Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coopmans vertrouwt erop dat Kramer en Bergsma verleden vergeten

Coopmans vertrouwt erop dat Kramer en Bergsma verleden vergeten

LEEUWARDEN (ANP) - Schaatsbondscoach Jan Coopmans heeft er vertrouwen in dat Sven Kramer en Jorrit Bergsma op de Olympische Spelen een goed team vormen op het onderdeel massastart. In het verleden botsten de twee ervaren schaatsers met elkaar. "Ze zijn allebei professionals. Met allebei deze mensen zijn afspraken te maken", aldus Coopmans in Leeuwarden, waar de Nederlandse schaatsselectie voor de komende Winterspelen bekend werd gemaakt.

Bergsma stapte in 2014 tijdens de Spelen van Sotsji boos uit het team van de ploegenachtervolging. TVM-rijders Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen waren de andere drie schaatsers in dat team en Bergsma voelde zich buiten het team staan. Vorig week zei hij nog dat die gebeurtenis hem een 'litteken' heeft bezorgd.

"We willen deze wedstrijd winnen. Iedereen weet dat ik er veel waarde aan hecht dat we in complementaire duo's werken. We gaan zeker nog overleggen met elkaar hoe we dat gaan oplossen en wat de beste manier is", aldus Coopmans. "We zijn al een kleine twee jaar op zoek naar een opvolger voor Arjan Stroetinga. Dat was een sprinter die het kon afmaken. Die mensen heb je niet voor het uitzoeken. We verleggen het nu naar een andere tactiek. Daarin komt Sven Kramer als beste kandidaat naar voren. Zijn taak? De zaak kapot rijden, ja."

Bergsma maakt geen deel uit van de ploegachtervolging. Op dat onderdeel vormt Kramer een team met Patrick Roest en Marcel Bosker. Coopmans: "Ik ben drie jaar geleden begonnen, met de opdracht om goud te halen. Vooral op de Spelen. Dan begin je met de mensen met het goede profiel. Daar zit Jorrit Bergsma niet direct bij."

Meer uit Sport

Wielrenner Eekhoff wint proloog van ZLM Tour

HEINKENSZAND (ANP) - Wielrenner Nils Eekhoff heeft de proloog van ZLM Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Team DSM was de snelste op een parcours over 6,6 kilometer in het Zeeuwse Heinkenszand.

18 minuten geleden
Hockeyers verslaan India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben India verslagen in de Pro League. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee zegevierde met 4-1 in Eindhoven.

32 minuten geleden
Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

2 uur geleden
Hockeysters verslaan ook China in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben ook de vijfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Eindhoven te sterk voor China (4-0).

3 uur geleden
Bestuurder Van der Vorst blij met actie IOC tegen boksfederatie

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse boksofficial Boris van der Vorst juicht de maatregel van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken toe. "Dit geeft duidelijkheid en is de eerste stap in het proces", aldus Van der Vorst, die inmiddels al een andere boksbond (World Boxing) heeft opgezet. "We hebben hard gewerkt aan een levensvatbaar alternatief. We zijn klaar om het gesprek met het IOC aan te gaan."

4 uur geleden
Haddad Maia verrast Jabeur en staat in halve finale Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Beatriz Haddad Maia heeft voor een verrassing gezorgd door de Tunesische Ons Jabeur uit te schakelen op Roland Garros. De mondiale nummer 14 was al de eerste kwartfinaliste uit Brazilië op een grand slam sinds 1968 en maakt dat verhaal met haar halvefinaleplek nog mooier. Haddad Maia verloor de eerste set nog, maar oogde vervolgens fitter dan de nummer 7 van de wereld: 3-6 7-6 (5) 6-1.

8 uur geleden
Geen melatonine meer voor Tsitsipas vooraf aan het tennis

PARIJS (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas stopt met het gebruik van melatoninepillen en doet geen dutje meer voorafgaand aan wedstrijden, zei hij na de uitschakeling in de kwartfinales van Roland Garros tegen de als eerste geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz. De als vijfde geplaatste Griek was teleurgesteld na zijn kansloze nederlaag in Parijs in drie sets (6-2 6-1 7-6 (5)).

13 uur geleden