Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Consumentenbond: nepaanbiedingen bij BCC, Beter Bed en Expert

Consumentenbond: nepaanbiedingen bij BCC, Beter Bed en Expert

DEN HAAG (ANP) - Winkelketens als BCC, Beter Bed en Expert maken zich schuldig aan misleiding met nepaanbiedingen. Dat stelt de Consumentenbond op basis van nieuw onderzoek. Met zogenoemde 'van-voorprijzen' suggereren winkels soms flinke kortingen, terwijl de doorgestreepte ‘van-prijs’ nooit is gerekend. Volgens de bond is sprake van prijsmisleiding en dit is in strijd met de wet, zo wordt gewaarschuwd.

BCC zegt al aanpassingen te hebben doorgevoerd, maar erkent dat het incidenteel toch misging. Er zouden twee gevallen zijn gevonden in het afgelopen halfjaar waarin fouten zijn gemaakt. "Helaas is er in deze gevallen een handmatige aanpassing gedaan, waardoor de van-voorprijs toch verkeerd is getoond. Dit had niet mogen gebeuren", aldus de keten. Beter Bed en Expert konden nog niet reageren op de beschuldigingen.

De Consumentenbond haalt onder meer een voorbeeld van elektronicawinkel Expert aan, waar sprake zou zijn van een nepkorting op een televisie. Deze zou afgeprijsd zijn van 1499 euro naar 1199 euro. In werkelijkheid was de tv al langer voor de lagere prijs te koop.

Webwinkels

Drie maanden lang peilde de Consumentenbond wekelijks de prijzen bij honderd webwinkels. Het aantal winkels met nepaanbiedingen loopt wel terug. Volgens het onderzoek van de Consumentenbond hielden zestien van de honderd winkels zich niet aan de regels. Vorig jaar waren dat er nog 39 van de honderd.

De Consumentenbond heeft de resultaten voorgelegd aan de winkels. Een aantal wist niet dat ze nepaanbiedingen op de website hadden staan. Bij andere webwinkels ging het om een technische fout of ze waren niet op de hoogte van de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Sommige ketens, zoals Expert, werden ook in eerdere onderzoeken genoemd. Bij Wehkamp, volgens de Consumentenbond eerder een hardnekkige overtreder, zijn tijdens dit onderzoek geen nepaanbiedingen gevonden. De Consumentenbond gaat de resultaten van het onderzoek delen met de ACM.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Bedrijven maken plannen voor gedeeltelijke terugkeer naar kantoor

DEN HAAG (ANP) - Veel grote bedrijven zijn bezig met voorbereidingen zodat hun werknemers ook na de coronapandemie deels thuis en deels op kantoor kunnen (blijven) werken. Dat komt naar voren uit een rondgang langs bedrijven als ING, Unilever, Deloitte, KPMG, Aegon en de vakbond FNV.

14 minuten geleden
Door lockdown gesloten bedrijven gecompenseerd voor auteursrechten

AMSTERDAM (ANP) - Winkeliers, restauranthouders, kroegbazen en andere ondernemers die verplicht moesten sluiten wegens corona krijgen geld terug dat ze hebben betaald voor auteursrechten. Normaal moet je als winkelier of horecaondernemer altijd betalen aan auteursrechtenorganisaties als je in de zaak muziek draait of de tv hebt aanstaan. Maar voor de periode van verplichte sluitingen in 2021 worden ze nu volledig gecompenseerd voor die kosten.

28 minuten geleden
Kleine winst Amsterdamse beurs voor Fed-besluit

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met bescheiden winst de handel uitgegaan. Ook elders in Europa waren kleine uitslagen te zien, nu beleggers vooral in afwachting zijn van het rentebesluit van de Federal Reserve en de toelichting daarop.

43 minuten geleden
'Luchtvaart keert niet terug naar het oude normaal'

AMSTERDAM (ANP) - De luchtvaartindustrie zal niet terugkeren naar het oude normaal. De verwachting is dat de sector qua passagiers en luchtbewegingen in Europa tegen 2024 wel weer op het niveau van voor de crisis zal zitten. Maar tegen die tijd zal er veel veranderd zijn, vooral op het gebied van duurzaamheid en verder digitalisering. Dat was de boodschap van kopstukken uit de industrie tijdens een webinar van Barin, de branchevereniging van luchtvaartondernemingen die actief zijn in Nederland.

45 minuten geleden
Spanje en Portugal over eerste horde voor geld uit herstelfonds

BRUSSEL (ANP) - Spanje kan rekenen op 69,5 miljard euro aan EU-subsidies voor zijn herstelplan, als het aan de Europese Commissie ligt. De Spaanse regering heeft een "ambitieus en toekomstgericht" plan in Brussel ingediend waarin 40 procent van de beoogde maatregelen het klimaat ten goede komt en 28 procent is bestemd voor een digitale vertaalslag om het land sterker uit de coronacrisis te helpen, stelt het dagelijks EU-bestuur. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is woensdag de goedgekeurde beoordeling persoonlijk in Madrid komen afleveren.

1 uur geleden
'TUI wil nieuw kapitaal ophalen om Duitse steun terug te betalen'

HANNOVER (ANP) - Reisconcern TUI wil nieuw kapitaal binnenhalen om de Duitse staatssteun terug te betalen die het bedrijf wegens de coronacrisis heeft gekregen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

1 uur geleden
Beleggers op Wall Street wachten op rentebesluit Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in de eerste handelsminuten amper van hun plek gekomen. Beleggers op Wall Street zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag en met name de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell. Daarbij zal zeer scherp worden gelet op eventuele hints over een eerdere afbouw van de steunprogramma's en een snellere renteverhoging nu de inflatie in de Verenigde Staten sterk stijgt.

2 uur geleden