Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corona-opleving lijkt voorbij, aantal positieve tests is stabiel

Corona-opleving lijkt voorbij, aantal positieve tests is stabiel

BILTHOVEN (ANP) - Ongeveer een maand geleden versoepelde het kabinet de coronamaatregelen. Vlak voor carnaval ging de horeca open. Kort erna begon het aantal positieve tests te stijgen, zoals al werd verwacht. Na twee weken lijkt die opleving voorbij. Het aantal bevestigde besmettingen stabiliseert zich.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dinsdag hoeveel positieve tests in de afgelopen week zijn geregistreerd. Vorige week meldde het instituut 439.775 nieuwe gevallen in zeven dagen tijd. Dat was bijna 80 procent meer dan de week ervoor. In de zes dagen na de laatste update zijn ruim 375.000 besmettingen aan het licht gekomen. Daarmee zou het weekcijfer kunnen uitkomen op 430.000 tot 450.000.

Het RIVM meldt dinsdag ook hoeveel mensen met corona onder de leden in de afgelopen week in een ziekenhuis zijn beland. Vorige week ging het om 1171 nieuwe opnames, waarvan 82 op de intensive cares. In diezelfde periode registreerde het instituut 56 sterfgevallen door toedoen van het virus.

Meer uit Binnenland

Varkens krijgen nog steeds herhaaldelijk stroomstoten

AMSTERDAM (ANP) - Varkens krijgen tijdens transporten nog steeds herhaaldelijk stroomstoten toegediend. Dit gebeurt ook op gevoelige plekken zoals het hoofd, de nek, de rug en de flanken. Dit stelt Varkens in Nood. De dierenrechtenorganisatie heeft in mei dit jaar opnames gemaakt bij meerdere transporteurs. De organisatie doet aangifte van dierenmishandeling.

6 minuten geleden
Uitspraak rechtbank zaak man achter 'vergismoord' Latumahina

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank Amsterdam doet maandag uitspraak in de strafzaak tegen de 43-jarige Nourredine H., die door het Openbaar Ministerie wordt gezien als de man achter de schietpartij die de Amsterdamse dj Djordy Latumahina op 8 oktober 2016 fataal werd. De moordenaars zagen de 31-jarige Latumahina aan voor iemand anders, het beoogde doelwit was Gino M. De eis van het OM tegen H. luidde 29 jaar en negen maanden cel.

4 uur geleden
Aspirant-minister Faber wacht kritische hoorzitting Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - De beoogd minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie, PVV) kan maandag kritische vragen verwachten tijdens haar hoorzitting in de Tweede Kamer. Het bericht over haar benoeming maakte veel tongen los, onder andere omdat ze als senator in een debat sprak over de omstreden term "omvolking", die wordt gebruikt in extreemrechtse complottheorieën. VVD-leider Dilan Yeşilgöz noemde Faber openlijk "niet onomstreden" nadat ze was aangedragen, maar stemde na een crisisoverleg met de andere coalitiepartijen toch in met haar kandidatuur.

4 uur geleden
Hoger beroep Marengo verder met drie weken regiezittingen

SCHIPHOL (ANP) - In de beveiligde rechtbank op Schiphol gaat maandag het hoger beroep verder in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. De komende drie weken zijn meerdere regiezittingen gepland. Dan wordt onder meer gesproken over het onderzoek en wat er nog nodig is om de zaken van de veertien verdachten inhoudelijk te kunnen behandelen.

4 uur geleden
Gewonde bij steekincident in Loosbroek

LOOSBROEK (ANP) - Bij een steekincident in het Brabantse Loosbroek is een man gewond geraakt, meldt de politie. Er is een verdachte aangehouden.

6 uur geleden
KLM-vliegtuig maakt veilige voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Het vliegtuig van KLM dat zondagmiddag terugkeerde naar Schiphol is veilig geland op de luchthaven, meldt de Luchtverkeersleiding Nederland.

16 uur geleden
KLM-vliegtuig keert terug naar Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Een vliegtuig van KLM dat onderweg was naar Rio de Janeiro is boven België omgekeerd en weer op weg terug naar Schiphol, laat een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland weten.

17 uur geleden