Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Code rood wegens hitte voor 15 Franse departementen

Code rood wegens hitte voor 15 Franse departementen

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse meteorologische dienst heeft zaterdagmiddag voor vijftien departementen in het noordwesten van het land code rood afgegeven wegens de zinderende hitte. Een dag eerder gold de uiterste waakzaamheid wegens de gevaarlijk hoge temperaturen voor negen departementen, waaronder Parijs.

In het gebied kan de temperatuur oplopen tot 35 à 39 graden. Plaatselijk wordt mogelijk de 40 graden aangetikt. Ook 's nachts blijft het zeer warm. Vooral in de steden waarschuwt Météo-France voor smogvorming en het toenemende corona-gevaar. De verwachting is dat de hittegolf nog zeker tot dinsdag aanhoudt.

Het aantal departementen waarvoor code oranje geldt liep op tot 49.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Lichaam van vrouw gevonden in auto bij Niagara Watervallen

NIAGARA FALLS (ANP/AFP) - Het lichaam van een vrouw van rond de zestig jaar oud is woensdag gevonden in een auto bij de wereldberoemde Niagara Watervallen op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Een helikopter van de kustwacht werd ingezet om de vrouw uit het water te halen, de auto is echter in het snelstromende water blijven liggen.

6 uur geleden
Enorme ster van Sagrada Familia voor het eerst verlicht

BARCELONA (ANP/DPA) - De enorme ster op de een na hoogste toren van de Sagrada Familia in Barcelona is woensdagavond voor het eerst verlicht. Duizenden mensen kwamen af op de inwijding van de Heilige Mariatoren, die 138 meter hoog is.

9 uur geleden
Denemarken verlengt kerstvakantie basisschool, beperkingen horeca

KOPENHAGEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Denemarken neemt nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. De kerstvakantie in het basisonderwijs begint vervroegd op 15 december en daarnaast moeten restaurants en cafés vanaf vrijdag om middernacht dicht zijn. Discotheken en soortgelijke uitgaansgelegenheden moeten sluiten en in concertzalen mogen maximaal vijftig bezoekers zijn.

11 uur geleden
Biden wil schonere overheid, maar weerstand dreigt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Biden heeft officieel opdracht gegeven de overheid tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Maar de plannen voor een schonere, milieuvriendelijkere nationale overheid gaan gepaard met uitdagingen en weerstand, meldt de krant The Washington Post.

11 uur geleden
Strengere coronamaatregelen in Engeland door Omikron-variant

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson heeft strengere coronamaatregelen voor Engeland aangekondigd. Mensen moeten bijvoorbeeld weer thuiswerken in een poging de verspreiding van de Omikron-variant te vertragen. Ook wordt de mondkapjesplicht uitgebreid en is voor een bezoek aan nachtclubs en locaties met veel mensen voortaan een coronapas vereist.

12 uur geleden
Aantal Omikron-gevallen stijgt naar bijna 1500

SOLNA (ANP) - Bijna 1500 mensen in de wereld hebben sowieso de Omikron-variant van het coronavirus opgelopen. De virusversie is bij 1458 mensen uit 55 landen vastgesteld, maar het werkelijke aantal besmettingen kan aanzienlijk hoger liggen. Alle mensen hadden milde klachten of helemaal geen symptomen. Voor zover nu bekend is nog niemand aan de Omikron-variant overleden.

15 uur geleden
Eerste gevaccineerde wereldwijd roept anderen op tot inenting

LONDEN (ANP) - De Britse vrouw (91) die een jaar geleden als eerste persoon wereldwijd een volledig getest coronavaccin kreeg, roept anderen op zich te laten inenten. "Doe het gewoon", aldus Margaret Keenan in een video ter gelegenheid van het jubileum.

15 uur geleden