Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corona maakt stierenrennen in Pamplona opnieuw 'onmogelijk'

Corona maakt stierenrennen in Pamplona opnieuw 'onmogelijk'

PAMPLONA (ANP/AFP) - Het beroemde stierenrenfestival in het Spaanse Pamplona gaat ook dit jaar niet door vanwege de coronapandemie. Het negendaagse evenement in de Noord-Spaanse stad vindt normaal gesproken plaats in juli.

"Het is niet verantwoord om verwachtingen te scheppen die onmogelijk zijn om te vervullen", zei het hoofd van de regio Navarra, María Chivite. Een officieel afgelastingsbesluit volgt later.

Meer dan een half miljoen mensen wonen doorgaans het eeuwenoude San Fermín-feest bij, waar vechtstieren honderden waaghalzen door de smalle straatjes van de stad achtervolgen. Velen dragen daarbij de traditionele witte overhemden en rode sjaals. Vaak vallen er meer dan tweehonderd gewonden.

Zelden geannuleerd

De stad is in normale jaren in de zomermaand het decor van religieuze processies, concerten en nachtelijke feesten, waar ook talloze toeristen op afkomen. Het festival, dat zijn beroemdheid mede te danken heeft aan de roman The Sun Also Rises van Ernest Hemingway, is vóór de virusuitbraak maar zelden geannuleerd. Dat gebeurde wel twee jaar op rij tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939).

De pandemie heeft Spanje zwaar getroffen, met meer dan 59.000 doden en 2,8 miljoen besmettingen.

Meer uit Buitenland

Erdogan claimt overwinning in Turkse presidentsverkiezingen

ISTANBUL (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft de overwinning geclaimd in de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen. De zittend president dankte de kiezers die "ons de verantwoordelijkheid hebben gegeven om de komende vijf jaar te regeren".

1 uur geleden
Erdogan leidt ook in officiële eerste resultaten Turkse verkiezing

ANKARA (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft een forse voorsprong in de Turkse presidentsverkiezingen, blijkt nu ook uit de eerste officiële resultaten. Eerder meldden staatsmedia al dat Erdogan aan de leiding gaat. Volgens de Hoge Kiesraad staat de zittende president met ongeveer driekwart van de stemmen geteld op 53,41 procent.

1 uur geleden
Opkomst in Turkse presidentsverkiezing ruim 85 procent

ANKARA (ANP/RTR) - De opkomst bij de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezing is 85,18 procent, meldt staatspersbureau Anadolu. Ruim 64 miljoen Turken mochten stemmen, van wie een deel dat eerder al deed in het buitenland. Buiten Turkije was de opkomst 56,88 procent.

2 uur geleden
Water Canal Grande in Venetië kleurt groen

VENETIË (ANP/DPA/RTR) - Een glinsterende groene vloeistof in het beroemde Canal Grande in Venetië heeft voor consternatie gezorgd in de Italiaanse stad. Zondag kleurde het water bij de Rialtobrug ineens fluorescerend groen. Onduidelijk is waardoor dat is gebeurd.

2 uur geleden
Staatsmedia: Erdogan koerst op winst in presidentsverkiezingen

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft een forse voorsprong in de Turkse presidentsverkiezingen, melden staatsmedia op basis van de eerste uitslagen. Na het tellen van meer dan 66 procent van de stemmen leidt Erdogan met bijna 55 procent, aldus persbureau Anadolu. Media gelieerd aan de oppositie melden juist dat Kemal Kilicdaroglu van de centrumlinkse Republikeinse Volkspartij (CHP) nipt voorstaat.

3 uur geleden
Turkije in spanning na sluiting stembureaus

ANKARA (ANP) - De stembureaus in Turkije zijn om 16.00 uur Nederlandse tijd gesloten. Zo’n 61 miljoen Turken hadden zondag de gelegenheid hun stem uit te brengen voor de presidentsverkiezingen.

4 uur geleden
Turkse oppositie meldt enkele aanvallen op verkiezingswaarnemers

ISTANBUL (ANP/DPA) - Leden van de Turkse oppositie maken melding van enkele aanvallen op verkiezingswaarnemers in Istanbul en het zuidoosten van het land tijdens de presidentsverkiezingen. De voorzitter van de kiesraad stelde eerder dat de stembusgang vooralsnog probleemloos verloopt.

5 uur geleden