Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

Er kan tijdens de buien meer dan 30 millimeter regen in een uur vallen. Heel plaatselijk kan het ook gaan hagelen, met hagelstenen tot 1 centimeter doorsnee en met windstoten.

Volgens Weeronline lijken de buien maandag iets verder richting de kust te trekken. "Toch lijkt het erop dat het in de gebieden aan zee en in het uiterste noorden het hele pinksterweekend vaak droog blijft", denkt het weerbureau. "Hier is het dan ook heerlijk weer om buiten iets te ondernemen."

Na maandag kan het mogelijk kletsnat worden door een buiengebied dat in de nacht naar woensdag vanuit het zuiden richting het noordwesten over het land trekt. Het is nog niet duidelijk of het hele land te maken krijgt met regen, maar grote neerslaghoeveelheden sluit Weeronline niet uit.

Meer uit Binnenland

Zoektocht naar vermisten in Maas bij Venlo

VENLO (ANP) - Hulpdiensten zijn sinds zondagochtend bezig met een zoektocht naar twee mogelijke drenkelingen in de Maas bij Venlo. De twee zouden volgens omstanders in het water zijn gesprongen bij de Maaskade in de Limburgse stad en sindsdien verdwenen zijn.

9 minuten geleden
Dirigent en componist Harry van Hoof (81) overleden

DEN HAAG (ANP) - Dirigent, componist en arrangeur Harry van Hoof is zaterdag overleden. Dat heeft zijn ex-vrouw, zangeres Trea Dobbs, zondag bekendgemaakt op Facebook. Het overlijden wordt bevestigd door directeur Toon van Hoof van het productiebedrijf Van Hoof Produkties, dat Harry van Hoof heeft opgericht. Van Hoof, die in Eindhoven woonde, was 81 jaar.

1 uur geleden
Maandag kans op ergste file ooit op A12 van Den Haag naar Utrecht

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat verwacht maandag op de A12 van Den Haag naar Utrecht enorme hinder vanwege werkzaamheden. "Als weggebruikers hun reisgedrag niet aanpassen, kan dit zomaar de ergste file ooit op de A12 worden", zegt omgevingsmanager Leonie de Vries.

2 uur geleden
Almeerder zwaargewond door schietpartij in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een 19-jarige man uit Almere is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt door een schietpartij in Amsterdam-Zuidoost. Het schietincident vond plaats op een parkeerplaats bij een buurthuis, waarin op dat moment een feest gaande was, meldt de politie.

3 uur geleden
Zwaargewonde die op straat in Schiedam werd gevonden overleden

SCHIEDAM (ANP) - Op de Sporthalstraat in Schiedam is in de nacht van zaterdag op zondag een zwaargewonde persoon aangetroffen, die uiteindelijk is overleden. Reanimatie mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed op straat aan zijn verwondingen, meldt de politie. Het slachtoffer, een man, was aangereden.

3 uur geleden
Wilders steunt Vlaams Belang dag voor Belgische verkiezingen

AALST (ANP/BELGA) - PVV-leider Geert Wilders is op 8 juni in het Belgische Aalst om een dag voor de Belgische en Vlaamse verkiezingen een bijeenkomst van de partij Vlaams Belang bij te wonen. Dat bevestigen de politie van Aalst en burgemeester Christoph D'Haese.

16 uur geleden
Carel Copier, eerste drummer van Doe Maar, overleden

SINT ANTHONIS (ANP) - Carel Copier, de eerste drummer van Doe Maar, is overleden. De muzikant, die ook actief was als kunstschilder, stierf vrijdag aan de gevolgen van kanker, heeft zijn band Boem3 bekendgemaakt.

20 uur geleden