Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corona-noodwet maandag naar de Tweede Kamer

Corona-noodwet maandag naar de Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - De corona-noodwet gaat maandag naar de Tweede Kamer. Dat zei zorgminister Hugo de Jonge vrijdag na afloop van de ministerraad. De Kamer zal het plan waarschijnlijk na de zomer behandelen. Dan kan de wet in het najaar ingaan

Op een eerder concept van de wet was veel kritiek, wat ertoe heeft geleid dat het wetsvoorstel ingrijpend is aangepast. Volgens De Jonge is er "rekening gehouden met alle kritiek" en lijkt het voorstel dat er nu ligt "niet zo gek veel meer" op het concept.

De aanpassingen lekten eerder deze week al uit, maar De Jonge bevestigt ze nu. Zo krijgt het lokaal gezag niet de bevoegdheid om 'achter de voordeur' coronamaatregelen te handhaven. Ook komt de corona-app er niet in voor, daar zal later een aparte wet voor worden opgesteld. De Jonge benadrukt dat de wet over de app vooral bedoeld is om ervoor te zorgen dat werkgevers het gebruik ervan niet kunnen opleggen aan hun werknemers.

Maatregelen die dan nog nodig zijn om de verspreiding van corona tegen te gaan, zullen dan in een nieuwe vorm worden gegoten. In die vorm zal de Kamer er eerst mee in moeten stemmen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 4 weken geleden
corona app? gaat niet lukken--heb en wil geen smartfoon. of geven ze er 1 gratis bij MET betaald abonnement?

Meer uit Gezond

Radboudumc laat bezoeker uit risicogebied niet binnen

NIJMEGEN (ANP) - Ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen laat geen bezoekers meer toe die in de afgelopen twee weken naar een land zijn geweest waarvoor het reisadvies ‘oranje’ of ‘rood’ is. Patiënten die in deze risicogebieden zijn geweest worden wel opgenomen, maar in isolatie.

1 uur geleden
Na noodoproep laten meer mensen zich op corona testen

UTRECHT (ANP) - Na een noodoproep van de gezondheidsdiensten vorige week laten meer mensen zich testen op het coronavirus. Het aantal uitgevoerde tests leek fors te dalen, maar in de loop van vorige week kwam een herstel en daardoor kwam de afname vrijwel tot stilstand.

1 uur geleden
'Zorg voor regionale voorraden beschermingsmiddelen'

DEN HAAG (ANP) - Huisartsen, verpleegkundigen en anderen die in de zorg werken, moeten beter beschermd worden bij een nieuwe golf coronabesmettingen. Daarvoor pleiten zes medische organisaties. Ze willen bijvoorbeeld dat er regionale voorraden van beschermingsmiddelen komen, zodat zorgpersoneel sneller de beschikking krijgt over mondkapjes, handschoenen, schorten en schermen in gebieden waar een uitbraak is.

3 uur geleden
De Jonge: beperkingen contactonderzoek tijdelijke situatie

DEN HAAG (ANP) - De GGD'en in Amsterdam en Rotterdam werken hard aan uitbreiding van hun capaciteit voor bron- en contactonderzoek bij coronapatiënten. Dat besmette mensen zelf degenen bij wie zij in de buurt zijn geweest moeten waarschuwen, is "een tijdelijke situatie", zegt zorgminister Hugo de Jonge.

2 dagen geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis 'niet essentieel veranderd'

ROTTERDAM (ANP) - Ziekenhuizen behandelen momenteel 105 mensen die het coronavirus onder de leden hebben. Dat zijn er drie minder dan op donderdag. Het aantal opgenomen coronapatiënten is dan ook "niet essentieel veranderd", concludeert voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

2 dagen geleden
Wetenschappers waarschuwen voor hepatitis E bij huisdieren

ROTTERDAM (ANP) - Van de huisdieren in ons land is of was 15 tot 20 procent besmet met hepatitis E, vermoedelijk door hun eten. Dat meldt het Erasmus MC vrijdag op de eigen site. Baasjes met een verminderde afweer en vrouwen die in verwachting zijn moeten volgens wetenschappers goed opletten. Ze moeten speciaal oppassen met honden- en kattendrollen.

2 dagen geleden
Weer meer dan 500 coronagevallen erbij

DEN HAAG (ANP) - Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 519 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is iets minder dan de 601 die het Coronadashboard van de overheid donderdag meldde, maar meer dan in de dagen daarvoor.

2 dagen geleden