Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Commandant over BOOS: je moet kunnen differentiëren in opleiding

Commandant over BOOS: je moet kunnen differentiëren in opleiding

HILVERSUM (ANP) - Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim vindt dat het mogelijk moet zijn om mensen bij Defensie op verschillende manieren op te leiden. Dat zei hij woensdagavond in talkshow Op1 in reactie op de aankomende aflevering van de onlineserie BOOS, die gaat over hoe de strijdkrachten de regels zouden buigen voor de koninklijke familie.

Eichelsheim denkt niet dat het waar is dat er uitzonderingen voor de Oranjes worden gemaakt. "Je moet op individuele basis daar een afweging over maken hoeveel cursussen je deze mensen geeft", stelde hij in de talkshow op NPO 1.

In de aflevering van BOOS gaat het onder anderen over Lucas van Lippe-Biesterfeld, de kleinzoon van Pieter van Vollenhoven. Hij zou al na elf maanden zijn bevorderd tot officier terwijl zo'n opleiding normaal anderhalf tot vier jaar zou duren. "We hebben deze persoon ook op een andere manier opgeleid. Niet als de specifieke militaire opleiding die bij hem nodig is, maar wel gericht opgeleid voor de taken die we hem daarna hebben gegeven", beaamt Eichelsheim.

Dat zou moeten kunnen, vindt hij. "Je kunt differentiëren in wat je iemand meegeeft. Ik denk dat je ook op die manier dat elke keer moet kunnen doen."

Meer uit Binnenland

Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

12 minuten geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

48 minuten geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

49 minuten geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

1 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

1 uur geleden
13-jarig meisje verdronken in recreatieplas Alblasserdam

ALBLASSERDAM (ANP) - In een recreatieplas in het Zuid-Hollandse Alblasserdam is zaterdagmiddag een 13-jarig meisje verdronken, zo meldt de veiligheidsregio. Het meisje raakte rond 14.45 uur vermist nadat ze had gespeeld in of vlakbij het water.

2 uur geleden
Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

3 uur geleden