Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Consument op meerdere manieren dupe van omvallen VanMoof

Consument op meerdere manieren dupe van omvallen VanMoof

AMSTERDAM (ANP) - Consumenten zijn op meerdere manieren de dupe van het faillissement van e-bikebedrijf VanMoof. Volgens de Consumentenbond dreigen mensen die hun fiets al besteld hebben en een aanbetaling hebben gedaan, hun geld nooit meer terug te zien. En voor wie al een VanMoof heeft is het nog maar de vraag of de fiets bij gebreken nog kan worden gerepareerd.

Een woordvoerster van de Consumentenbond legt uit dat de fietsen van VanMoof erg exclusief waren. "Het is een uniek product dat door VanMoof zelf ontworpen was." Maar daardoor zitten er allemaal speciale voor het bedrijf ontwikkelde onderdelen in de fietsen verwerkt. Dat maakt reparaties moeilijk. Volgens de Consumentenbond kunnen de reparaties nu eigenlijk alleen worden uitgevoerd door KwikFit. Maar de garageketen heeft al laten weten dat de onderdelen eigenlijk op zijn. Sinds bekend werd dat de Amsterdamse elektrische fietsenmaker op omvallen stond, liep het direct storm bij KwikFit.

Klanten die nog op een bestelde fiets wachten adviseert de Consumentenbond een melding te doen bij de curator. Maar zij worden dan schuldeisers. "Helaas kom je dan achteraan in de rij te staan. Eerst moeten de Belastingdienst, het UWV en de bank betaald worden, en daarna gaat de curator kijken wat er nog over is voor bijvoorbeeld leveranciers en klanten."

Reparatie

Als je je fiets voor reparatie bij een vestiging van VanMoof had staan ten tijde van het faillissement, dan hoor je die volgens de Consumentenbond wel terug te krijgen. "Dan is die fiets al van jou. Die mag de curator dan niet verkopen voor het afbetalen van schuldeisers." Deze VanMoof-bezitters raadt de Consumentenbond ook aan om zich te melden bij de curator. Wanneer ze hun fiets terugzien, durft de bond niet te zeggen. Dat kan mogelijk even duren.

De curatoren van VanMoof waren niet bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Financieel

Kabinet wil Invest-NL en Invest International laten fuseren

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil de financieringsinstellingen Invest-NL en Invest International onder één dak brengen. De samenvoeging, waar al op werd voorgesorteerd in het regeerprogramma, moet een organisatie opleveren met meer schaalgrootte en slagvaardigheid. Dat schrijven de ministers Eelco Heinen (Financiën, VVD), Vincent Karremans (Economische Zaken, VVD) en Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken, NSC) en staatssecretaris Hanneke Boerma (Buitenlandse Handel, NSC) aan de Tweede Kamer.

11 minuten geleden
Schiphol waarschuwt voor onaanvaardbare risico's bij KLM-staking

AMSTERDAM (ANP) - Schiphol waarschuwt dat de aangekondigde staking van KLM-grondpersoneel komende woensdag tot "onaanvaardbare risico's" leidt. Volgens een advocaat van Schiphol heeft de luchthaven de plannen van de vakbonden geanalyseerd. Daaruit is onder meer naar voren gekomen dat de parkeerplekken voor vliegtuigen aan de gates kunnen vollopen.

47 minuten geleden
Bronnen: OPEC+ besluit zaterdag over nieuwe productieverhoging

WENEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC+ gaat zaterdag waarschijnlijk besluiten de olieproductie in augustus opnieuw te verhogen, met 411.000 vaten per dag. Dat meldden bronnen bij de OPEC+ aan persbureau Reuters. Die onlinevergadering zou eigenlijk op zondag plaatsvinden, maar zou zijn vervroegd naar zaterdag.

51 minuten geleden
Lage waterstand Donau hindert scheepvaart

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De scheepvaart op de Donau heeft last van een lage waterstand door de grote hitte in onder meer Hongarije deze week. Daardoor kunnen binnenvaartschepen minder lading vervoeren. Het Hongaarse bureau voor watermanagement noemt het opmerkelijk dat de Donau nu al een lage waterstand heeft. Normaal komt dat het vaakst voor in augustus.

1 uur geleden
Vakbonden: al veiligheidsmaatregelen genomen voor staking bij KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbonden FNV en CNV vinden dat de rechter niet ook de tweede door hen aangekondigde staking van KLM-grondpersoneel kan verbieden. Advocaten van de bonden hebben de rechter in Amsterdam vrijdag uitgelegd dat er voor de nieuwe stakingsaanzegging overleg over de veiligheid heeft plaatsgevonden met KLM en ook speciale veiligheidsmaatregelen zijn genomen.

1 uur geleden
Winst voor zeevissers, maar vlootvernieuwing blijft nodig

WAGENINGEN (ANP) - Nederlandse zeevissers hebben vorig jaar onder de streep winst behaald, maar het is niet genoeg om de vlootvernieuwing te bekostigen die hard nodig is. Dat stelt Wageningen University Research (WUR), dat jaarlijks cijfers over de visserijsector presenteert.

2 uur geleden
Winst voor zeevissers, maar vlootvernieuwing blijft nodig

WAGENINGEN (ANP) - Nederlandse zeevissers hebben vorig jaar onder de streep winst behaald, maar het is niet genoeg om de vlootvernieuwing te bekostigen die hard nodig is. Dat stelt Wageningen University Research (WUR), dat jaarlijks cijfers over de visserijsector presenteert.

2 uur geleden