Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coalitie blijft verdeeld over 'voltooid leven'

Coalitie blijft verdeeld over 'voltooid leven'

DEN HAAG (ANP) - De meningsverschillen in de coalitie over hoe om te gaan met mensen die hun leven als 'voltooid' beschouwen, blijven onverminderd groot, ook na een nieuw rapport over de kwestie. De christelijke partijen blijven fel tegen een nieuwe, wettelijke regeling, terwijl de liberalen vasthouden aan hun wens om deze mensen met een stervenswens op een of andere manier tegemoet te komen.

De vier coalitiepartijen zijn ernstig verdeeld over het onderwerp. D66 en VVD pleiten voor wetgeving, terwijl CDA en ChristenUnie er niets van willen weten. Het rapport van de commissie-Van Wijngaarden kwam er op verzoek van de coalitie. Volgens het rapport zijn er 10.000 ouderen die daadwerkelijk uit het leven willen stappen.

"Wat het CDA betreft komt er geen wet, maar meer aandacht voor de zin van het leven", aldus het Tweede Kamerlid Harry van der Molen. "Juist wanneer mensen zich zo alleen, verlaten of verloren voelen hebben ze aandacht en zorg nodig."

"De VVD wilde en wil deze groep, met een stervenswens die niet direct medisch is, graag tegemoet komen", reageert Ockje Tellegen. Ouderen die eenzaam en hulpbehoevend zijn, moet perspectief worden geboden, vindt de VVD'er. Of dat met een wettelijke regeling zou moeten, laat ze in het midden.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

K. Nuks 1 jaar geleden
Alsof iemand die zijn leven als voltooid beschouwd de hulp van de politiek nodig heeft om uit het leven te stappen. Het enige verschil dat de politieke discussie heel misschien maakt is of dat al dan niet op een waardige wijze kan. Want politiek gepraat gaat bij uitstek niet voorkomen dat iemand voor de trein gaat zitten of van de Zeelandbrug afspringt met een stoeptegel in zijn rugzakje.

Meer uit Politiek

Kabinet wil bonus geven aan alle zorgmedewerkers

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil een bonus geven aan alle medewerkers in de zorg. Ze krijgen dan een netto-uitkering van 200 tot 240 euro, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.

14 minuten geleden
Ideeën Rutte over nieuwe bestuursstijl maken weinig indruk

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe bestuursstijl die Mark Rutte als VVD-leider in Nieuwsuur aankondigde, maakt niet echt indruk op andere partijen. D66-leider Sigrid Kaag toonde zich nog het meest positief. De ideeën zijn "een begin en dat vind ik heel belangrijk", zei ze dinsdag. Linkse oppositiepartijen vinden het niet voldoende.

7 uur geleden
SER-voorzitter Mariëtte Hamer vrijwel zeker nieuwe informateur

DEN HAAG (ANP) - Mariëtte Hamer, de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en oud-fractievoorzitter van de PvdA, wordt woensdag zo goed als zeker voorgedragen als nieuwe informateur door de Tweede Kamer. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van het AD.

9 uur geleden
D66-leider Kaag noemt uitspraken Rutte 'een begin'

DEN HAAG (ANP) - De ideeën die VVD-voorman Mark Rutte over een nieuwe bestuursstijl in Nieuwsuur openbaarde, zijn "een begin en dat vind ik heel belangrijk". Dat zegt D66-leider Sigrid Kaag.

12 uur geleden
Veiligheidsberaad vergadert digitaal, met andere voorzitter

UTRECHT (ANP) - Het Veiligheidsberaad vergadert maandagavond digitaal. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) schuift online aan bij de vergadering van de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s. Op de agenda staan de coronamaatregelen die horen bij de nieuwe, tweede stap van het openingsplan. Ook bespreken de burgemeesters of zij vinden dat Nederland toe is aan die nieuwe stap of niet.

1 dag geleden
Rutte: EU-landen mogelijk pas in augustus klaar voor coronapas

DEN HAAG/PORTO (ANP) - Sommige EU-landen zijn mogelijk pas in augustus klaar om reizigers toe te laten met de zogenoemde coronapas. Nederland wil er zelf al eind juni of begin juli mee beginnen, maar premier Mark Rutte sluit niet uit dat het in andere lidstaten een stuk langer duurt.

3 dagen geleden
50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen maakte om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij liet begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl registreren, maar cabaretier Tom Lash.

3 dagen geleden