Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Consumentenbond: hypotheekadviseurs verkopen onnodige diensten

Consumentenbond: hypotheekadviseurs verkopen onnodige diensten

DEN HAAG (ANP) - Hypotheekadviseurs verkopen vaak onnodige diensten bij het afsluiten van een hypotheek, zoals serviceabonnementen die consumenten helemaal niet nodig hebben. Dan gaat het bijvoorbeeld om het beheren van hypotheken, vragen over het hypotheekadvies of het verwerken van klantgegevens. Dat zegt de Consumentenbond die dit soort abonnementen en diensten onderzocht.

De bond, die er meldingen over kreeg van consumenten, signaleerde diensten als "24/7 bewaking van de hypotheek, toegang tot een veilige onlineomgeving en het aanmaken van een klantprofiel". Dat is volgens de bond "ronduit gebakken lucht". De kosten voor de geboden serviceabonnementen varieerden van 7 tot 50 euro per maand.

De extra diensten die hypotheekadviseurs aanbieden, vallen vaak al onder de wettelijke zorgplicht of zijn volgens de bond "nonsensdiensten". Consumenten gooien met dit soort "nutteloze" diensten geld weg en maandelijks betalen voor service bij een hypotheek is onnodig, zegt de bond. Consumenten kunnen beter betalen voor advies op het moment dat het nodig is.

De Consumentenbond voerde het onderzoek uit met onafhankelijk hypotheekadviseur Ikbenfrits en bekeek grote hypotheekketens waaronder De Hypotheekshop en De Hypotheker, grote intermediairs en kleinere advieskantoren zoals Van Bruggen Adviesgroep.

Meer uit Financieel

Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

2 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

4 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

6 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

23 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden