Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Conference League hoofdprijs voor West Ham en Fiorentina

Conference League hoofdprijs voor West Ham en Fiorentina

PRAAG (ANP) - Waar voor veel Engelse voetbalclubs alleen deelname aan de Champions League telt, is dat voor West Ham United anders. De Londenaren schakelden vorige maand AZ uit in de halve finales van de Conference League en willen het derde Europese clubtoernooi nu maar al te graag winnen. Ook voor tegenstander Fiorentina voelt de Conference League als een kans op een hoofdprijs.

Het is lang geleden dat West Ham en Fiorentina succesvol waren in Europa. Fiorentina won in 1961 de Europa Cup II, West Ham deed dat in 1965. De Engelse club investeerde vorig jaar zomer flink in de selectie en is qua omzet inmiddels de zevende club van Engeland. De prestaties blijven daarbij achter. West Ham eindigde dit seizoen teleurstellend als veertiende in de Premier League.

"We spelen in Engeland in misschien wel de sterkste competitie. Het is niet vanzelfsprekend om je te plaatsen voor Europees voetbal. Daarom moeten we deze kans pakken", aldus trainer David Moyes over de finale van woensdag in Praag. West Ham United strandde vorig seizoen in de halve eindstrijd van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt, de latere winnaar. "We kunnen dat nu als motivatie gebruiken", sprak Moyes.

Legendes

Bekende spelers uit de selectie van 1965 van West Ham zijn Bobby Moore, Geoff Hurst en Martin Peters. "Ik weet niet of we ooit een standbeeld zullen krijgen, aangezien we het hebben over drie Engelse legendes en West Ham-legendes", aldus Moyes. "Maar er ontwikkelt zich een nieuwe generatie jonge supporters in het oosten van Londen. Als we ze nu iets kunnen geven om in te geloven, dat ze een finale kunnen halen en zelfs een finale kunnen winnen, dat zou alleen maar positief zijn. Ik geloof echt dat de spelers van nu een geweldige kans krijgen om door iedereen bij deze club herinnerd te worden."

Voor aanvaller Jarrad Bowen voelt het als de grootste wedstrijd uit zijn loopbaan. "Ik heb interlands voor Engeland gespeeld, maar ik denk dat dit meer betekent. We hebben dit met z'n allen bereikt en krijgen nu de kans een beker te winnen. Het zou heel veel betekenen voor ons en onze fans."

Vertrouwen bij Fiorentina

Fiorentina, dat FC Twente in augustus uitschakelde in de play-offs van de Conference League, houdt zich vast aan een sterk slot van de competitie. Van de laatste vijftien competitieduels won het elftal van trainer Vincenzo Italiano er negen en eindigden er vier in een gelijkspel. "We kennen de kwaliteiten van West Ham United, maar we hopen wat zwakke plekken te hebben gevonden", aldus Italiano.

Meer uit Voetbal

FIFA geeft Braziliaans WK 2027-bid hogere score dan Nederlandse

ZÜRICH (ANP) - Brazilië lijkt favoriet om in 2027 het WK voetbal voor vrouwen te organiseren in plaats van Nederland, België en Duitsland. Beide overgebleven bids zijn volgens een evaluatiecommissie van de FIFA geschikt om het toernooi te organiseren, maar Brazilië krijgt met 4 van de 5 punten een hogere score dan het bid van onder meer Nederland (3,7). Vooral op het gebied van stadions en juridische kwesties is Brazilië favoriet.

23 minuten geleden
Mbappé schuldbewust na mislopen CL-finale met PSG

PARIJS (ANP/RTR) - Kylian Mbappé toonde zich schuldbewust na het opnieuw mislopen van de Champions League-finale met Paris Saint-Germain. "Ik had als eerste moeten scoren. Ik probeerde mijn team zo goed mogelijk te helpen, maar ik heb niet genoeg gedaan", zei de 25-jarige vedette na de tweede 1-0-nederlaag tegen Borussia Dortmund in de halve finales.

2 uur geleden
Dortmund-coach hoopt laatste wedstrijd van seizoen nu te winnen

PARIJS(ANP) - Coach Edin Terzic van Borussia Dortmund hoopt wat terug te kunnen doen voor de fans in de laatste wedstrijd van het seizoen op 1 juni. De Duitsers bereikten de finale van de Champions League op Wembley door Paris Saint-Germain in de halve finales twee keer met 1-0 te verslaan.

9 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique trots ondanks uitschakeling

PARIJS (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain was ondanks de uitschakeling in de halve finale van de Champions League trots op al zijn spelers. "We waren niet minder in beide wedstrijden, maar voetbal beloont diegenen die scoren en niet degenen die de paal en de lat raken", zei de Spaanse oefenmeester na de 1-0-nederlaag tegen Borussia Dortmund, dat de eerste halve finale ook al had gewonnen (1-0).

9 uur geleden
Reus krijgt afscheid bij Dortmund met finale Champions League

PARIJS (ANP) - Voetballer Marco Reus van Borussia Dortmund krijgt een fraaie afscheidswedstrijd nu zijn ploeg zich heeft geplaatst voor de finale van de Champions League. Dortmund won met 1-0 in Parijs van Paris Saint-Germain, nadat het de eerste wedstrijd in de halve finale in Duitsland ook al met 1-0 had gewonnen.

10 uur geleden
Winst van Champions League blijft voorlopig obsessie voor PSG

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain moet nog minimaal een seizoen wachten op een felbegeerde eindzege in de Champions League. De kampioen van Frankrijk verloor ook het thuisduel met Borussia Dortmund (0-1), na een nederlaag vorige week in Duitsland (1-0) in de halve eindstrijd.

11 uur geleden
Dortmund na zege op PSG naar finale van Champions League

PARIJS (ANP) - Borussia Dortmund heeft zich als eerste club geplaatst voor de finale van de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain (0-1). De club bleef de kampioen van Frankrijk vorige week ook al de baas tijdens het eerste duel van de halve eindstrijd in Duitsland (1-0).

11 uur geleden