Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Comité opgericht voor nationale herdenking coronacrisis

Comité opgericht voor nationale herdenking coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Er komt een nationale herdenking van de coronacrisis. Om die te organiseren is een speciaal comité opgericht, dat ook op andere manieren zal nadenken over "hoe we stil kunnen staan bij de gevolgen die de coronacrisis op de samenleving heeft gehad", meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Volgens staatssecretaris Maarten van Ooijen worden de coronamaatregelen woensdag 23 maart weliswaar vrijwel volledig afgeschaft, maar zijn de gevolgen van de pandemie nog altijd voelbaar. "De impact van de coronacrisis is enorm en duurt nog steeds voort. Voor velen is nu ruimte voor herstel, maar we moeten ook stilstaan bij het stille leed van veel Nederlanders." Hij doelt op mensen die naasten zijn verloren, maar ook ondernemers die door de maatregelen zijn getroffen en mensen die bijvoorbeeld in de zorg of het onderwijs "op alle fronten" hebben moeten bijspringen.

Het comité bestaat uit veertien vertegenwoordigers uit de overheid, zorg, onderwijs, media, cultuur, sport en andere velden in de samenleving. Zij doen dat volgens het ministerie op persoonlijke titel. De Friese commissaris van de Koning Arno Brok is de voorzitter. Een datum voor de nationale herdenking is nog niet geprikt, en ook de inhoud van die herdenking wordt nog bepaald. Daarnaast moet het comité samenwerken met lokale herdenkingsevenementen, zo zegt het ministerie.

Meer uit Binnenland

Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

10 minuten geleden
Man aangehouden na dood vrouw in Heemskerk

HEEMSKERK (ANP) - In een huis aan de Bachstraat in Heemskerk is in de nacht van zaterdag op zondag een overleden vrouw gevonden. De 60-jarige vrouw is aangetroffen onder verdachte omstandigheden en dus is een onderzoek gestart. Een 55-jarige man uit Heemskerk is aangehouden.

34 minuten geleden
KLM schrapt tientallen vluchten om verwachte sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken, zodat de overige vluchten onder de winterse omstandigheden wel goed kunnen worden afgehandeld.

35 minuten geleden
NS rijdt ondanks winters weer gewone dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De NS past de dienstregeling voor zondag en maandag niet aan, ondanks het verwachte winterse weer. Een woordvoerder van de vervoerder laat zondagochtend weten dat op basis van de huidige weersverwachting niet uit voorzorg aanpassingen worden doorgevoerd.

1 uur geleden
Rijkswaterstaat over gladheid: pas rijstijl aan

UTRECHT (ANP) - Weggebruikers doen er volgens Rijkswaterstaat zondag goed aan alert te zijn en hun rijstijl aan te passen. Zondagochtend kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en ook zondagmiddag en -avond is het mogelijk glad op de weg door sneeuwval.

1 uur geleden
Brand Oosterwolde woedt nog steeds, omwonenden terug naar huis

OOSTERWOLDE (ANP) - De grote brand bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt nog altijd. Omwonenden die vanwege de vrijkomende rook hun huis moesten verlaten, kunnen inmiddels wel terugkeren, meldt een woordvoerder van de brandweer.

2 uur geleden
KLM waarschuwt voor vertragingen en annuleringen om sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM waarschuwt reizigers zondag voor "vertragingen en annuleringen" als gevolg van het verwachte winterweer. "Houd er rekening mee dat als gevolg van de voorspelde sneeuwval op Amsterdam Airport op zondag 3 december de operationele capaciteit zal worden verminderd. Als gevolg hiervan moeten vertragingen en annuleringen worden verwacht", geeft de luchtvaartmaatschappij aan in een speciale banner op de website.

3 uur geleden