Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Commissie-Mijnals wil dat KNVB harder optreedt tegen racisme

Commissie-Mijnals wil dat KNVB harder optreedt tegen racisme

HOOFDDORP (ANP) - De commissie-Mijnals, die zich bezighoudt met racisme en discriminatie in het Nederlandse voetbal, wil dat voetbalbond KNVB harder optreedt. "Op papier zijn de dingen heel goed geregeld, maar als er iets gebeurt hoort niemand wat", zegt voorzitter Humberto Tan in een interview op NU.nl.

De commissie-Mijnals werd in juli 2020 opgericht als onderdeel van het eerder dat jaar gepresenteerde aanvalsplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal van de KNVB en de Rijksoverheid. Naast Tan hebben onder anderen Ruud Gullit, burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem en voormalig Oranje-international Daphne Koster erin zitting.

De commissie reageert in een advies op apengeluiden die te horen waren tijdens de wedstrijd FC Utrecht - Ajax (0-2) toen Ajax-spits Brian Brobbey gescoord had. FC Utrecht heeft voor de discriminerende spreekkoren afgelopen week vier personen een stadionverbod opgelegd.

Volgens het advies van de commissie moet er beter worden gehandhaafd en gecontroleerd wat de clubs doen om wangedrag te voorkomen. "De KNVB hoeft geen nieuwe regels te verzinnen, die zijn er al. We moeten ze wel nakomen met z'n allen", zegt Tan. In het eerder afgesproken stappenplan staat bijvoorbeeld dat clubs die zich onvoldoende hebben ingespannen om discriminatie te bestrijden puntenaftrek kunnen krijgen.

Meer uit Voetbal

FC Utrecht bevestigt vertrek Ramselaar naar Singapore

UTRECHT (ANP) - Bart Ramselaar vervolgt zijn voetbalcarrière definitief in Singapore. FC Utrecht bevestigde maandag de overstap van de 27-jarige aanvallende middenvelder naar Lion City Sailors FC.

3 uur geleden
Real-coach Ancelotti snapt frustratie Modric om weinig speeltijd

MADRID (ANP/RTR) - Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti snapt dat het voor Luka Modric vervelend is dat hij al een groot deel van het seizoen op de bank zit. De Italiaanse coach noemde het na afloop van de overwinning op Sevilla (1-0) "een ingewikkelde situatie".

5 uur geleden
Ronaldo zorgt voor ophef in Saudi-Arabië met 'obsceen gebaar'

RIYAD (ANP/DPA) - Cristiano Ronaldo heeft voor ophef gezorgd in Saudi-Arabië met een "obsceen gebaar". Het gebaar van de Portugese aanvaller zou niet geregistreerd zijn door de officiële camera's, maar er circuleren wel beelden van op sociale media, aldus het Duitse persbureau DPA.

7 uur geleden
Koopmeiners bezorgt Atalanta met strafschop punt bij Milan

MILAAN (ANP) - Teun Koopmeiners heeft Atalanta in de uitwedstrijd tegen AC Milan in de Serie A aan een punt geholpen. De Oranje-international benutte kort voor rust een strafschop en zorgde daarmee voor de eindstand: 1-1. Voor Koopmeiners, die de penalty recht door het midden schoot, was het zijn achtste doelpunt dit seizoen in de competitie.

16 uur geleden
Heerenveen wint ruim in Volendam (0-4) en vergroot daar de zorgen

VOLENDAM (ANP) - Sc Heerenveen heeft een overtuigende zege geboekt in de uitwedstrijd tegen FC Volendam: 0-4. Terwijl de Friezen wat afstand namen van de onderste regionen, werden de zorgen van de Volendammers in de strijd tegen degradatie vergroot.

17 uur geleden
Hato is nog niet helemaal akkoord met Ajax over nieuw contract

ALKMAAR (ANP) - Jorrel Hato wil nog niet vertellen of hij zijn contract bij Ajax snel gaat verlengen. "Als het zeker is, dan zullen jullie dat wel zien", zei hij na een nederlaag bij AZ (2-0).

18 uur geleden
Trainer Martens kan weer naar boven kijken met AZ

ALKMAAR (ANP) - Maarten Martens was een tevreden trainer na de zege van AZ op Ajax (2-0). "We begonnen goed", zei hij. "Maar we scoorden nu ook eens snel. Daar schortte het de laatste weken vaak aan. Nu hielpen we onszelf een beetje in het zadel. Daar was ik wel blij mee."

18 uur geleden