Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Concert- en festivalgangers hebben veel over voor evenement'

'Concert- en festivalgangers hebben veel over voor evenement'

HILVERSUM (ANP) - Jonge Nederlandse concert- en festivalgangers missen het bezoeken van evenementen. Deze groep heeft er veel voor over om toch naar optredens te kunnen gaan. Zo is het merendeel van mensen tussen de 16 en 35 jaar onder meer bereid een sneltest te doen of een vaccinatiebewijs te tonen om dat mogelijk te maken.

Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel, in samenwerking met NPO 3FM. Zo'n 2.000 concert- en festivalgangers werden ervoor ondervraagd.

Om in coronatijd toch een concert of festival te kunnen bezoeken, is het gros van de ondervraagden bereid daarvoor moeite te doen. Een ruime meerderheid vindt het prima om van tevoren contactgegevens te delen met organisatoren, de lichaamstemperatuur op te laten meten bij de ingang, een sneltest te ondergaan, vooraf een coronatest te doen of een vaccinatiebewijs te laten zien.

Over een meezingverbod zijn concertgangers niet te spreken. Zeven op de tien ondervraagden zegt daaraan niet mee te willen werken.

De mening over regels die tijdens een concert of festival zouden kunnen gelden verschilt. Bij concerten zijn de ondervraagden eerder bereid in te leveren op de beleving dan bij festivals. Een mondkapje tijdens het rondlopen vindt bijvoorbeeld 69 procent prima bij een concert, ten opzichte van iets minder dan de helft bij een festival. Ook het afstand houden en vaste zit- of staplaatsen zijn regels die bezoekers van evenementen een stuk minder erg vinden dan tijdens een concert.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

In hele land 3600 boetes en 25 arrestaties voor negeren avondklok

DEN HAAG (ANP) - In het hele land zijn zaterdagavond en -nacht 3600 boetes uitgedeeld voor het niet naleven van de avondklok. In totaal zijn 25 personen aangehouden, onder meer omdat ze weigerden te vertrekken of geweld pleegden.

31 minuten geleden
Zo'n 100 weggebruikers in Midden-Nederland beboet om avondklok

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag op de provinciale wegen in Midden-Nederland iets minder dan honderd boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Die gold zaterdagavond vanaf 21.00 uur voor het eerst vanwege het coronavirus.

33 minuten geleden
Tientallen mensen beboet in Rotterdam voor niet naleven avondklok

ROTTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen die zaterdagavond in Rotterdam protesteerden tegen de avondklok hebben een boete gekregen. Volgens de politie zijn twee personen aangehouden. De rest van de avond en nacht bleef het vrij rustig in de Maasstad, zegt een woordvoerster. "Hier en daar hebben we wel boetes uitgedeeld." Hoeveel precies, wordt later bekend.

41 minuten geleden
GGD Flevoland: afgebrande teststraat is 'klap in ons gezicht'

LELYSTAD (ANP) - De brand in de coronateststraat op Urk zaterdagavond is voor de GGD Flevoland een "flinke klap in ons gezicht". Cees Verdam, directeur publieke gezondheid van GGD Flevoland, zegt dat wordt gekeken hoe het testen op het coronavirus zo snel mogelijk kan worden hervat.

45 minuten geleden
Eindhoven en Amsterdam nemen maatregelen tegen mogelijk geweld

AMSTERDAM/EINDHOVEN (ANP) - Het Amsterdamse Museumplein en de binnenstad van Eindhoven zijn vanaf 11.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie personen die zich in deze gebieden bevinden preventief mag fouilleren.

2 uur geleden
Veertien aanhoudingen voor negeren avondklok in Stein

STEIN (ANP) - Veertien personen zijn tot nu toe aangehouden voor het overtreden van de avondklok in het Limburgse dorp Stein. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. In tegenstelling tot eerdere berichten raakte toch een politieagent lichtgewond.

3 uur geleden
Matthijs gaat door begint met bijna 1,4 miljoen kijkers

AMSTERDAM (ANP) - De eerste reguliere aflevering van Matthijs gaat door heeft zaterdagavond bijna 1,4 miljoen kijkers getrokken. Het nieuwe tv-programma van Matthijs van Nieuwkerk op NPO 1 trok meer kijkers dan tijdens de oudejaarsspecial, toen er meer dan een miljoen mensen keken.

4 uur geleden