Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Consument at afgelopen periode weer wat meer chocola

Consument at afgelopen periode weer wat meer chocola

ZÜRICH (ANP/RTR) - De verkoop van chocola is de afgelopen periode weer wat gestegen. Chocolademakers worstelen vrijwel het hele jaar met een zwakke vraag door de coronapandemie. Doordat consumenten meer thuis zijn kopen ze minder chocola in een opwelling, op reis of als cadeau. Dit komt naar voren uit nieuwe cijfers van Zwitserse chocolademaker Barry Callebaut.

Dat bedrijf levert onder meer chocola aan Nederlandse supermarkten en de chocolade voor de Magnum-ijsjes van Unilever. Ook de producten van Tony's Chocolonely worden in de fabrieken van Barry Callebaut gemaakt. Naar eigen zeggen zitten er ingrediënten van de Zwitserse chocoladegigant in een op de vier chocoladeproducten die wereldwijd worden gegeten.

De omzet van Barry Callebaut was het afgelopen kwartaal nog wel 4 procent lager vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Maar in de vier maanden tot augustus daalde de omzet nog met meer dan 20 procent.

Meer dan 70 procent van de chocolade die in Zwitserland wordt geproduceerd, is bestemd voor het buitenland. De industrie verkocht in 2019 voor bijna 1,7 miljard euro aan chocola.

Meer uit Financieel

PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

22 minuten geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

58 minuten geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

1 uur geleden
Frankrijk dwingt grote voedselproducenten prijzen te verlagen

PARIJS (ANP/RTR) - Enkele grote voedingsconcerns waaronder Unilever gaan in Frankrijk de prijzen van honderden producten verlagen. Dat meldt de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, die met financiële sancties dreigt mochten de bedrijven daar van afzien.

2 uur geleden
Mars-reep, Whiskas-voeding en Maggi-blokjes keren terug bij Jumbo

VEGHEL (ANP) - Producten van Mars en Nestlé zoals Mars-repen, Whiskas-dierenvoeding en Maggi-blokjes keren terug in de schappen van supermarktketen Jumbo. Deze producten verdwenen er eerder dit jaar als gevolg van strubbelingen in de prijsonderhandelingen tussen Jumbo en de voedingsmiddelenconcerns. Maar deze week is Jumbo erin geslaagd om tot nieuwe prijsafspraken te komen.

2 uur geleden
Tesla en GM stijgen op Wall Street na deal over laadpunten

NEW YORK (ANP) - Tesla en General Motors (GM) behoorden vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Eigenaren van een elektrische auto van GM kunnen daardoor vanaf volgend jaar in de Verenigde Staten terecht bij alle laadpunten van concurrent Tesla. Het aandeel GM won 4 procent.

2 uur geleden