Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Concert Lenny Kuhr in Stadskanaal zonder problemen verlopen

Concert Lenny Kuhr in Stadskanaal zonder problemen verlopen

STADSKANAAL (ANP) - Het concert van zangeres Lenny Kuhr in het Groningse Stadskanaal is dinsdagmiddag zonder problemen verlopen. Voorafgaand waren er extra veiligheidsmaatregelen getroffen omdat een eerder optreden van de 74-jarige Kuhr werd verstoord door pro-Palestijnse activisten.

Zo werd de kaartverkoop voortijdig stilgelegd en was er beveiliging in theater Geert Teis. Media waren niet welkom, op enkele recensenten na. Burgemeester Klaas Sloots verwelkomde de bezoekers in het theater en schudde ze de hand.

Kuhr ging tijdens haar concert amper in op wat er zondag in Waalwijk is gebeurd. Vlak voordat ze het lied 'In mijn boek' zong, zei ze alleen: "Wat er de laatste dagen is gebeurd en ook deze dag, komt vast in dit boek te staan."

Sterkte

Na afloop van het concert, dat ze afsloot met het beroemde lied De troubadour, ging ze met haar fans op de foto en signeerde ze cd's. Ze spraken toen nog wel even over de gebeurtenissen. Een bezoeker, Ingrid de Vries (76) uit Sellingen, wenste haar kracht en sterkte toe. Ze had geen moment getwijfeld of ze wel zou komen. "Als het moet, protesteer ik er tegenin." De Vries heeft geen goed woord over voor de verstoring van het vorige optreden en noemt het "schandalig". "Waar zijn we toch mee bezig in 2024. Dit is eigenlijk om te janken."

Na afloop van het concert, dat ze afsloot met het beroemde lied De troubadour, ging ze met haar fans op de foto en signeerde ze cd's. Ze spraken toen nog wel even over de gebeurtenissen. Een bezoeker wenste haar kracht en sterkte toe. Later staat Kuhr nog de pers die niet naar binnen kon te woord.

Meer uit Binnenland

Bijna 45.500 wandelaars hebben startnummer Vierdaagse opgehaald

NIJMEGEN (ANP) - Precies 45.445 wandelaars hebben hun startnummer voor de Vierdaagse in Nijmegen opgehaald, meldt de organisatie na afloop van de aanmelddagen. Zo'n 1555 deelnemers hebben zich niet gemeld.

52 minuten geleden
Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door OM

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zaak rondom Joost Klein de extra Nederlandse getuigen gehoord voor wie een Europees onderzoeksbevel was gestuurd door het OM in Zweden. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket weten aan het ANP.

2 uur geleden
Halsema: monument herinnert aan De Vries maar ook aan de moord

AMSTERDAM (ANP) - Het monument voor Peter R. de Vries herinnert niet alleen aan de misdaadverslaggever en zijn werk, maar moet er ook voor zorgen dat de "onmenselijke misdaad" van de moord op hem niet wordt vergeten. Dat zei Femke Halsema maandag bij de onthulling van het kunstwerk. De moord zal "decennia blijven verbijsteren", aldus de Amsterdamse burgemeester.

4 uur geleden
AVROTROS haalt alle tv-programma's van Ali B offline

HILVERSUM (ANP) - AVROTROS heeft alle tv-programma's die de omroep in samenwerking met Ali B maakte offline gehaald. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat maandag na berichtgeving van tv-expert Tina Nijkamp. Eerder verwijderde de omroep al het programma Ali B en de Muziekkaravaan.

4 uur geleden
Tien jaar cel en tbs voor doden sekswerker in woning IJmuiden

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft maandag de 36-jarige Sander K. veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van de 34-jarige sekswerker Arina Sasina uit Amsterdam. K. heeft de vrouw op 18 augustus 2022 gewurgd in zijn huis in IJmuiden en haar lichaam vervolgens in tien stukken gesneden. De vrouw had op de bewuste avond een betaalde seksafspraak met K. "Haar laatste momenten moeten verschrikkelijk zijn geweest", aldus de rechtbank.

5 uur geleden
Geen strafrechtelijke vervolging na vangen zeehond

HARLINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat niet over tot strafrechtelijke vervolging van twee zeehondenwachters die in augustus vorig jaar in Friesland op eigen initiatief een zeehond hebben gevangen. Ze handelden volgens het OM in strijd met de opdracht van Zeehondencentrum Pieterburen en dat is strafbaar.

5 uur geleden
Burgemeester Bruls tolereert 'burgerwacht' bij Vierdaagse niet

NIJMEGEN (ANP) - De "geweldloze burgerwacht" die de groep Nijmegen4Palestine tijdens de Nijmeegse Vierdaagse langs de route wil inzetten, is niet welkom. Burgemeester Hubert Bruls zegt dat "eigenstandig ingrijpen door een burgerwacht" nooit zal worden getolereerd.

6 uur geleden