Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Computermaker HP zakt op Wall Street, chatapp Snap bij winnaars

Computermaker HP zakt op Wall Street, chatapp Snap bij winnaars

NEW YORK (ANP) - Computermaker HP behoorde woensdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. HP raakte 3,5 procent kwijt na een tegenvallende omzet in het afgelopen kwartaal. HP heeft net als andere verkopers van elektronica last van de hoge inflatie waardoor consumenten minder geld uitgeven aan laptops, computers en beeldschermen. Snap steeg dik 4 procent. Het moederbedrijf van filmpjesapp Snapchat ziet twee belangrijke leidinggevenden vertrekken naar streamingdienst Netflix en zet het mes flink in het personeelsbestand. Het socialemediabedrijf ontslaat een vijfde van zijn personeel, ofwel zo'n 1300 medewerkers.

Beleggers verwerkten ook nog nieuwe gegevens over de arbeidsmarkt. Volgens salarisstrookverwerker ADP zijn er in het Amerikaanse bedrijfsleven in augustus 132.000 banen bijgekomen. Dat is veel minder dan de 270.000 banen in juli. ADP stopte in juni tijdelijk met het uitbrengen van zijn banenrapport om de wijze van samenstelling te veranderen. De onderzoekers vonden namelijk dat hun cijfers te sterk afweken van het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dat rapport verschijnt vrijdag.

De situatie op de arbeidsmarkt is van belang omdat de werkgelegenheid een belangrijke rol speelt bij het rentebesluit van de Federal Reserve. Een sterke arbeidsmarkt geeft de Fed meer ruimte om de rente stevig te verhogen in de strijd tegen de inflatie.

Olieprijzen

De graadmeters op Wall Street kwamen de laatste dag van augustus maar mondjesmaat in beweging na drie verliesdagen op rij. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent lager op 31.760 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 3989 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 11.938 punten.

Bed Bath & Beyond zag bijna een kwart aan beurswaarde verdampen na een update van zijn strategie. De geplaagde verkoper van huishoudelijke artikelen liet weten een lening te hebben gekregen van kredietverstrekker Sixth Street Partners. Ook wil het bedrijf een aantal vestigingen sluiten en werknemers ontslaan. Beleggers schrokken echter vooral van het nieuws dat het bedrijf een niet nader genoemd aantal nieuwe aandelen wil uitgeven om geld op te halen.

De olieprijzen zakten verder weg na de forse daling een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,4 procent goedkoper op 89,45 dollar. Brentolie kostte 3,1 procent minder op 96,24 dollar per vat. De euro stond kort na de openingsbel qua waarde nagenoeg gelijk aan de dollar.

Meer uit Financieel

Duitse kerstmarkten klagen over hoge kosten voor muziek

BERLIJN (ANP/DPA) - Veel exploitanten van kerstmarkten in Duitsland klagen over de buitensporige kosten voor muziek. Ze moeten namelijk voor de muziekrechten betalen bij het Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte (GEMA). Die auteursrechtenorganisatie heeft zijn tarieven soms flink verhoogd omdat kerstmarkten eerder onjuiste gegevens doorspeelden om kosten te drukken.

15 minuten geleden
Macron: toezeggingen voor handelsverdrag Mercosur niet voldoende

DUBAI (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en vier Zuid-Amerikaanse landen lijkt extra vertraging op te lopen. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zijn de toezeggingen op het gebied van milieu die Brussel heeft gekregen, namelijk niet voldoende. Daarmee boort hij recente hoop op een spoedig akkoord weer de grond in.

1 uur geleden
Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

20 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

23 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

1 dag geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

1 dag geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

1 dag geleden