Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corendon vliegt in juli weer naar Turkije ondanks advies kabinet

Corendon vliegt in juli weer naar Turkije ondanks advies kabinet

LIJNDEN (ANP) - Reisorganisatie Corendon hervat vanaf 10 juli weer zijn vakantiereizen naar Turkije, hoewel het kabinet voor dat land een 'oranje' reisadvies geeft. Dit reisadvies houdt in dat het ministerie van Buitenlandse Zaken alle niet-essentiële reizen naar Turkije afraadt en als mensen toch gaan ze bij terugkomst voor twee weken in quarantaine moeten. Corendon is door eigen onderzoek overtuigd dat een overgroot deel van zijn klanten deze zomer toch wil afreizen naar Turkije.

Om een verplichte quarantaine te vermijden, biedt Corendon haar klanten de mogelijkheid aan een dag voor vertrek uit Turkije of direct na de terugvlucht een gratis coronatest te ondergaan. Als het virus niet wordt aangetroffen, is thuisquarantaine niet nodig, aldus de organisatie. Daarnaast belooft het bedrijf vakantiegangers, die een vakantie met een hotelverblijf hebben geboekt, kosteloos naar Nederland terug te brengen als Turkije bijvoorbeeld een lockdown afkondigt.

Reizigers die kiezen om wel naar Turkije te gaan moeten goed de polisvoorwaarden van hun reisverzekering checken, aldus een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. Volgens Corendon blijven de meeste reisverzekeraars alles behalve corona-gerelateerde kosten dekken, ook bij een oranje reisadvies. Het verbond hamert erop dat er wel degelijk verzekeraars zijn die juist niks dekken bij een negatief reisadvies.

Reisverzekering blijft dekking verlenen

De ANWB bevestigt dat zijn reisverzekering dekking blijft verlenen bij een oranje reisadvies, behalve voor kosten die met het virus te maken hebben, zoals een verplicht verblijf voor gasten in het hotel als ze in isolatie moeten.

Ook zou volgens Corendon de Nederlandse ziektekostenverzekering in Turkije geldig zijn in het geval dat een vakantieganger besmet raakt met het coronavirus. Zorgverzekeraars Nederland bevestigt dat de basiszorgverzekering wereldwijd van toepassing is, ongeachte het reisadvies. Acute zorg, zoals ziekenhuiszorg, waaronder ic-opname en ambulance, maken deel uit van het basispakket.

Corendon acht situatie veilig

Corendon vindt dat de situatie in Antalya, Bodrum en Dalaman, bestemmingen die vanaf juli beschikbaar zijn, veilig is. Het aantal coronabesmettingen is in die gebieden "zeer laag", aldus de reisorganisatie. Op Turkse vliegvelden en in de toeristische hotels gelden strikte protocollen om het welzijn en de gezondheid van de gasten te waarborgen, benadrukt de operator. De medische voorzieningen in de toeristengebieden in Turkije staan verder op een hoog niveau, aldus de reisorganisatie.

"Wij hebben ook het idee dat maatregelen in Turkije wellicht voldoende zouden kunnen zijn om het reisadvies naar geel te brengen", aldus brancheorganisatie ANVR. "Maar het is aan het ministerie om dat te wijzigen." De belangenclub ziet overigens dat mensen de laatste tijd zelf een ticket boeken en naar Turkije gaan. "Dat wordt behoorlijk gedaan".

Meer uit Financieel

Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

14 minuten geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 uur geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 uur geleden
Hugo Boss onderuit op Duitse beurs na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - Hugo Boss behoorde dinsdag tot de grote verliezers op de Europese beurzen. Het Duitse modeconcern verlaagde voor de tweede keer zijn omzetverwachting voor het hele jaar na tegenvallende verkopen. Vooral in China en het Verenigd Koninkrijk kampt het bedrijf met een zwakkere vraag van consumenten. Het aandeel zakte 10 procent in Frankfurt.

2 uur geleden
Aandacht voor Amerikaanse banken en winkelverkopen op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar de resultaten van de Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America. Eerder kwamen grote banken als JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Citigroup al met kwartaalcijfers, die gemengd werden ontvangen. Ook letten beleggers op de Amerikaanse winkelverkopen, die meer inzicht geven in de kooplust van de consumenten in de grootste economie ter wereld.

2 uur geleden
Nibud bezorgd over onbekendheid met nieuw pensioenstelsel

UTRECHT (ANP) - Een groot deel van de Nederlanders is nog onbekend met de veranderingen die op komst zijn voor hun pensioen en dat baart zorgen, vindt het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenfondsen zijn overgestapt op een nieuw stelsel. Toch wist ruim een op de vijf mensen die de organisatie ondervroeg helemaal niet dat het pensioenstelsel gaat veranderen.

3 uur geleden
Door recordprijzen verhuizen meer woningbezitters, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Verrassend veel huiseigenaren kiezen er dit jaar voor hun woning te verkopen. ABN AMRO gaat er na een nieuwe analyse van uit dat er dit jaar 10 procent meer transacties op de koopmarkt zijn dan vorig jaar, waar eerst werd uitgegaan van een minieme groei. Woningbezitters grijpen hun kans om te verhuizen nu de prijzen hoger zijn en de hypotheekrente is gedaald. En verhuurders verkopen hun woningen door ongunstigere overheidsmaatregelen.

11 uur geleden