Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corona uitgebroken in universitair ziekenhuis Groningen

Corona uitgebroken in universitair ziekenhuis Groningen

GRONINGEN (ANP) - In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is een uitbraak van het coronavirus vastgesteld. Elf patiënten en negen medewerkers van een verpleegafdeling zijn positief getest. Hoe het virus het ziekenhuis binnen is gekomen, is nog niet bekend.

Volgens het UMCG moeten de eerste besmettingen rond 8 en 9 februari hebben plaatsgevonden. Onderzoek moet duidelijk maken of de besmettingen met elkaar in verband kunnen worden gebracht, en of het om een van de nieuwe varianten gaat. De resultaten daarvan komen waarschijnlijk woensdag.

De patiënten op de verpleegafdeling worden verpleegd in een situatie die "strikte isolatie-plus" wordt genoemd. Dat geldt ook voor patiënten die op de afdeling hebben gelegen en naar de intensive care of naar andere ziekenhuizen zijn overgebracht. Patiënten op andere afdelingen die in contact zijn geweest met een besmet persoon worden regelmatig getest. Medewerkers van de verpleegafdeling worden elke dag getest voordat ze aan hun werkdag beginnen.

Op een afdeling van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is de afgelopen dagen ook een uitbraak geweest. Zeker dertien patiënten zijn besmet geraakt met het coronavirus, van wie vijf zijn overleden. Twee van de vijf stierven door een combinatie van een zware hart/longoperatie en het coronavirus. Bij de drie andere patiënten verwacht het Eindhovense ziekenhuis dat het coronavirus geen rol heeft gespeeld bij het overlijden.

Meer uit Gezond

Voormalig huisarts Den Haag opnieuw verdacht van ontucht

DEN HAAG (ANP) - Een voormalig huisarts uit Den Haag is vrijdag aangehouden op verdenking van ontucht met twee vrouwen. De 57-jarige man zou de vrouwen hebben betast tijdens zijn werk als praktijkondersteuner bij een huisartsenpraktijk in Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie.

5 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt naar bijna 800

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen stromen verder vol met mensen die het coronavirus onder de leden hebben. In totaal zijn nu 771 covidpatiënten opgenomen, het hoogste aantal sinds 22 maart. Vergeleken met vorige week maandag zijn bijna 200 extra bedden bezet, blijkt uit de cijfers die het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) elke werkdag deelt.

7 uur geleden
Nog altijd meer sterfte dan verwacht, maar aandeel corona kleiner

DEN HAAG (ANP) - Nog altijd gaan er meer mensen in Nederland dood dan verwacht. Maar het coronavirus speelt een steeds kleinere rol in die zogeheten oversterfte.

22 uur geleden
Meer studie nodig om behandeling hersenschudding in VS te snappen

DEN HAAG (ANP) - Er is meer onderzoek nodig naar de werking van een Amerikaanse behandeling voor een hersenschudding. Dat is de uitkomst van een studie door het Amsterdam UMC. Onderzoekers zien dat een meerderheid van de patiënten na de behandeling minder last heeft van klachten, maar snappen nog niet hoe dat kan.

2 dagen geleden
Organisatie: behandelcentra longcovid moeten er komen

DEN HAAG (ANP) - Het is bijzonder pijnlijk dat demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers geen geld uittrekt voor behandelcentra en behandelingen voor patiënten met langdurige covidklachten. Dat laat directeur Diewke De Haen van patiëntenorganisatie PostCovidNL desgevraagd weten na berichtgeving daarover van Kassa. Het is van belang dat de beschikbare kennis over de ziekte gecentreerd wordt op één plek, zodat de naar schatting 90.000 Nederlanders met zeer ernstige klachten geholpen kunnen worden, aldus De Haen.

2 dagen geleden
Trimbos: xtc-pillen met gevaarlijke hoeveelheid MDMA in omloop

UTRECHT (ANP) - In de afgelopen weken zijn meerdere xtc-pillen ontdekt waarin een zeer grote hoeveelheid MDMA zit. Mensen die zo'n pil slikken, kunnen daaraan overlijden. Het Trimbos-instituut, dat onderzoek doet naar drugsgebruik, heeft vrijdag een waarschuwing verstuurd, een Red Alert. Dat doet het instituut niet vaak.

3 dagen geleden
NVWA: sapkuren bevatten nog steeds onterechte medische claims

UTRECHT (ANP) - Websites blijven sapkuren van medische claims voorzien, terwijl dat niet mag, zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De sapkuren zouden volgens de beweringen ziekten kunnen genezen of voorkomen, maar dat is nooit bewezen. Uit eigen onderzoek van de NVWA blijkt dat 17 van de 29 onderzochte websites medische claims plaatsen over hun sapkuren. De NVWA heeft maatregelen genomen.

3 dagen geleden