Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Consumentenbestedingen stegen in mei minder hard dan in april

Consumentenbestedingen stegen in mei minder hard dan in april

DEN HAAG (ANP) - De bestedingen van Nederlandse consumenten zijn in mei met 8,8 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is die stijging iets kleiner dan in april, toen de consumptie met 9,7 procent het sterkst groeide na de Tweede Wereldoorlog.

De hoge groeicijfers in april en mei komen volgens het CBS onder meer doordat de consumptie in het voorjaar van 2020 op een zeer laag niveau lag door de eerste lockdown. In mei 2021 besteedden consumenten nog wel 4,2 procent minder dan in mei 2019.

Het CBS meldde verder dat de investeringen in materiële vaste activa in mei met 10,3 procent zijn toegenomen op jaarbasis. De stijging is iets groter dan in de voorgaande maand. Er is vooral meer geïnvesteerd in woningen en gebouwen, personenauto’s en machines. Ten opzichte van mei 2019 lagen de investeringen nog bijna 10 procent lager.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Recordomzet voor Starbucks ondanks tegenvaller in China

SEATTLE (ANP) - Starbucks groeit flink sinds zijn winkels weer zijn heropend na het opheffen van de coronalockdowns. De Amerikaanse koffieketen zette het afgelopen kwartaal een recordomzet in de boeken. Starbucks verhoogt daardoor opnieuw zijn financiële verwachtingen voor de rest van het financiële jaar. Wel is de onderneming minder positief over China, een van de belangrijkste markten voor het bedrijf.

2 uur geleden
Chiptekorten treffen Apple nauwelijks

CUPERTINO (ANP) - Techbedrijf Apple heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een derde meer omzet geboekt dan vorig jaar in dezelfde periode. Nog nooit verkocht het bedrijf voor meer dan 81,4 miljard dollar aan producten en diensten in de periode april, mei en juni. Dat was mede te danken aan het feit dat het bedrijf weinig last had van chiptekorten.

4 uur geleden
Google-moederbedrijf Alphabet verdient fors meer aan advertenties

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet heeft zijn opbrengsten en winst in het tweede kwartaal flink opgevoerd. Het Amerikaanse technologieconcern slaagde erin om veel meer te verdienen aan advertenties dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Ook leveren de clouddiensten van Alphabet steeds meer op. Wat meespeelt is dat in de vergelijkbare periode vorig jaar de coronacrisis net was uitgebroken en reclame-inkomsten onder druk stonden omdat bedrijven als kostenbesparing hun advertentiebudget verkleinden.

4 uur geleden
Clouddiensten stuwen omzet Microsoft

REDMOND (ANP) - Softwarebedrijf Microsoft heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar veel meer verdiend aan zijn clouddiensten dan een jaar eerder. Zowel de abonnementsdiensten als Office365 als de verhuur van serverruimte leverden aanzienlijk meer op. De verkoop van licenties voor besturingssysteem Windows leverde juist minder op, net als de verkoop van Surface-tablets en -computers.

5 uur geleden
Techaandelen omlaag op Wall Street in afwachting cijfers Apple

NEW YORK (ANP) - Techaandelen zijn dinsdag duidelijk omlaag gegaan op de beurzen in New York. Amerikaanse beleggers pakten hun winst en waren duidelijk voorzichtig in afwachting van de kwartaalcijfers van onder meer Apple, Google-moeder Alphabet en Microsoft die na de slotbel naar buiten komen. Tegelijkertijd werden Chinese bedrijven met een notering in New York lager gezet als gevolg van een voortdurende Chinese aanpak van techbedrijven.

5 uur geleden
Facebook zet Instagram-accounts van jongeren standaard op privé

MENLO PARK (ANP) - Ongewilde privéberichten en commentaar van vreemden zijn voor jongeren onder de 18 jaar die een profiel aanmaken op het populaire fotoplatform Instagram binnenkort verleden tijd. Moederbedrijf Facebook neemt maatregelen om deze jongere doelgroep te beschermen, schrijft de onderneming in een blog. Ook maakt Facebook het lastiger voor adverteerders om jongeren te bereiken.

6 uur geleden
Pensioenfonds ABP gaat mensen met financiële problemen helpen

AMSTERDAM (ANP) - Pensioenfonds ABP gaat zich inzetten voor een Nederland zonder schuldzorgen. Daarvoor gaat het grootste pensioenfonds van het land een samenwerking aan met de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Dit initiatief heeft als doel om Nederlanders preventief uit de schulden te houden.

7 uur geleden