ANP/RTR/AFP) - De burgemeester van Kyiv, Vitali Klitsjko, meldt maandagochtend dat in het centrum explosies zijn gehoord. Hij roept inwoners op te schuilen. Het komt bijna niet voor dat het centrale deel van de Oekraïense hoofdstad overdag wordt aangevallen.

56 minuten geleden
President Oeganda stemt in met omstreden antihomowetgeving

KAMPALA (ANP/RTR) - De Oegandese president Yoweri Museveni heeft een gewijzigde versie van de omstreden antihomowetgeving goedgekeurd, meldt de voorzitter van het parlement. De wet is wereldwijd een van de strengste tegen de lhbti'ers en is bekritiseerd door onder meer westerse regeringen, internationale bedrijven en mensenrechtenorganisaties.

1 uur geleden
Doden na kapseizen toeristenboot in Italië

LISANZA (ANP/AFP/DPA) - Vier mensen zijn omgekomen na het kapseizen van hun boot op Lago Maggiore in Italië, melden Italiaanse media maandag. De twintig andere opvarenden konden na het incident van zondag zelf naar de wal zwemmen of zijn gered door de kustwacht.

3 uur geleden
Japanse minister beveelt vernietiging van Noord-Koreaanse raket

TOKIO (ANP) - De Japanse minister van Defensie heeft zijn leger de opdracht gegeven elke Noord-Koreaanse raket die Japans grondgebied binnenkomt of afkoerst op het land te vernietigen. Hij reageerde daarmee op een aankondiging van Pyongyang maandag dat Noord-Korea in de komende twee weken een "satelliet" zal lanceren.

6 uur geleden
Westerse luchtmachten houden Arctic Challenge-oefening

TIKKAKOSKI (ANP) - Finland, Noorwegen en Zweden houden de tweejaarlijkse Arctic Challenge Exercise (ACE), een internationale oefening van de luchtmacht. Dit jaar doen veertien landen mee, waaronder Nederland. De oefening wordt dit keer georganiseerd door Finland en loopt van 29 mei tot 9 juni.

6 uur geleden
Erdogan roept op tot eenheid, haalt uit naar Kilicdaroglu

ANKARA (ANP) - De herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Turken opgeroepen "in eenheid en solidariteit" samen te komen. Dat deed hij in de nacht van zondag op maandag tijdens een speech voor duizenden aanhangers in Ankara. "Dit vragen we met heel ons hart", voegde Erdogan aan zijn oproep toe.

10 uur geleden
Spaanse sociaaldemocraten verliezen in regionale verkiezingen

MADRID (ANP/AFP/DPA) - De sociaaldemocraten (PSOE) van premier Pedro Sánchez hebben flink verloren in de regionale en gemeenteraadsverkiezingen die zondag in Spanje werden gehouden. Met ongeveer 90 procent van de stemmen geteld gaat de voorkeur van meer dan de helft van het electoraat naar de grootste oppositiepartij, de rechtse Volkspartij van Alberto Núñez Feijóo.

12 uur geleden