Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corendon gaat Schiphol vaker mijden, breidt uit naar Brussel

Corendon gaat Schiphol vaker mijden, breidt uit naar Brussel

AMSTERDAM (ANP) - Corendon gaat volgend seizoen luchthaven Schiphol vaker mijden. De luchtvaartmaatschappij verlaagt de capaciteit en breidt op de luchthaven in Brussel juist uit. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf. Het is nog niet bekend of er ook uitgeweken wordt naar andere Nederlandse dan wel Belgische luchthavens.

Corendon verhoogt het aantal stoelen waarmee gevlogen wordt vanuit België naar 260.000. De capaciteit op Schiphol loopt juist terug naar 230.000. Volgens de zegsvrouw heeft dat met name met de chaos op Schiphol van dit jaar te maken. Toen ontstonden er lange rijen voor de beveiliging als gevolg van een personeelstekort. Daardoor vertraagden vluchten of vielen er zelfs vluchten uit.

Volgens de woordvoerster wil Corendon afwachten hoe de situatie op Schiphol zich het komende seizoen gaat ontwikkelen. Op basis daarvan wordt er mogelijk gekeken of de luchtvaartmaatschappij ook naar andere luchthavens gaat uitwijken. Maar daar wil de zegsvrouw nog niet op vooruitlopen.

Meer uit Financieel

Stijgend Shell helpt AEX-index aan kleine winst

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is dinsdag mede dankzij een ruime plus voor zwaargewicht Shell licht hoger geëindigd. Het olie- en gasconcern dikte 2,8 procent aan nadat branchegenoot BP een recordwinst in de boeken had gezet als gevolg van de hoge prijzen voor olie en gas afgelopen jaar. Vorige week maakte ook Shell bekend dat het een recordwinst had behaald in 2022.

3 minuten geleden
ING helpt personeel Turks dochterbedrijf na aardbevingen

AMSTERDAM (ANP) - ING helpt het personeel van zijn Turkse dochterbedrijf na de verwoestende en dodelijke aardbevingen in Turkije. Dat laat een woordvoerder van ING weten. Het Nederlandse financiële concern is in Turkije landelijk aanwezig met duizenden werknemers, waaronder in de streek waar de ramp plaatsvond. Het is volgens de woordvoerder nog onduidelijk of er ook slachtoffers zijn onder het Turkse ING-personeel.

42 minuten geleden
Ryanair wil actie tegen verstoring luchthaven Dublin door drones

DUBLIN (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil dat er onmiddellijke actie wordt ondernomen tegen drones die de afgelopen dagen voor verstoringen van vluchten op de luchthaven van Dublin hebben gezorgd. Door vertragingen werden duizenden passagiers geraakt. Ook moesten vluchten naar andere luchthavens in Ierland worden verplaatst.

1 uur geleden
Internetbedrijf Baidu stijgt op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Het Chinese internetbedrijf Baidu werd dinsdag ruim 10 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het bedrijf werkt aan een eigen chatbot. Met de chatbot, die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, wil Baidu de concurrentie aangaan met het populaire ChatGPT, waarin Microsoft veel geld investeert.

2 uur geleden
België voert strenge regels in voor reclame cryptomunten

BRUSSEL (ANP) - De Belgische regering voert strenge regels in voor reclame voor virtuele munten als Bitcoin. Zo krijgt elke reclame een waarschuwing: "Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico".

2 uur geleden
ABN AMRO zoekt info van klanten die compensatie kunnen krijgen

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO heeft van een groep klanten die mogelijk recht hebben op compensatie bepaalde gegevens niet meer. Het gaat om mensen die een doorlopend krediet hadden met een veranderend rentetarief en nog steeds klant zijn van de bank. Aan klanten van wie de lening tussen 2001 en eind 2004 eindigde, vraagt ABN AMRO om zelf gegevens aan te leveren.

2 uur geleden
ILT: vliegtuig op Schiphol draait te vaak op vuile hulpmotor

SCHIPHOL (ANP) - Geparkeerde vliegtuigen op Schiphol draaien te vaak op hun vervuilende hulpmotor. Dat concludeert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) na onderzoek op de nationale luchthaven. De toezichthouder geeft Schiphol en betrokken bedrijven tot 1 maart de tijd om met een actieplan te komen om het gebruik te minderen.

2 uur geleden