Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Consumentenbond: hypotheekadviseurs verkopen onnodige diensten

Consumentenbond: hypotheekadviseurs verkopen onnodige diensten

DEN HAAG (ANP) - Hypotheekadviseurs verkopen vaak onnodige diensten bij het afsluiten van een hypotheek, zoals serviceabonnementen die consumenten helemaal niet nodig hebben. Dan gaat het bijvoorbeeld om het beheren van hypotheken, vragen over het hypotheekadvies of het verwerken van klantgegevens. Dat zegt de Consumentenbond die dit soort abonnementen en diensten onderzocht.

De bond, die er meldingen over kreeg van consumenten, signaleerde diensten als "24/7 bewaking van de hypotheek, toegang tot een veilige onlineomgeving en het aanmaken van een klantprofiel". Dat is volgens de bond "ronduit gebakken lucht". De kosten voor de geboden serviceabonnementen varieerden van 7 tot 50 euro per maand.

De extra diensten die hypotheekadviseurs aanbieden, vallen vaak al onder de wettelijke zorgplicht of zijn volgens de bond "nonsensdiensten". Consumenten gooien met dit soort "nutteloze" diensten geld weg en maandelijks betalen voor service bij een hypotheek is onnodig, zegt de bond. Consumenten kunnen beter betalen voor advies op het moment dat het nodig is.

De Consumentenbond voerde het onderzoek uit met onafhankelijk hypotheekadviseur Ikbenfrits en bekeek grote hypotheekketens waaronder De Hypotheekshop en De Hypotheker, grote intermediairs en kleinere advieskantoren zoals Van Bruggen Adviesgroep.

Meer uit Financieel

ING: Nederlanders betalen stap voor stap minder voor energie

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders betalen maandelijks langzaam maar zeker steeds minder voor hun energie. Volgens een analyse van transactiedata door ING gaat het gemiddelde voorschotbedrag dat huishoudens elke maand kwijt zijn stap voor stap wat omlaag. Inmiddels ligt dit bedrag 30 euro onder de piek, blijkt uit de berekeningen.

3 minuten geleden
Platenlabel UMG wil hoger inkomen Drake via nieuw streamingmodel

AMSTERDAM (ANP) - Artiesten als Drake en Taylor Swift zouden binnenkort weleens fors meer kunnen gaan verdienen aan hun muziek via streamingdiensten. Hun platenmaatschappij Universal Music Group (UMG) praat volgens bronnen van persbureau Bloomberg met streamingplatform SoundCloud voor een andere verdeling van de beloning voor hun artiesten.

23 minuten geleden
Amerikaanse tak cryptobeurs Binance komt niet meer aan dollars

PALO ALTO (ANP) - De Amerikaanse dochteronderneming van cryptobeurs Binance zegt problemen te hebben met banken. Daardoor is het voor klanten binnenkort niet meer mogelijk om tegoeden in dollars aan te houden bij Binance.US. Klanten hebben tot dinsdag de tijd dit geld van hun accounts op het handelsplatform te halen.

30 minuten geleden
AEX koerst af op hoger begin door hoop rentepauze in VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. De hoop dat de Federal Reserve volgende week de rente niet verder gaat verhogen, is weer toegenomen na nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Zo bleek dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is gestegen tot het hoogste niveau sinds oktober 2021. De Amerikaanse arbeidsmarkt lijkt daarmee te verslechteren en de Fed zou daardoor een pauze kunnen inlassen met de renteverhogingen.

1 uur geleden
Nieuwe baas centrale bank van onder inflatie zuchtend Turkije

ANKARA (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een nieuwe baas voor de centrale bank van het land aangesteld. Hafize Gaye Erkan wordt de eerste vrouwelijke gouverneur van de centrale bank. Ze heeft als belangrijkste taak het rentebeleid te normaliseren in Turkije, dat kampt met een torenhoge inflatie.

1 uur geleden
Aziatische beurzen stijgen na zwakke Chinese inflatiecijfers

SHANGHAI (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen vrijdag overwegend omhoog. Beleggers verwerkten de zwakker dan verwachte Chinese inflatiecijfers, die wijzen op een verdere verzwakking van het economische herstel in het land. De hoop dat China spoedig met meer steunmaatregelen zal komen om de economie aan te jagen namen daardoor echter toe. Grote Chinese banken zouden de spaarrentes al hebben verlaagd om de bestedingen aan te jagen en beleggers hopen dat Chinese centrale bank binnenkort de officiƫle rentetarieven ook gaat verlagen om de economie te stimuleren.

2 uur geleden
Nederlandse industrie produceerde fors minder in april

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse industriebedrijven produceerden in april in doorsnee 12,1 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de vierde maand op rij dat de industriƫle productie op jaarbasis een krimp liet zien en het was de grootste daling sinds april 2009.

2 uur geleden