Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corona-app gestart in vier Italiaanse regio's

Corona-app gestart in vier Italiaanse regio's

ROME (ANP/DPA) - Italië is begonnen met het gebruik van een corona-waarschuwingsapp. Minister van Innovatie Paola Pisano bevestigde maandag dat de app bij wijze van proef in vier regio's is gelanceerd. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA hebben zo'n twee miljoen Italianen de app al gedownload.

Hoewel de app in alle twintig Italiaanse regio's kan worden gedownload, wordt met de waarschuwingsmeldingen vooralsnog alleen geëxperimenteerd in de Abruzzen, de Marken, Apulië en in Ligurië.

'Immuni', zoals de app heet, zendt gebruikers een bericht als zij in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. De in Milaan ontwikkelde app werkt met Bluetooth-technologie, waarmee smartphones op korte afstand verbinding met elkaar kunnen maken. De bedoeling is dat Immuni snel in heel Italië live gaat.

Italië geldt als een van de landen die het zwaarst is getroffen door het nieuwe coronavirus. Volgens de gegevens van Johns Hopkins University zijn 234.998 Italianen besmet geraakt met het longvirus en zijn van hen 33.899 personen overleden. Noord-Italië, en met name de regio Lombardije, was in februari de eerste grote infectiehaard van het nieuwe coronavirus in Europa.

Meer uit Buitenland

Charles haalt uitgesteld staatsbezoek Frankrijk in september in

LONDEN (ANP/RTR) - Koning Charles en koningin Camilla gaan in september op staatsbezoek naar Frankrijk. Aanvankelijk zou de Britse koning in maart al een staatsbezoek brengen aan Frankrijk, maar het bezoek werd in overleg met de Franse president Emmanuel Macron uitgesteld wegens onrust rondom de omstreden pensioenhervorming.

19 minuten geleden
Christendemocraten in EU-parlement op ramkoers met Timmermans

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie intimideert Europarlementariërs die kritisch zijn over de door vicevoorzitter Frans Timmermans voorgestelde Natuurherstelwet. Dat zei een aantal christendemocraten, onder wie CDA-delegatieleider Esther de Lange, op een persconferentie in Brussel.

22 minuten geleden
Paus Franciscus houdt tot en met 18 juni geen audiënties

VATICAANSTAD (ANP) - Paus Franciscus houdt tot en met 18 juni geen audiënties, meldt het Vaticaan. Het gaat volgens een woordvoerder om een voorzorgsmaatregel. Het hoofd van de rooms-katholieke kerk ligt sinds woensdag in het ziekenhuis omdat hij een buikoperatie moet ondergaan.

29 minuten geleden
Onderzoekers: Instagram broedplaats voor pedofiele netwerken

MENLO PARK (ANP) - Het sociale medium Instagram faciliteert pedofielennetwerken, stelt de Wall Street Journal. De Amerikaanse krant deed met de universiteiten van Stanford en Massachusetts Amherst onderzoek naar de netwerken waarin materiaal van kindermisbruik wordt gedeeld en verkocht. Moederbedrijf Meta erkent dat het bestrijden van dergelijk materiaal op Instagram niet voldoende lukt.

47 minuten geleden
Poetin: vernietiging Oekraïense dam is een barbaarse daad

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin ziet de vernietiging van de Kachovka-dam in Oekraïne als een "barbaarse daad die heeft geleid tot een ecologische en humanitaire catastrofe". Dat zei hij volgens het Kremlin in een telefoongesprek met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Het is Poetins eerste publieke reactie op de damdoorbraak van dinsdag.

1 uur geleden
CNN-chef Chris Licht stapt na bewogen jaar per direct op

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - Topman van het Amerikaanse nieuwsmedium CNN Chris Licht stapt na ongeveer een jaar per direct op. Lichts positie was al een tijd onzeker door teruglopende kijkcijfers en een fel bekritiseerde recente uitzending waarin voormalig president Donald Trump complottheorieën verkondigde en de CNN-presentatrice beledigde.

2 uur geleden
The Guardian: staatsoliebedrijf van VAE kon COP28-mails lezen

ABU DHABI (ANP) - Het staatsoliebedrijf ADNOC van de Verenigde Arabische Emiraten kon e-mails lezen van de organisatie van de COP28-klimaattop. Dat meldt de Britse krant The Guardian. Topman van ADNOC Sultan al-Jaber is eveneens voorzitter van de klimaattop die in november in Dubai wordt gehouden.

2 uur geleden