Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Complotdenker wil tientallen topambtenaren horen bij rechtbank

Complotdenker wil tientallen topambtenaren horen bij rechtbank

BREDA (ANP) - Activist Huig Plug uit Katwijk heeft dinsdag bij de rechtbank in Breda 48 getuigen gevraagd voor de strafzaak waarin hem stalking, opruiing en smaad wordt verweten. In zijn ogen wordt hij ten onrechte vervolgd en zat hij vier keer onterecht vast.

Onder de gevraagde getuigen zitten premier Mark Rutte, minister Hugo de Jonge en de voormalige ministers Sander Dekker en Piet Hein Donner. Verder gaat het onder meer om rechters, officieren en directeuren. De rechtbank beslist vrijdag op de verzoeken.

Plug en twee medeverdachten noemen zichzelf klokkenluiders. Ze claimen dat ze bewijs hebben voor het bestaan van een Haags pedonetwerk. In dat kader hebben ze de partner van een raadsheer van het gerechtshof in Amsterdam beschuldigd van kindermisbruik en kindermoord. In hun ogen zouden die misdrijven zijn toegedekt door verschillende rechters.

Stalking

Ze worden verdacht van stalking van de rechter en haar partner en opruiing via sociale media. Bovendien hielden ze zich meerdere keren op bij de woning van de twee. Daarnaast worden ze verdacht van de stalking van voormalig topambtenaar Joris Demmink, die ze een leidende rol toebedelen in het pedofielennetwerk.

Behalve Plug staan zijn neef en een vrouw uit Den Haag terecht in het proces. Die laatste stelt dat haar kind is misbruikt.

Onduidelijk is nog wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Meer uit Binnenland

Alkmaarse gemeenteraad stemt in met vuurwerkverbod

ALKMAAR (ANP) - De Alkmaarse gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met een algemeen vuurwerkverbod. Begin juni stemde een meerderheid van de Alkmaarders via een raadplegend referendum voor zo'n verbod. De details van het verbod moeten nog worden uitgewerkt, maar het geldt in principe vanaf "de komende jaarwisseling", aldus een woordvoerder van de Noord-Hollandse gemeente.

2 uur geleden
Bijna 45.500 wandelaars hebben startnummer Vierdaagse opgehaald

NIJMEGEN (ANP) - Precies 45.445 wandelaars hebben hun startnummer voor de Vierdaagse in Nijmegen opgehaald, meldt de organisatie na afloop van de aanmelddagen. Zo'n 1555 deelnemers hebben zich niet gemeld.

6 uur geleden
Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door OM

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zaak rondom Joost Klein de extra Nederlandse getuigen gehoord voor wie een Europees onderzoeksbevel was gestuurd door het OM in Zweden. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket weten aan het ANP.

8 uur geleden
Halsema: monument herinnert aan De Vries maar ook aan de moord

AMSTERDAM (ANP) - Het monument voor Peter R. de Vries herinnert niet alleen aan de misdaadverslaggever en zijn werk, maar moet er ook voor zorgen dat de "onmenselijke misdaad" van de moord op hem niet wordt vergeten. Dat zei Femke Halsema maandag bij de onthulling van het kunstwerk. De moord zal "decennia blijven verbijsteren", aldus de Amsterdamse burgemeester.

10 uur geleden
AVROTROS haalt alle tv-programma's van Ali B offline

HILVERSUM (ANP) - AVROTROS heeft alle tv-programma's die de omroep in samenwerking met Ali B maakte offline gehaald. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat maandag na berichtgeving van tv-expert Tina Nijkamp. Eerder verwijderde de omroep al het programma Ali B en de Muziekkaravaan.

10 uur geleden
Tien jaar cel en tbs voor doden sekswerker in woning IJmuiden

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft maandag de 36-jarige Sander K. veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van de 34-jarige sekswerker Arina Sasina uit Amsterdam. K. heeft de vrouw op 18 augustus 2022 gewurgd in zijn huis in IJmuiden en haar lichaam vervolgens in tien stukken gesneden. De vrouw had op de bewuste avond een betaalde seksafspraak met K. "Haar laatste momenten moeten verschrikkelijk zijn geweest", aldus de rechtbank.

11 uur geleden
Geen strafrechtelijke vervolging na vangen zeehond

HARLINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat niet over tot strafrechtelijke vervolging van twee zeehondenwachters die in augustus vorig jaar in Friesland op eigen initiatief een zeehond hebben gevangen. Ze handelden volgens het OM in strijd met de opdracht van Zeehondencentrum Pieterburen en dat is strafbaar.

11 uur geleden