Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corbyn maakt excuus aan Labour-kiezers

Corbyn maakt excuus aan Labour-kiezers

LONDEN (ANP) - Labour-leider Jeremy Corbyn heeft in een open brief in de Britse krant Sunday Mirror zijn excuus aangeboden aan zijn aanhangers voor de enorme nederlaag die Labour leed tijdens de verkiezingen van afgelopen donderdag. De oppositiepartij haalde 203 zetels, het slechtste resultaat sinds 1935. "We kwamen te kort en ik neem mijn verantwoordelijkheid daarvoor."

Ondanks de zware nederlaag zegt Corbyn "trots te zijn dat zijn partij een boodschap van hoop heeft geboden tijdens de verkiezingen." In zijn brief stelt hij verder dat "het resultaat een zware slag was voor iedereen die zo wanhopig echte verandering wil in ons land".

Corbyn zei tijdens de verkiezingsnacht de komende tijd aan het roer te blijven staan bij Labour, als de partij een periode ingaat van reflectie. Maar hij zal de partij niet leiden bij de eerstvolgende verkiezingen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Doden door noodweer in Spanje, op veel plekken overlast

ÁVILA (ANP) - Door het noodweer in Spanje zijn op verschillende plekken drie mensen om het leven gekomen. Dat meldt El País maandag. Een man overleed in de plaats Ávila nadat hij op zijn hoofd werd geraakt door een rondvliegende dakpan. Een andere man kwam in de provincie Asturië om het leven toen hij werd aangereden terwijl hij zijn sneeuwkettingen aan het bevestigen was en ook een dakloze vrouw stierf door het noodweer. Zij bezweek in een park in de gemeente Gandia, onder Valencia, tijdens haar slaap.

over 27 minuten
Doden en gewonden door instorten tribune in Ethiopië

GONDAR (ANP/AFP) - Een houten tribune heeft het begeven tijdens een religieuze plechtigheid in de historische Ethiopische stad Gondar. Daardoor zijn zeker drie doden en tientallen gewonden gevallen.

46 minuten geleden
Catalaanse politicus Junqueras in beroep bij EU-hof

LUXEMBURG (ANP) - De Catalaanse separatist Oriol Junqueras heeft bij het Gerecht van de EU, onderdeel van het Europees Hof van Justitie, beroep aangetekend tegen de beslissing van het Europees Parlement om zijn status als lid van het parlement niet te erkennen. Ook vraagt hij het hof om maatregelen tegen dat besluit, tot de rechters in Luxemburg definitief uitspraak hebben gedaan. Dat heeft een woordvoerder van het hof bekendgemaakt.

1 uur geleden
Poetin vervangt machtige procureur-generaal

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin vervangt de machtige procureur-generaal Joeri Tsjajka. De 68-jarige Tsjajka was sinds 2006 de hoogste aanklager van Rusland. Het Kremlin meldt dat hij wordt overgeplaatst naar een "andere functie", zonder daarover in detail te treden.

2 uur geleden
Partij stapt uit Noorse coalitie om terugkeer jihadbruid

OSLO (ANP/AFP/RTR) - De Vooruitgangspartij stapt uit de Noorse coalitie, vanwege de terugkeer uit Syrië van een vrouw die lid is geweest van terreurbeweging Islamitische Staat. Dat maakt de Noorse minister van Financiën, Siv Jensen, bekend.

2 uur geleden
Russische oppositie wil massaal straat op tegen Poetin

MOSKOU (ANP/RTR) - De anti-Kremlin-oppositie in Rusland wil komende maand massademonstraties organiseren tegen de grondwetswijzigingen die president Poetin vorige week aankondigde. Volgens oppositiepoliticus Ilja Jasjin, die tot de demonstraties oproept, zijn de voorstellen een plan van Poetin om zijn greep op de macht te bestendigen.

3 uur geleden
Megabrug uit The Bridge krijgt verfbeurt van 13 jaar

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De bijna 8 kilometer lange brug tussen Denemarken en Zweden krijgt voor het eerst in twintig jaar een verfbeurt. Schilders moeten 300.000 vierkante meter brug onder handen nemen. De mega-operatie duurt naar verwachting zo'n dertien jaar.

4 uur geleden