Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corbyn maakt excuus aan Labour-kiezers

Corbyn maakt excuus aan Labour-kiezers

LONDEN (ANP) - Labour-leider Jeremy Corbyn heeft in een open brief in de Britse krant Sunday Mirror zijn excuus aangeboden aan zijn aanhangers voor de enorme nederlaag die Labour leed tijdens de verkiezingen van afgelopen donderdag. De oppositiepartij haalde 203 zetels, het slechtste resultaat sinds 1935. "We kwamen te kort en ik neem mijn verantwoordelijkheid daarvoor."

Ondanks de zware nederlaag zegt Corbyn "trots te zijn dat zijn partij een boodschap van hoop heeft geboden tijdens de verkiezingen." In zijn brief stelt hij verder dat "het resultaat een zware slag was voor iedereen die zo wanhopig echte verandering wil in ons land".

Corbyn zei tijdens de verkiezingsnacht de komende tijd aan het roer te blijven staan bij Labour, als de partij een periode ingaat van reflectie. Maar hij zal de partij niet leiden bij de eerstvolgende verkiezingen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Washington dankt WHO en belooft te betalen

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De nieuwe regering van de Verenigde Staten bedankt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de leidende rol in de strijd tegen het coronavirus en belooft alles te betalen waartoe de VS verplicht zijn. De Amerikaanse 'topimmunoloog' en topambtenaar Anthony Fauci zei dit in een boodschap aan de WHO. Hij zei ook dat de VS nu wél meedoen aan het vaccinatieproject Covax waarmee 92 landen samenwerken voor wereldwijde inenting tegen het virus. President Trump wilde daar niet aan meedoen.

13 minuten geleden
Duitsland wil grenssluitingen voorkomen

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - Duitsland wil dat de Europese landen heel nauw samenwerken om coronabesmettingen terug te dringen en nieuwe varianten van het virus te bestrijden. Berlijn hoopt dat grenssluitingen achterwege kunnen blijven dankzij intensieve samenwerking. Dat is de boodschap van regeringscoördinator of 'Kanzleramtchef' Helge Braun, op de dag dat Europese leiders online een topconferentie houden over de bestrijding van het coronavirus.

1 uur geleden
'Diplomatiek conflict over status EU-ambassadeur Londen'

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk weigert de EU-ambassadeur in Londen dezelfde volwaardige diplomatieke status te verlenen als ambassadeurs van landen. Dat besluit valt slecht in Brussel, bericht de BBC donderdag. Buitenlandchef Josep Borrell van de EU zou de kwestie vorig jaar al hebben aangekaart bij de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab.

1 uur geleden
Overlast door watersnood en sneeuwval in Verenigd Koninkrijk

MANCHESTER (ANP) - Een zware storm heeft op meerdere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk geleid tot overstromingen. De bewoners van zo'n 2000 woningen in het gebied Greater Manchester worden geëvacueerd, berichten Britse media. Inwoners hebben daar naast watersnood ook nog te maken met zware sneeuwval.

2 uur geleden
Dodental door aardbeving Indonesië boven de 90

JAKARTA (ANP/RTR/DPA) - Het dodental door de aardbeving die Indonesië vorige week trof, is gestegen naar 91. Bij het natuurgeweld in de provincie West-Sulawesi raakten volgens de autoriteiten zeker 1100 mensen gewond, waarvan er 253 nog in ernstige toestand verkeren. Ook worden nog drie mensen vermist.

3 uur geleden
Regering Biden niet blij met nieuwe Chinese sancties

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Het Chinese besluit om op de dag van de machtswisseling in de VS nog sancties in te stellen tegen topfunctionarissen uit de ambtsperiode van Donald Trump, valt slecht bij de nieuwe Amerikaanse regering. "Onproductief en cynisch", oordeelde een woordvoerster van de Nationale Veiligheidsraad van president Joe Biden.

3 uur geleden
EU-leiders bespreken verbod op niet-noodzakelijke reizen

BRUSSEL (ANP) - De EU-leiders bespreken donderdagavond onder meer of ze skivakanties en andere niet-noodzakelijke reizen tijdelijk moeten verbieden. Het is een van de maatregelen die ze zouden kunnen nemen om de verspreiding van nog besmettelijker varianten van het coronavirus in de Europese Unie tegen te gaan.

7 uur geleden