Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Consumentenbond sleept Facebook voor rechter om delen privédata

Consumentenbond sleept Facebook voor rechter om delen privédata

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond sleept Facebook voor de rechter. Het bedrijf moet zijn Nederlandse gebruikers schadevergoeding betalen voor het delen van privégegevens, vindt de bond, die consumenten oproept zich aan te sluiten bij de claim. Over eventuele schadebedragen doet de Consumentenbond nog geen uitspraken.

De Consumentenbond zegt dat Facebook privégegevens van gebruikers heeft verzameld en toegankelijk heeft gemaakt voor anderen. De informatie zou onder meer zijn gedeeld met bedrijven die apps voor in Facebook ontwikkelden. "Als je een fitness-app of een spelletje binnen Facebook gebruikte, hadden de ontwikkelaars toegang tot jouw gegevens. Maar gebruikers waren hier niet van op de hoogte, dat is een zwaar punt. Daarnaast hadden de ontwikkelaars toegang tot de gegevens van jouw vrienden, ook als zij de app zelf niet gebruikten. Dan kun je geen controle uitoefenen op wie toegang tot je gegevens heeft", legt een woordvoerder van de bond uit.

Facebook zegt in een reactie dat het zich inzet om te voldoen aan de Europese privacyregels, de Algemene verordening gegevensbescherming. "We hebben bijvoorbeeld ons beleid duidelijker gemaakt en ervoor gezorgd dat onze privacy-instellingen makkelijker te vinden zijn."

Meer uit Binnenland

Verder onderzoek nodig naar identiteit slachtoffer Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - De Koninklijke Marechaussee is nog niet klaar met het onderzoek naar de identiteit van de persoon die woensdagmiddag om het leven kwam op Schiphol. Een woordvoerder liet woensdagavond weten dat er mogelijk donderdag meer informatie komt.

1 uur geleden
Passagiers geland in Denemarken na dodelijk incident op Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - KLM heeft woensdagavond een vervangende vlucht geregeld voor de ruim tachtig passagiers die aan boord waren van het toestel dat betrokken was bij een dodelijk ongeluk op Schiphol eerder op de dag. Even voor 21.30 uur kwam het toestel aan in de Deense stad Billund.

1 uur geleden
Brede roep in Kamer om maatregelen tegen hooligans

DEN HAAG (ANP) - Fracties van links tot rechts in de Kamer willen meer doen tegen geweld door voetbalhooligans. Woensdag in een commissiedebat droegen Kamerleden uiteenlopende suggesties aan om incidenten rond voetbalwedstrijden tegen te gaan.

3 uur geleden
Vlaggen Schiphol halfstok na 'verschrikkelijk incident'

SCHIPHOL (ANP) - Voor de hoofdingang van Schiphol hangen meerdere Nederlandse vlaggen halfstok na het dodelijke ongeval woensdagmiddag. Een persoon kwam in een draaiende motor van een KLM Cityhopper terecht en overleed. Hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk, ook over de identiteit van de persoon is nog niets bekend.

3 uur geleden
Kara-Moerza: Poetin moet voor rechter om Rus waarheid te tonen

DEN HAAG (ANP) - Vladimir Poetin moet voor de rechter gebracht worden want alleen op die manier zal de gehersenspoelde Russische bevolking de waarheid horen over zijn regime, zegt Evgenia Kara-Moerza. Zij is de vrouw van de prominente Russische oppositiepoliticus Vladimir Kara-Moerza die vorig jaar tot 25 jaar gevangenisstraf is veroordeeld.

6 uur geleden
Dodelijk ongeval Schiphol gebeurde met KLM-vlucht naar Billund

SCHIPHOL (ANP) - Het vliegtuig dat betrokken was bij een dodelijk ongeval woensdagmiddag op Schiphol is een toestel van KLM met bestemming Billund in Denemarken, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het toestel, een Embraer 190 met vluchtnummer KL1341 zou om 14.25 uur vertrekken, aldus de website van de luchthaven.

6 uur geleden
Pilotenvakbond VNV uit medeleven na ongeluk op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Pilotenvakbond VNV heeft zijn medeleven geuit na een dodelijk ongeluk op Schiphol. Een persoon kwam woensdagmiddag in een vliegtuigmotor terecht en overleed.

6 uur geleden