Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Computerspelverkoper GameStop keldert op Wall Street na cijfers

Computerspelverkoper GameStop keldert op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - De verkoper van computerspellen GameStop maakte woensdag een forse duikeling op de aandelenbeurzen in New York. GameStop maakte bekend dat de omzet in het afgelopen kwartaal fors is gedaald en dat nieuws viel slecht bij beleggers op Wall Street.

Het in het Texaanse Grapevine gevestigde GameStop zag de omzet met 19 procent dalen tot 1,8 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder, werd dinsdag nabeurs gemeld. Ook over het gehele boekjaar vielen de inkomsten van de winkelketen voor videogames lager uit. Het aandeel GameStop dook daarop bijna 14 procent omlaag, wat de grootste dagelijkse daling in maanden is.

De hoofdgraadmeters in New York gingen wel omhoog, na de verliezen in de voorgaande handelssessies. De Dow-Jonesindex steeg kort na opening 0,8 procent tot 39.586 punten. De brede S&P 500 klom 0,5 procent tot 5229 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 16.347 punten.

Merck

Trump Media & Technology Group, het socialemediabedrijf van oud-president Donald Trump, steeg ruim 10 procent. Het moederbedrijf van het platform Truth Social maakte dinsdag zijn debuut op de Nasdaq en ging op de eerste handelsdag ruim 16 procent omhoog. Trump is grootaandeelhouder van dat bedrijf.

Farmaceut Merck werd 4,4 procent hoger gezet. Merck heeft van de Amerikaanse toezichthouder FDA goedkeuring gekregen om een middel tegen een vorm van hoge bloeddruk in de longen op de markt te brengen.

Federal Reserve

Beleggingsapp Robinhood Markets kreeg er bijna 4 procent bij na de lancering van een nieuwe creditcard.

Verder zal de aandacht uitgaan naar bestuurder Christopher Waller van de Federal Reserve. Hij geeft een speech in New York en beleggers hopen daarin aanwijzingen te horen over het rentebeleid van de Amerikaanse centralebankenkoepel.

Op de financiële markten wordt verwacht dat de Fed in juni met een eerste renteverlaging komt. Op Goede Vrijdag komt een voor de Fed belangrijk cijfer over de prijsontwikkeling naar buiten. Die dag zijn de Amerikaanse beurzen echter gesloten.

Meer uit Financieel

AEX in het rood, TomTom onderuit na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met verlies de handel uitgegaan, nadat de hoofdgraadmeter vrijdag nog een nieuw slotrecord op de borden had gezet. Bij de bedrijven op het Damrak was navigatiespecialist TomTom een opvallende daler na een omzetwaarschuwing.

1 uur geleden
Duitsland investeert miljarden in waterstofprojecten

BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Duitsland gaat samen met het bedrijfsleven miljarden investeren in een reeks waterstofprojecten om zo de energietransitie te helpen versnellen. Daarbij geeft de overheid 4,6 miljard euro aan subsidies en dragen bedrijven als RWE, Air Liquide en EWE nog eens 3,3 miljard euro bij.

2 uur geleden
Ondernemers mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

DEN HAAG (ANP) - Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

2 uur geleden
Europese Commissie akkoord met 1,3 miljard subsidie aan Nederland

BRUSSEL (ANP) - Als het aan de Europese Commissie ligt, krijgt Nederland binnenkort 1,3 miljard euro subsidie uit het coronaherstelfonds. Dat is een speciaal fonds dat was ingesteld om de Europese economieën te ondersteunen na de Covid- en energiecrisis.

3 uur geleden
Koerssprong socialemediabedrijf Trump op Wall Street na aanslag

NEW YORK (ANP) - Het socialemediabedrijf van oud-president Donald Trump ging maandag hard omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Trump Media & Technology Group, dat grotendeels in handen is van Trump en waar het sociale netwerk Truth Social onder valt, werd 30 procent meer waard. Beleggers lijken alvast voor te sorteren op een overwinning van Trump bij de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, die in november worden gehouden.

3 uur geleden
Techbedrijf Yandex verbreekt banden met Rusland

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Techbedrijf Yandex heeft de verkoop van zijn Russische activiteiten afgerond. Dat heeft het formeel in Nederland gevestigde moederconcern van het bedrijf maandag bekendgemaakt. Yandex wil verder onder de naam Nebius Group en zich richten op eigen projecten, zoals de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende auto's en cloudopslag.

5 uur geleden
Loonstijging in cao's neemt voor het eerst in maanden iets toe

DEN HAAG (ANP) - De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in juni voor het eerst in maanden weer wat toegenomen. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, denkt wel dat het om een "incidentele fluctuatie" gaat. De onderliggende trend blijft dalend, is de indruk.

5 uur geleden