Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Confrontatie tussen groepen Eritreeërs in Amersfoort voorkomen

Confrontatie tussen groepen Eritreeërs in Amersfoort voorkomen

AMERSFOORT (ANP) - De politie heeft de gespannen situatie die zaterdagavond ontstond rond een Eritrees feest in Amersfoort in de kiem weten te smoren. Buiten aan de Van Galenstraat in de wijk Kruiskamp stond een groep Eritreeërs die de confrontatie zocht met de tientallen mensen binnen. Volgens een woordvoerder van de politie wisten agenten de groepen uit elkaar te houden en was er rond 23.15 uur geen gevaar meer voor een confrontatie.

De politie zegt tot dusver geen aanhoudingen te hebben hoeven verrichten. De mensen op het Eritrese feest zijn volgens de woordvoerder naar huis. "De politie heeft de situatie onder controle."

Eritrea vierde vrijdag onafhankelijkheidsdag, zijn nationale feestdag. De regeringsgezinde Federatie van Eritrese Gemeenschappen Nederland (FEN) wilde dat zaterdag vieren met een feest voor zevenhonderd tot negenhonderd genodigden in Rijswijk, maar de Zuid-Hollandse gemeente verbood dat uit angst voor ongeregeldheden.

Een nieuwjaarsfeest in Den Haag eerder dit jaar leidde tot rellen, toen tegenstanders van het Eritrese bewind de aanwezige medestanders van het regime wilden belagen.

Meer uit Binnenland

Gedoogde én gereguleerde wiet verkocht in 10 gemeenten

DEN HAAG (ANP) - In tien gemeenten die meedoen aan een wietexperiment mag vanaf maandag zowel gedoogde als gereguleerde wiet worden verkocht. Die situatie duurt drie maanden. Daarna is het de bedoeling dat er enkel gereguleerde wiet verkocht wordt. Gedoogde wiet mag dan niet meer.

3 uur geleden
Formateur Van Zwol ontvangt beoogd ministers van nieuwe kabinet

DEN HAAG (ANP) - Formateur Richard van Zwol ontvangt vanaf maandag tot en met woensdag de kandidaat-bewindslieden van het toekomstige kabinet-Schoof. Beoogd VVD-vicepremier Sophie Hermans, die daarnaast de portefeuille Klimaat en Groene Groei krijgt, is maandagochtend om 9.00 uur de eerste die haar opwachting maakt.

3 uur geleden
Achttien woningen tijdelijk ontruimd door rook bij brand in Zeist

ZEIST (ANP) - Bij een brand in een restaurant aan de Slotlaan in Zeist, die in de nacht van zondag op maandag even na middernacht uitbrak, is zo veel rook vrijgekomen dat achttien omliggende woningen tijdelijk zijn ontruimd. De Veiligheidsregio Utrecht laat weten dat de rookontwikkeling werd veroorzaakt door een brand die ontstond in een wasmachine en een droger. Rond 02.15 uur was de brand onder controle.

3 uur geleden
Meeste in de modder vastgeraakte auto's in Harlingen weer los

HARLINGEN (ANP) - Naar schatting twee derde van de auto's die zondag op parkeerterrein P3 bij de veerterminal in Harlingen door modder vast kwamen te zitten, is met behulp van trekkers van het terrein getrokken. Dat meldt wethouder Hendrik Sijtsma zondagavond vlak voor middernacht. De enkele honderden auto's die nog wel op het parkeerterrein vaststaan, zijn van mensen die pas vanaf morgen terugkomen van eiland Terschelling.

5 uur geleden
Vitens: kookadvies voor drinkwater in Goor en omgeving

GOOR (ANP) - Drinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt zondagavond op X dat er een kookadvies voor drinkwater geldt in delen van het Overijsselse Goor en omgeving. Bij controles is een verontreiniging in het drinkwater aangetroffen, meldt het bedrijf. "Inwoners wordt opgeroepen kraanwater drie minuten te koken voor consumptie."

5 uur geleden
Oranjefans in Hamburg vieren overwinning op Polen

HAMBURG (ANP) - Fans van het Nederlands elftal vieren in Hamburg zondagmiddag de 2-1 overwinning van Oranje op Polen. Dat gebeurt op verschillende plekken in de stad. Zo volgden duizenden supporters de wedstrijd via grote schermen op een fanplein bij het stadion van FC St. Pauli.

13 uur geleden
Man die politie bedreigde in Hamburg is 39-jarige Duitser

HAMBURG (ANP/DPA) - De man die eerder op zondag in Hamburg de politie bedreigde met een pikhouweel en een molotovcocktail is een 39-jarige Duitser, meldt persbureau DPA. Hij werd neergeschoten door de politie. Op het moment waren er veel Nederlandse voetbalfans in de buurt die naar Hamburg waren afgereisd voor de EK-wedstrijd van Nederland tegen Polen.

13 uur geleden