Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Corona raakt markt voor verhuur kantoren en bedrijfsruimte hard'

'Corona raakt markt voor verhuur kantoren en bedrijfsruimte hard'

AMSTERDAM (ANP) - De markt voor verhuur van kantoren en bedrijfsruimte merkt de uitbraak van het nieuwe coronavirus in de cijfers. Het investeringsvolume in de markt was afgelopen maand meer dan de helft lager dan in maart 2019, en er werd een derde minder kantoorruimte in gebruik genomen, stelt vastgoedspecialist Cushman & Wakefield.

Daarnaast meldt het bedrijf dat er 45 procent minder bedrijfsruimte in gebruik werd genomen. Over het hele eerste kwartaal van 2020 zijn de cijfers ook niet florissant. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 werd er 21 procent minder kantoorruimte en 28 procent minder bedrijfsruimte in gebruik genomen. Het beleggingsvolume over het eerste kwartaal is 21 procent lager.

Dat heeft volgens Cushman & Wakefield niet alleen met de corona-uitbraak te maken. De cijfers vallen ook lager uit als gevolg van de schaarste van kantoor- en bedrijfsruimte. "De krimp in maart is daarentegen wel duidelijk sterker geweest dan in de voorgaande maanden." Het bedrijf verwacht dat de markt niet zal stoppen met groeien. "Hoewel organisaties de focus verschuiven van herhuisvesting naar her-organisatie, lopen sommige huurcontracten gewoon af, zijn organisaties al eerder verplichtingen aangegaan en zal huisvesting vaker op de agenda staan als het over mogelijke kostenbesparing gaat."

Het bedrijf verwachtte voor de coronacrisis al een flinke daling van het investeringsvolume als gevolg van het schaarse beleggingsaanbod. Dat zou over 2020 naar schatting neerkomen op 17 miljard euro. In 2018 werd er nog een recordbedrag van 24 miljard euro geïnvesteerd in Nederlands zakelijk vastgoed. Vorig jaar was dat 23,5 miljard euro.

Meer uit Financieel

Aanklagers VS eisen drie jaar celstraf tegen oprichter Binance

NEW YORK (ANP/RTR) - Amerikaanse aanklagers eisen een celstraf van drie jaar tegen oprichter en voormalig topman Changpeng Zhao van cryptobeurs Binance. Dat komt naar voren uit rechtbankdocumenten. Zhao staat in de Verenigde Staten terecht omdat hij met Binance antiwitwasregels zou hebben overtreden. Naar verwachting hoort hij volgende week zijn straf.

22 minuten geleden
Meeste ondernemers vinden regeldruk EU te hoog, aldus onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De meeste ondernemers in Nederland vinden de regeldruk voor bedrijven in de Europese Unie te hoog. Het verminderen van die regeldruk is dan ook het belangrijkste thema voor ondernemers bij de aankomende verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat melden VNO-NCW en MKB-Nederland op basis van een enquête onder ruim 1600 ondernemers.

25 minuten geleden
Heineken zag bierverkoop begin dit jaar aantrekken

AMSTERDAM (ANP) - Heineken heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer bier verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt de bierbrouwer in zijn kwartaalresultaten. Ook de omzet steeg, vooral door prijsverhogingen. Topman Dolf van den Brink spreekt van een "bemoedigende start van 2024". Vorig jaar daalden de verkoopvolumes nog.

53 minuten geleden
Schiphol verwacht 10 procent meer reizigers in meivakantie

SCHIPHOL (ANP) - Luchthaven Schiphol verwacht tijdens de meivakantie, die komend weekend begint, 10 procent meer reizigers dan vorig jaar. Vanaf 26 april vertrekken dagelijks gemiddeld ruim 70.000 reizigers vanaf Schiphol.

1 uur geleden
Heineken, KPN en ASMI centraal op Damrak na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van bierbrouwer Heineken, telecomconcern KPN en chiptoeleverancier ASMI. Heineken verkocht afgelopen kwartaal meer bier en zag de omzet stijgen. In alle regio's van het bedrijf was sprake van groei. Volgens topman Dolf van den Brink blijven de economische omstandigheden uitdagend en onzeker, maar houdt Heineken vast aan zijn jaarverwachtingen.

1 uur geleden
KPN verhoogt winstverwachting door overname Youfone

DEN HAAG (ANP) - Telecombedrijf KPN heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst en omzet geboekt. Bovendien heeft het concern zijn winstverwachting voor heel 2024 verhoogd als gevolg van de overname van branchegenoot Youfone.

1 uur geleden
ConsumentenClaim begint actie tegen Apple voor trage iPhones

AMSTERDAM (ANP) - Consumenten die een iPhone 6, 7 en SE van Apple hebben gekocht hebben recht op compensatie voor de schade die ze hebben geleden door de bewuste vertraging van deze modellen door het Amerikaanse techconcern. Dat meldt ConsumentenClaim die samen met Stichting Aequitas Belangenbehartiging een claim is gestart tegen Apple.

2 uur geleden