Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corbion en Fastned centraal op Damrak na resultaten

Corbion en Fastned centraal op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar de kwartaalcijfers van speciaalchemiebedrijf Corbion en snellaadbedrijf Fastned. Ook houden beleggers de situatie rond het coronavirus in de gaten nu de Delta-variant zich snel verspreidt in veel landen. Strengere maatregelen om het virus in te dammen zouden het economische herstel kunnen vertragen.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren licht hoger te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen openen. De belangrijkste aandelenmarkten in de Aziatische regio lieten dinsdag overwegend kleine winsten zien. In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, eindigde de Nikkei 0,2 procent in de plus.

Corbion boekte in de eerste jaarhelft een sterke omzetgroei en zag ook het bedrijfsresultaat stijgen. Topman Olivier Rigaud verklaarde "zeer tevreden te zijn met de record omzetgroei van alle drie business segmenten". Wel waarschuwde Rigaud voor de toenemende kosten voor transport, grondstoffen en verpakkingsmateriaal. Door de hogere kosten valt de winstmarge dit jaar lager uit dan eerder werd verwacht.

Fastned

Ook Fastned zag de omzet in de eerste zes maanden van het jaar flink stijgen. Vooral in het tweede kwartaal was sprake van een sterke groei dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen waardoor meer gebruik werd gemaakt van de snellaadstations van het bedrijf. Fastned, dat fors investeert in zijn netwerk van laadstations voor elektrische voertuigen, leed wel opnieuw verlies.

Aan het overnamefront werd bekendgemaakt dat automatiseerder ICT Group definitief wordt overgenomen door investeerders NPM Capital en Teslin. Na een verhoging van het oorspronkelijke bod kregen de investeerders vrijwel alle aandelen in handen. Ze beginnen nu een zogenoemde uitrookprocedure om de laatste aandelen in handen te krijgen. Begin september verdwijnt het aandeel ICT Group vervolgens van de beurs.

Valuta

De Europese beurzen sloten maandag gemengd. De AEX-index steeg 0,5 procent tot 771,80 punten en de MidKap won 0,1 procent tot 1074,58 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs daalden 0,1 procent en Londen klom 0,1 procent. Op Wall Street eindigde de Dow-Jonesindex 0,3 procent lager op 35.101,85 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent en techbeurs Nasdaq won 0,2 procent.

De euro was 1,1739 dollar waard, tegen 1,1751 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1,2 procent tot 67,25 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent meer op 69,66 dollar per vat.

Meer uit Financieel

AEX licht hoger na door Nvidia aangedreven beursrally

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak leverde vrijdag een kleine openingswinst weer in. Beleggers deden het rustig aan na de beursrally een dag eerder, die volgde op de sterke resultaten van AI-chipbedrijf Nvidia. Vooral de chipbedrijven zoals ASML, ASMI en Besi lieten daardoor donderdag stevige winsten zien. Vrijdag verloren de drie Nederlandse chipbedrijven tot 1,1 procent.

41 minuten geleden
Musk komt met eigen e-maildienst voor X

SAN FRANCISCO (ANP) - Elon Musk gaat een eigen e-maildienst aanbieden op zijn socialemediaplatform X. De zakenman heeft dit laten weten in een bericht aan een medewerker op X. De e-maildienst zou een grote concurrent kunnen worden voor Gmail van Google.

55 minuten geleden
ING verwacht dat huizenprijzen tussen 5 en 8 procent stijgen

AMSTERDAM (ANP) - De ING verwacht dat de prijzen van koopwoningen dit jaar tussen de 5 en 8 procent stijgen. Aan het eind van 2024 zullen de prijzen volgens de bank al flink boven de piek van juli 2022 uitkomen. Belangrijkste oorzaken zijn de grote loonstijgingen en de toenemende krapte op de woningmarkt.

1 uur geleden
Aandacht voor resultaten Galapagos op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar Galapagos. Het biotechnologiebedrijf stelt het jaar 2023 te hebben afgesloten met een goede kaspositie van 3,7 miljard euro. Dankzij de verkoop van Jyseleca kwam de nettowinst afgelopen jaar uit op bijna 212 miljoen euro, tegen een verlies van 218 miljoen euro in 2022. Galapagos liet eerder al weten de activiteiten van ontstekingsremmer Jyseleca over te dragen aan het Italiaanse Alfasigma.

1 uur geleden
Huurdersorganisaties roepen op tot lagere maximale huurverhoging

ROTTERDAM (ANP) - Volgens huurdersorganisaties moet de maximale huurverhoging van sociale huurwoningen omlaag, omdat huurders steeds meer moeite hebben om rond te komen. Daartoe roept onder meer het Landelijk Huurders Platform (LHP) vrijdag op in een paginagrote advertentie in het AD. De maximale huurverhoging zou omlaag moeten van 5,3 naar 3,2 procent.

1 uur geleden
Geldautomaten vaker buiten gebruik dan afgesproken

WEESP (ANP) - Geldautomaten kampen vaker met een storing of zijn om een andere reden buiten gebruik dan de banken hadden beloofd. Gemiddeld was het vorig jaar bij een op de 25 automaten niet mogelijk om geld op te nemen, terwijl dat volgens de norm die banken hebben afgesproken slechts bij een op de veertig automaten het geval mag zijn. Ook het storten van geld was te vaak niet mogelijk door een defecte automaat.

2 uur geleden
Verzekeringspremies vrachtschepen Rode Zee schieten omhoog

PARIJS (ANP/AFP) - De verzekeringspremies voor vrachtschepen in de Rode Zee zijn de afgelopen maanden omhooggeschoten door de aanvallen van Jemenitische Houthi-rebellen. De kosten voor containervervoer over zee, die al onder druk stonden door de stijgende vrachttarieven en langere alternatieve handelsroutes, lopen daardoor verder op.

2 uur geleden